Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Η ζωή του σκύλου σας εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς και δεν πρέπει να αποτελεί «βάρος»!

                     ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ                                                                   ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ  

Πρέπει να ληφθούν μέτρα για τα αδέσποτα                                       στον Δήμο Ζηρού 


ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΟΥΤΑΒΑΚΙΑ ΣΤΟ ΓΕΛ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ

  Πόσες  φορές αισθανόμαστε την ανάγκη να απολογηθούμε για όλα τα ζώα που καθημερινά χάνονται, σχεδόν αβοήθητα, και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να το σταματήσουμε.
Κάθε χρόνο σε όλη την Ελλάδα θανατώνονται εκατοντάδες αδέσποτα σκυλιά και γάτες γιατί δεν τα θέλει κανείς. Τα ζώα αυτά προέκυψαν από "ζωόφιλους" που δεν στειρώνουν τα κατοικίδιά τους. Κάθε θηλυκό ζώο αν γεννήσει 2 φορές το χρόνο που έχει οίστρο δίνει ζωή σε περίπου 16 κουτάβια. Η στείρωση περιορίζει τον αριθμό των μελλοντικών αδέσποτων. Είναι απλή και ανώδυνη εγχείριση, δεν αλλάζει τη φυσική κατάσταση του ζώου και δίνει μια ευκαιρία σε όσα έχουν ήδη γεννηθεί να βρουν στέγη
Τα αδέσποτα στον Δήμο Ζηρού έχουν φτάσει να δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα στην κυκλοφορία επι της  εθνικής οδού, όπου γίνονται συνέχεια ατυχήματα, αλλά και με  πολλά αρνητικά  επακόλουθα με επιθέσεις από αγέλες προς τους ίδιους τους πολίτες. 
Η ανευθυνότητα αυτών που παίρνουν τα σκυλιά από κουταβάκια για διασκέδαση και μετά τα αφήνουν αδέσποτα γιατί δεν αντεπεξέρχονται στις υποχρεώσεις που έχουν για την  φροντίδα των ζώων.Και αυτό   έχει ως συνέπεια  η πόλη  να έχει γεμίσει  με αδέσποτα και να δημιουργείται μεγάλη αναστάτωση!

Τριτοκοσμική είναι η εικόνα που συναντά κανείς στους δρόμους με δεκάδες αδέσποτα ζώα, κυρίως σκυλιά, να περιφέρονται χωρίς καμιά φροντίδα.
Πρέπει ο Δήμος να ενημερώσει   τους Δημότες για το πρόβλημα και να μπορέσει να πάρει τα κατάλληλα  μέτρα,  σε  συνεργασία με φιλοζωικές οργανώσεις και τους  κτηνιάτρους της περιοχή μας  για την στείρωση αυτών των ζώων.
Ο πολιτισμός  και το επίπεδο μιας κοινωνίας χαρακτηρίζεται και από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τέτοια φαινόμενα. 

Για τον περιορισμό της εγκατάλειψης των ζώων οι φιλοζωικές οργανώσεις προτείνουν τη θέσπιση χρήσης κονκάρδας, την οποία θα παραλαμβάνει ο ιδιοκτήτης ζώου με την προσκόμιση του βιβλίου υγείας του ζώου. Παράλληλα, προτείνεται και η ηλεκτρονική σήμανση του ζώου, μέθοδος που εφαρμόζεται και στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Απαραίτητο είναι η θεσμοθέτηση της ευθύνης των δήμων για κάθε βλάβη ή ζημία που προκαλείται σε τρίτους από τα αδέσποτα ζώα, η επαναφορά των αδέσποτων ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον, θα γίνεται με συγκεκριμένους περιορισμούς, ως προς την επανατοποθέτησή τους, απαγορεύοντας την επαναφορά τους σε περιοχές με νοσοκομεία, σχολεία, αθλητικά κέντρα, αυτοκινητόδρομους ταχείας κυκλοφορίας, λιμάνια, αεροδρόμια, σε αρχαιολογικούς χώρους καθώς και σε χώρους υψηλής τουριστικής επισκεψιμότητας.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ
Σχετικά με το θέμα της προστασίας και της ευημερίας των αδέσποτων ζώων, δυστυχώς η κρατική μέριμνα στην πατρίδα μας είναι από ισχνή έως ανύπαρκτη. Το βάρος πέφτει στους διάφορους συλλόγους και τους φιλόζωους, οι οποίοι με πενιχρά μέσα προσπαθούν να λύσουν τα τεράστια προβλήματα της στείρωσης, του εμβολιασμού και της σίτισης των αδέσποτων ζώων. Κι ενώ ο εθελοντής που προσφέρει βοήθεια στους συνανθρώπους του χαίρει γενικά αποδοχής και εκτίμησης, ο εθελοντής που ασχολείται με τα ζώα θεωρείται συχνά ιδιόρρυθμος διότι υποτίθεται πως αναλώνεται σε κάτι υποδεέστερο.

* Φροντίστε για τη στείρωση, τον εμβολιασμό, την ηλεκτρονική σήμανση και την αποπαρασίτωση των κατοικιδίων σας.


* Η κακομεταχείριση των ζώων διώκεται ΠΟΙΝΙΚΑ! Ενημερώστε κάποιον  σύλλογο αν αντιληφθείτε τέτοια περιστατικά.

ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ...
Έχουν μέσο όρο ζωής 2 χρόνια αφού πεθαίνουν από τροχαία ατυχήματα, ασιτεία, ή κακοποίηση και τα περισσότερα βρίσκουν ΦΡΙΧΤΟ θάνατο από δηλητήρια που τους δίνουν άνθρωποι οι οποίοι δεν σέβονται τη ΖΩΗ και τη ΦΥΣΗ γενικότερα.
Περιμένουν κάποιον να ενδιαφερθεί γι αυτά, να τα αγαπήσει και να τα φροντίσει...
...γιατί αξίζουν μια καλύτερη ζωή...
...γιατί κι αυτά έχουν το δικαίωμα να ζουν... "
• Αποφασίστε ότι αναλαμβάνετε την ευθύνη
• Αξιολογήστε τον τρόπο ζωής σας – μπορεί να συμπεριληφθεί σε αυτόν? (οικονομικά, χρονικά κλπ)
• Δεσμευτείτε στην απόφαση σας
• Προετοιμαστείτε εσείς, προετοιμάστε και το σπίτι σας – Βρείτε κτηνίατρο
• Φέρτε τον σκύλο σπίτι, καλωσορίστε τον και δώστε του χρόνο να προσαρμοστεί
• Εκπαιδεύστε τον – Αναπτύξτε σχέση εμπιστοσύνης. Αγαπάτε τον, χαϊδεύετε τον – αλλά μην τον κακομαθαίνετε
• Να παίζετε μαζί του – αφιερώστε του ποιοτικό χρόνο
Πηγαίνετε βόλτες (βρέξει – χιονίσει) & μαζεύετε πάντα τα περίττωμα του
• Έχετε τον σκύλο σας ασφαλή – προστατεύστε  τον. Βάλτε του microchip & στειρώστε τον. Σκεφτείτε που θα μένει όταν θα πηγαίνετε διακοπές
• Να νιώθετε υπερήφανοι για το «φίλο» σας, δώστε το καλό παράδειγμα με τον δικό σας σκύλο και σε άλλους κηδεμόνες (λιγότερο υπεύθυνους)

Η υπεύθυνη κηδεμονία, ξεκινάει πριν ακόμη αποκτήσετε σκύλο. Η υιοθέτηση ενός σκύλου είναι δέσμευση συναισθηματική και οικονομική, η οποία θα διαρκέσει για όλη του τη ζωή.
Οι άνθρωποι που παίρνουν τα σκυλιά για “λάθους” λόγους, συχνά καταλήγουν να εκφράζουν λύπη και απογοήτευση για την απόφασή τους. Ο σκύλος στην «καλύτερη» περίπτωση καταλήγει ξεχασμένος σε μία αυλή – μπαλκόνι – ταράτσα, ή σε καταφύγιο ζώων και στην χειρότερη περίπτωση, παρατημένος στο δρόμο.
Η ζωή του σκύλου σας εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς και δεν πρέπει να αποτελεί «βάρος»!
Προτεινόμενα βήματα για υπεύθυνη κηδεμονία σκύλου
Αν είστε σίγουροι ότι μπορείτε να αντεπεξέλθετε σε όλα τα παραπάνω 365 ημέρες τον χρόνο, για 10-15 χρόνια, βρείτε το σκυλάκι που σας ταιριάζει και που θα σας κάνει ευτυχισμένο με τη συντροφιά του.
ΜΗΝ ΒΙΑΣΤΕΙΤΕ !!!

Νομοθεσία για κατοικίδια ζώα


ΝΟΜΟΣ 3170 ΦΕΚ 191/Α/29.7.2003


Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Ελβετία: Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα καθαρίζουν μόνοι τους τα γραφεία

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ........



   Για λόγους οικονομίας εκατοντάδες δημόσιοι υπάλληλοι στη Γενεύη θα υποχρεώνονται στο εξής να. . . σκουπίζουν οι ίδιοι το χώρο εργασίας τους και να αδειάζουν τα καλάθια των αχρήστων, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του τμήματος πολεοδομίας της πόλης.

Σύμφωνα με το ελβετικό πρακτορείο ats η "καινοτομία" αυτή, που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά πέρσι το φθινόπωρο και αφορούσε αρχικά μόνο 800 υπαλλήλους, θα επεκταθεί σταδιακά και σε άλλες υπηρεσίες.

Παράλληλα, ο καθαρισμός των κτιρίων θα ανατεθεί σε εξωτερικά συνεργεία. Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να αδειάζουν ο καθένας τον δικό του κάδο αχρήστων και να ξεσκονίζουν τα γραφεία τους. Για το λόγο αυτό θα τους χορηγηθούν. . . ξεσκονόπανα.


Το μέτρο αφορά μόνο τα διοικητικά κτίρια και δεν θα ισχύσει στα σχολεία και τα νοσοκομεία.

Οι Ηπειρώτες αποχαιρέτισαν τον Αχιλλέα Χαλκιά


ax xalkiasΣτο όνομα των απανταχού ξενιτεμένων Ηπειρωτών, στο όνομα των φίλων της Ηπείρου και της λαϊκής παράδοσης, ο κορυφαίος φορέας της Ηπειρώτικης Αποδημίας, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, αποχαιρετά τον πρωτομάστορα της Ηπειρώτικης Μουσικής, τον Αχιλλέα Χαλκιά.
Ο Αχιλλέας Χαλκιάς, γεννημένος στα 1937 στο ακριτικό Δελβινάκι, ήταν γόνος δύο σπουδαίων μουσικών οικογενειών της Ηπείρου.
Ο πατέρας του, ο περίφημος Περικλής Χαλκιάς, έπαιζε κλαρίνο, το ίδιο και ο αδελφός του, σε εκείνον έλαχε να καταπιαστεί με το βιολί στο οποίο μυήθηκε από παιδί παντελώς αυτοδίδακτος. Μεγαλωμένος εν μέσω πολέμου, κατοχής και εμφυλίου, η διαδρομή του ακολούθησε τις δύσκολες αλλά και δημιουργικές, πολυταξιδεμένες στράτες του Ηπειρώτικου μισεμού.
Από το Πωγώνι στην Αθήνα και από εκεί για δύο ολόκληρες δεκαετίες στην Αμερική και μετά πάλι πίσω, στην Αθήνα και από εκεί σε όλη την Ελλάδα και στον κόσμο όλο, παντού όπου ταξίδεψε με διαβατήριο τη μουσική του δεξιοτεχνία, ισοϋψής σε καλλιτεχνικό ανάστημα στο πλευρό του αδελφού του, κορυφαίου πρεσβευτή της Ηπειρώτικης Παράδοσης Πετρολούκα Χαλκιά.
Ο Αχιλλέας Χαλκιάς πρέσβευε όχι μόνο την απαράμιλλη δεξιοτεχνία του στο βιολί αλλά και έναν κόσμο ολόκληρο, τον κόσμο μιας αέναης μουσικής σκυταλοδρομίας γενεών και γενεών σε έναν από τους ύστατους και, ίσως, αναντικατάστατους κρίκους. Εκπροσωπούσε επάξια τους πρωτομάστορες της παράδοσης που επιβεβαίωναν την αξία τους στον αυθεντικό της στίβο, στα πανηγύρια και τις κοινωνικές εκδηλώσεις του λαού μας, στο γενέθλιο τόπο και στην αποδημία και εισέπρατταν την αναγνώριση στην αγάπη των Ηπειρωτών σε όλο τον κόσμο αλλά και την αναγνώριση της τέχνης και του ήθους τους από τους συναδέλφους τους κάθε γενιάς.
Και ήταν σχεδόν όλοι αυτοί, οι μουσικοί της Ηπείρου και όχι μόνο, που συνόδευσαν τον Αχιλλέα Χαλκιά στο στερνό κατευόδιο, στην εξόδιο ακολουθία και την ταφή στο Γ΄ Νεκροταφείο, την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου. Ανάμεσα τους, στο πλευρό του Πετρολούκα Χαλκιά, του ανιψιού του Μπάμπη και του εγγονού του Πέτρου Χαλκιά, παραστάθηκαν οι Ναπολέων Δάμος, Σταύρος Καψάλης, Νίκος Φιλιππίδης, Χριστόδουλος Ζούμπας, Βαγγέλης Κουμτζής, Γιώργος Κωτσίνης, Θοδωρής Γεωργόπουλος, Αντώνης Κυρίτσης, Σάσα Μαρκόπουλος, Ανδρέας Παπάς, Κώστας Μερετάκης.
Στο όνομά τους και στο όνομα της οικογένειας του τον μεστό και ουσιώδη επικήδειο εκφώνησε ο τραγουδιστής Σάββας Σιάτρας, απηχώντας το κοινό αίσθημα: «Βουβάθηκαν τα αηδόνια και από τις μοιρολογίστρες στέρεψε το δάκρυ απ' το βουβό κλάμα», τόνισε γλαφυρά για να συνεχίσει λέγοντας «φτωχότερη από σήμερα η Ήπειρος απ΄ το χαμό σου. Μια διαρκής παρουσία εξήντα και πλέον ετών προσφοράς και αναζήτησης στη μουσική και τραγουδιστική παράδοση της Ηπείρου και τα λαλούμενα στερούνται σήμερα ένα πανάξιο δεξιοτέχνη. Δυσαναπλήρωτο το κενό.»
Και είναι ακριβώς έτσι, το κενό που αφήνουν πίσω τους οι πρωτομάστορες της παράδοσης όπως ο Αχιλλέας Χαλκιάς τώρα κι ο Αλέκος Κιτσάκης πριν λίγο καιρό, είναι δυσαναπλήρωτο. Η αλυσίδα της παράδοσης χάνει πολύτιμους κρίκους κι η Ήπειρος φτωχαίνει πίσω τους. Οι δοξαριές και οι λαλιές του Αχιλλέα Χαλκιά που απηχούσαν τόσο βαθιά και αληθινά τον πόνο της ξενιτιάς και της Ιστορίας, τον καημό της αγάπης και της νοσταλγίας, έχουν εγγραφεί βαθιά στα φυλλοκάρδια των Ηπειρωτών και εκεί θα μένουν για πάντα ζωντανές μαζί με τη θύμησή του.
Η Π.Σ.Ε. στο πρόσωπο του Αχιλλέα Χαλκιά αποχαιρετά ένα γνήσιο πρωτομάστορα της παράδοσης, με μεγάλη διαδρομή και προσφορά, καταξιωμένη με την αγάπη των συμπατριωτών και των συναδέλφων του. Η Π.Σ.Ε. απέστειλε στεφάνι στη μνήμη του ενώ εκπροσωπήθηκε στην κηδεία με τον Έφορο Πολιτισμού Αλέξανδρο Λαμπρίδη.
Την ερχόμενη Κυριακή 1η Μαρτίου, στην «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ», στην κορυφαία ετήσια εκδήλωση των ξενιτεμένων Ηπειρωτών, η μνήμη του Αχιλλέα Χαλκιά θα είναι ζωντανή, με τρόπο αντάξιο της προσφοράς του. Όπως θα είναι πάντα ζωντανή η θύμησή του στον αγώνα για τη διάσωση της παράδοσης, για τη διάδοσή της με τον καλύτερο τρόπο στους επόμενους σκυταλοδρόμους της που καλούνται να βαδίσουν σε τέτοια άξια και ανεξίτηλα χνάρια, όπως τα χνάρια του μοναδικού και αξέχαστου Αχιλλέα Χαλκιά.
epiruspost.gr

1279 ΘΈΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΉΜΟΥΣ ΤΗΣ ΗΠΕΊΡΟΥ

koinof ergasia
Ετοιμάζεται η προκήρυξη της Κοινωφελούς Εργασίας… 1279 θέσεις στους Δήμους της Ηπείρου

1.279 θέσεις εργασίας στους δεκαοκτώ δήμους της Ηπείρου, δημιουργούνται στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, ενώ άλλες εξακόσιες κατανέμονται στις Περιφερειακές Ενότητες.
Στην Ήπειρο η κατανομή των θέσεων απασχόλησης ανά Δήμο είναι η ακόλουθη:
ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ 160
ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ 21
ΔΗΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 22
ΔΗΜΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ 38
ΔΗΜΟΣ ΖΑΓΟΡΙΟΥ 18
ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ 52
ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ 53
ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 100
ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ 381
ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ 21
ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ 24
ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ 25
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ 49
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΓΑΣ 45
ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ 118
ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ 33
ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ 64
ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 55
ΣΥΝΟΛΟ 1.279
Σε δύο δόσεις θα εκδοθούν οι προκηρύξεις του ΟΑΕΔ για το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ το οποίο μένει παγωμένο εδώ και αρκετούς μήνες.
Η αναπληρωτής υπουργός έκανε γνωστό εντός των ημερών θα έχει ανακοινωθεί το πρόγραμμα και θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις.
Σύμφωνα με τις ίδιες ανακοινώσεις, η πρώτη προκήρυξη για την Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ θα αφορά τις 32.000 προσλήψεις με πεντάμηνα στους δήμους της χώρας ενώ η δεύτερη προκήρυξη γα τους υπόλοιπους φορείς του δημοσίου θα εκδοθεί αργότερα ώστε να επανεξεταστεί η κατανομή των θέσεων.
Η κ. Αντωνοπούλου ανέφερε επίσης ότι η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας είχε ανακοινώσει μια κατανομή σε φορείς του δημοσίου που δεν κάλυπτε με ορθό τρόπο τις ανάγκες των φορέων. Η αναπληρωτής υπουργός ανέφερε σχετικά ότι οι ποσοστώσεις θα βγουν μέσα απο μια μέθοδο που δεν θα υπάρξουν φορείς που θα προκηρύξουν περισσότερες θέσεις απο αυτές που έχουν ανάγκη.
Η αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε και στους στόχους του υπουργείου Εργασίας για την αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ σχετικά με τα νέα προγράμματα που θα προκηρυχθούν όπου έκανε γνωστό ότι θα επιδιωχθεί να συνδεθούν στα νέα προγράμματα οι ειδικότητες των ανέργων με τις ανάγκες του δημοσίου.
Οι θέσεις στην Ήπειρο
ΔΗΜΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΘΕΣΕΙΣ
Οι ενδιαφερόμενοι, μετά από σχετική δημόσια πρόσκληση του ΟΑΕΔ, που θα γίνει τις επόμενες ημέρες, θα κληθούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στην ιστοσελίδα www.oaed.gr και μετά την συμπλήρωση της, θα την αποστέλλουν μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων (http://ait.oaed.gr/) στον Ο.Α.Ε.Δ. Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει με μοριοδότηση.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Φιλιππιάδας

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Φιλιππιάδας λόγω έργωνΠροσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Φιλιππιάδας αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο λόγω των έργων της ανάπλασης των κεντρικών δρόμων που βρίσκεται σε εξέλιξη. Καθ΄ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των έργων θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στην ζώνη του έργου και στις δύο πλευρές, από οποιονδήποτε φορέα, ή ιδιώτη, με την τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης. Τα χρονικά διαστήματα κάθε φάσης θα διαρκούν από 15 έως 20 ημέρες και θα κοινοποιούνται πριν την έναρξη εργασιών της κάθε φάσης που θα υλοποιείται. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αφορούν την οδό Ταγματάρχου Βελισσαρίου και των καθέτων προς και από αυτής, δηλαδή τις οδούς Παναγή Τσαλδάρη, Ελευθερίου Βενιζέλου, Κωλέτση, Τσαντούκλα και Θ. Καραμούτσου και θα γίνουν σε...
τέσσερεις φάσεις, ανάλογα με το τμήμα στο οποίο θα εκτελούνται εργασίες. Να σημειωθεί τέλος ότι πριν από την έναρξη των εργασιών σε κάθε μία από τις φάσεις του έργου, αλλά και για το σύνολο της περιοχής εκτέλεσης του έργου, θα προηγείται πληροφόρηση των κατοίκων της περιοχής τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν.

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Πέντε χρόνια… Για πέντε χρόνια εμείς ήμασταν οι προδότες

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί μέσω της αρθρογραφίας του ο συγγραφέας Θ. Χειμωνάς: «Και στις 25 Ιανουαρίου ήρθαν στην εξουσία. Και ξεκίνησαν ένα show που φαιδροποίησε τη χώρα μας στα μάτια όλων των κατοίκων της Γης. Ένα show που κατέληξε σε μια άνευ όρου παράδοση και στη σιωπηλή παραδοχή πως "Ναι, δεν υπήρχε άλλος δρόμος"»

Για πέντε χρόνια εμείς ήμασταν οι προδότες και αυτοί οι καλοί που αγαπούσαν τον λαό, τώρα οφείλουν τουλάχιστον μία συγγνώμη, υποστηρίζει το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Χειμωνάς, σχολιάζοντας το mail Βαρουφάκη και τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές. 

Ολόκληρο το άρθρο του Θ. Χειμωνά στην Αthensvoice:


Πέντε χρόνια… Για πέντε χρόνια εμείς ήμασταν οι προδότες. Οι νεοφιλελεύθεροι γερμανοτσολιάδες που γουστάραμε ο λαός να πεινάει. Να χάνουν οι άνθρωποι τις δουλειές τους, να μένουν στο δρόμο, να αυτοκτονούν.



Εμείς ήμασταν οι νενέκοι που σκύψαμε το κεφάλι στους κακούς Ευρωπαίους. Που υιοθετήσαμε το σκοτεινό σχέδιο της «Νέας Τάξης» εναντίον του υπέροχου και αδούλωτου ελληνικού λαού. Γιατί τα κάναμε όλα αυτά; Μα επειδή μισούμε και το λαό και την Ελλάδα! Πέρα φυσικά από τα οικονομικά οφέλη που αποκομίσαμε από όλο αυτό το αλισβερίσι με τους ξένους.

Αυτοί ήταν οι αγαπησιάρηδες. Τον αγαπούσαν το λαό, τον πονούσαν τον Έλληνα. Του έταζαν αυξήσεις μισθών, εξαΰλωση φορολογίας, εξαφάνιση ανεργίας. Γιατί αυτοί διέθεταν τον άσο στο μανίκι. Έλεγαν πως θα πήγαιναν στους Ευρωπαίους, θα τους κολλούσαν στον τοίχο και θα τους ανάγκαζαν να μαζέψουν τα μνημόνια και να βάλουν την ουρά στα σκέλια. Το χρέος; Ποιο χρέος; Αρχικά θα το έβγαζαν απεχθές και επαχθές. Θα δημιουργούσαν μια Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου (όπως έκαναν στο Μεξικό μετά την πτώση του Μαξιμιλιανού) και θα το εξαφάνιζαν στο πι και φι. Στην πορεία έβαλαν λιγουλάκι νερό στο κρασί τους και ανακάλυψαν πως το χρέος δεν ήταν, λέει, βιώσιμο γι’ αυτό οι Ευρωπαίοι θα μας το χάριζαν.

Εμείς τους λέγαμε πως δεν υπήρχε άλλος δρόμος. Τους εκλιπαρούσαμε για συνεργασία, για συναίνεση. Αυτοί, όμως, ανένδοτοι. Συνέχιζαν να υπόσχονται και να τάζουν στον κόσμο. Με τα λεφτά των άλλων. Με λεφτά που δεν υπήρχαν καν.

Για πέντε χρόνια εμείς καθυβριστήκαμε, στοχοποιηθήκαμε, δεχθήκαμε απειλές. Ορισμένοι μάλιστα προπηλακίστηκαν, έφαγαν και ξύλο. Όχι μόνο επώνυμοι αλλά και απλοί εργαζόμενοι. Από τους ελεγκτές και τους οδηγούς των ΜΜΜ έως τους εργαζόμενους στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές.

Την ίδια στιγμή αυτοί πούλαγαν μούρη. Βλέπετε, αυτοί όχι απλώς αγαπούσαν το λαό, αυτοί ήταν ο λαός. Σε κάθε ευκαιρία ζητούσαν από τον κόσμο να βγαίνει στους δρόμους, να παραλύει το κράτος. Αν μέσα στην αναμπουμπούλα καιγόταν και κάνα μαγαζί δεν χάλαγε δα κι ο κόσμος. Ζητούσαν από τους φορολογουμένους να μην πληρώνουν, ακόμα και αν είχαν να πληρώσουν (άλλο αν τώρα παρακαλάνε ακόμα και αυτούς που δεν έχουν να είναι απολύτως συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις). Ο στόχος ήταν ένας: Να καταρρεύσει η οικονομία, να διαλυθεί η Ελλάδα για να πέσει ο ΓΑΠ, ο Παπαδήμος, οι «Σαμαροβενιζέλοι» Μας έλεγαν πως μόλις έρθουν τα πράγματα αυτοί θα έσκιζαν «με ένα νόμο και ένα άρθρο» τα μνημόνια και ως διά μαγείας θα επανέφεραν την Ελλάδα στο 2009.

Και στις 25 Ιανουαρίου ήρθαν στην εξουσία. Και ξεκίνησαν ένα show που φαιδροποίησε τη χώρα μας στα μάτια όλων των κατοίκων της Γης. Ένα show που κατέληξε σε μια άνευ όρου παράδοση και στη σιωπηλή παραδοχή πως «Ναι, δεν υπήρχε άλλος δρόμος. Ναι, τόσο καιρό σας λέγαμε ψέματα». Στο ίδιο διάστημα έχωσαν στην κυβέρνηση ως ισότιμο εταίρο το φριχτό ακροδεξιό κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ενώ μας φόρτωσαν για πρόεδρο τον Προκόπη Παυλόπουλο, άξιο εκπρόσωπο της δεξιάς νεοκαραμανλικής λαίλαπας που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία με την άθλια διακυβέρνηση της περιόδου 2004-2009.

Θα περίμενε κανείς μια συγγνώμη, μια αυτοκριτική. Τίποτα όμως αυτοί. Όλα καλά κι όλα ωραία. «Σκίσαμε τα μνημόνια» (που από δω και πέρα θα ονομάζονται αλλιώς), «εξαφανίσαμε την Τρόικα» (που από δω και πέρα θα ονομάζεται αλλιώς). Ακόμη και το –μέχρι πρότινος– ιερό τοτέμ της παράταξης, ο (έντιμος τουλάχιστον) Μανώλης Γλέζος, απαξιώθηκε επιδεικτικά από τους νέους κατοίκους του Μαξίμου. Μόνο και μόνο επειδή τόλμησε να στηλιτεύσει την αποκρουστική ασυνέπεια των «συντρόφων» του.

Αλήθεια, όμως, φίλοι μου. Περιμένατε κάτι άλλο; Πού να την βρουν την τσίπα αυτοί; Μόνο Τσίπρα έχουν…

ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΩΙ Η ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ ΣΤΗ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ


Η ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ 
ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ
ΝΟΜΙΖΩ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΕΝΤΟΛΗ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΙΑ  ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ  Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΥΛΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΚΙΝΚ  ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ.





















Χρόνια τώρα σε ορισμένους επαγγελματίες   επικρατούσε η αντίληψη ότι σε ένα δρόμο κεντρικό η αγοραστική δυνατότητα είναι συνυφασμένη με την κίνηση των τροχοφόρων και την στάθμευση για άμεση πρόσβαση του καταναλωτή.
Αντίθετα ο πεζόδρομος συνήθως δημιουργείται με την πεζοδρόμηση ενός πρώην δρόμου. Τα δύο αυτά στοιχεία έχουν διαφορετικές επιπτώσεις στον αστικό χώρο. Η χρησιμότητα του πεζόδρομου εστιάζει περισσότερο στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων των κατοίκων καθώς και στην κοινωνικοποίησή τους. Ως ελεύθερος και κοινόχρηστος χώρος έρχεται ως αντιστάθμισμα στην πυκνή δόμηση και συνολικότερα στο δομημένο αστικό περιβάλλον. Ο πεζόδρομος, αν και αυτός αντισταθμίζει -ως ελεύθερος χώρος- την πυκνή δόμηση, έχει ως κύρια χρησιμότητα τη μεταβολή της μετακίνησης καθώς και συχνά την ανάπτυξη εμπορικών δραστηριοτήτων από τα σημεία ή τις περιοχές από όπου περνά.

Επίσης εκφράζεται όλο και πιο έντονα η λογική των πεζοδρομήσεων και της διαμόρφωσης πλατειών όπου δημιουργούνται εμπορικές δραστηριότητες και εμπορικά κέντρα! Παρόλο που ο στόχος φαίνεται να χαίρει ευρείας κοινωνικής αποδοχής, οι πεζοδρομήσεις αποδεικνύονται παρεμβάσεις οι οποίες εμπεριέχουν μια κοινωνική πολυπλοκότητα η οποία συχνά αγνοείται. 
Αγνοείται ότι  η αντικειμενική αξία των χώρων αυτών είναι πιο αυξημένη και η εμπορική διπλάσια σε σύγκριση με τους δρόμους που επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων!
Αγνοείται ότι τα μίσθια των κτισμάτων που υπάρχουν σε πεζοδρομήσεις είναι κατά πολύ αυξημένα και η ζήτηση για τους χώρους αυτούς με αυξητική τάση!
Εδώ έχουμε ένα μεγάλο παράδειγμα που είναι καταφανέστατο ότι ο πεζόδρομος της Μπιζανίου στην Φιλιππιάδα θυμίζει προπολεμικές εποχές.
Πόσα εμπορικά καταστήματα έμειναν?
Πόσα είναι χωρίς μίσθιο και σε τι τιμές όσα βρίσκουν μισθωτή?
Η πορεία είναι φθίνουσα και διέψευσε όσους πίστευαν  από την Μπιζανίου πρέπει να περνούν τα Γιάννενα και η Αρτα  με λεωφορεία γιατί έτσι θα δουλεύουν τα μαγαζιά τους.
Η ανάπτυξη έρχεται πλέον με την τυρόπιτα τον καφέ  σε ρυθμούς  ένα κατάστημα ανά  πέντε (5)τετραγωνικά μέτρα !
Πρέπει να απολογηθούν αυτοί που κάποτε ξέσπαγαν στις μπάρες και αντιδρούσαν για την αναβάθμιση  του κέντρου της πόλης.
Αυτούς θίγει το μέτρο για το παρκάρισμα!
Αυτοί παρκάρουν τα αγροτικά και τις λιμουζίνες για να τα καμαρώνουν!
Μέσα σε αυτούς βέβαια έχουν ευθύνη και κάποιοι θεσμικοί παράγοντες που για πελατειακούς λόγους ενέδωσαν και πήραν πίσω την απόφαση κάποτε επί δημαρχίας Κατραχούρα , "ενέδωσε και ο ίδιος"για πεζοδρόμηση της Μπιζανίου!
Η πλατεία με "έντεχνο τρόπο" και με την έλευση σωστών επαγγελματιών πήρε τον δρόμο της! Και καλά και σωστά έκανε.
Δυναμικά και προσθετικά νομίζουμε βοηθάει και για την χωροθέτηση της Μπιζανίου σαν πεζόδρομο.
Σήμερα μετά το απαγορευτικό στην Μπιζανίου πάρκαραν όλοι πέντε μέτρα μακριά από τα καταστήματά τους στην Ταγματάρχου Βελισαρίου ο ένας πάνω στον άλλον!
Αυτή είναι η αντίληψη για την ποιότητα ζωής που έχουν;
Να ρωτήσουμε τέλος όσοι από αυτούς έχουν πάει σε άλλες πόλεις,ορισμένοι είναι πολυταξιδεμένοι, που έχει περισσότερο κίνηση εκεί που περνάν τροχοφόρα και ξεφορτώνουν φορτηγά η εκεί που υπάρχουν πεζοδρομήσεις!
Δεν μπορούν μια χούφτα άνθρωποι να καταδικάζουν μια Πόλη.



ΠΡΟΣΟΧΗ:

 Απάτη με παράνομα στοιχήματα μέσω facebook

paranomo_stoixhma
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώνει τους πολίτες και εφιστά την προσοχή για την αποφυγή στοιχηματισμού σε προφίλ μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες που υπόσχονται μεγάλες αποδόσεις, εγγυημένα αποτελέσματα και επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση αποτυχίας της πρόβλεψης, για διάφορα αθλητικά γεγονότα και ιδιαίτερα για αγώνες ποδοσφαίρου.
Ειδικότερα, οι διαχειριστές των διερευνώμενων προφίλ – ιστοσελίδων, υποστηρίζουν ότι κατέχουν εμπιστευτική πληροφόρηση για συγκεκριμένα αποτελέσματα κυρίως ποδοσφαιρικών αγώνων και προτρέπουν τους ενδιαφερόμενους χρήστες του διαδικτύου να στοιχηματίσουν διάφορα χρηματικά ποσά που ανέρχονται ακόμα και σε χιλιάδες ευρώ, ψευδώς υποσχόμενοι υψηλότερες από τις νόμιμες στοιχηματικές αποδόσεις ή επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση αποτυχίας της πρόβλεψης. Στη συνέχεια, αποστέλλουν στους χρήστες κωδικούς ηλεκτρονικής πληρωμής είτε από προπληρωμένες κάρτες είτε συναλλαγές μέσω εταιριών μεταφοράς χρηματικών ποσών.
Οι ανυποψίαστοι χρήστες του διαδικτύου, αφού καταπείθονται και αποστέλλουν τα συμφωνηθέντα κατά περίπτωση χρηματικά ποσά, ουδέποτε παραλαμβάνουν τα κερδισμένα χρήματα από σωστές προβλέψεις ή την επιστροφή των ποσών που κατέβαλαν, σε περίπτωση λανθασμένων προγνωστικών αποτελεσμάτων.
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συστήνει στους πολίτες να μην ανταποκρίνονται σε ανάλογες προτροπές ή διαφημίσεις, να αναφέρουν (report) άμεσα ανάλογα προφίλ, μέσω της σχετικής διαδικασίας στο εκάστοτε μέσω κοινωνικής δικτύωσης και να μην αποστέλλουν κανένα χρηματικό ποσό για τέτοιο σκοπό, καθώς πρόκειται για απατηλή διαδικασία.
Επιπλέον, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, ο παράνομος στοιχηματισμός αποτελεί ποινικά αξιόποινη πράξη, για κάθε συμμετέχοντα.
Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά στο 111 88
Με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones) με λειτουργικό σύστημα IOS – Android – Windows: CYBERKID

ΣΑΣ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΑΤΕ!



https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/11020996_10200208001159046_6958984939924075682_n.jpg?oh=f21b499322b61d7883be9366293e8740&oe=559467C9
Πολύ βαρύ το τίμημα "σύντροφοι" !!...Δυστυχώς!!...χάθηκε πολύτιμος χρόνος και χρήμα για να φανεί στον λαό μια "πατριωτική" διαπραγμάτευση και να φουσκώσουμε τα πνευμόνια από εθνική υπερηφάνεια!!...Το αποτέλεσμα τραγικό για μια χώρα που ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί!!... Οι οικονομικοί δείκτες από τον Νοέμβριο μέχρι και σήμερα δείχνουν επιβάρυνση (απώλειες στις τράπεζες + κόστη δανεισμού + μειωμένα έσοδα) που αγγίζει τα 50 δις ευρώ!!!....και όλα αυτά για υπογράψουμε την "νέα συμφωνία" που απαγορεύεται να την λέμε μνημόνιο!!..
Η αξιοπιστία της χώρας βρίσκεται σε διαρκή αμφισβήτηση τα τελευταία 10 χρόνια: ξεκίνησε με την απογραφή των δημοσιονομικών το 2004, συνεχίστηκε με τις απανωτές αναθεωρήσεις του ελλείμματος το 2009, την απόρριψη του πρώτου μνημονίου από τον κ. Αντ. Σαμαρά («δεν συναινώ στο λάθος»), την πολεμική του ΣΥΡΙΖΑ στο δεύτερο μνημόνιο («σκίσιμο μνημονίων - διαγραφή χρέους») και την απόπειρα της νέας κυβέρνησης να αθετήσει τις προηγούμενες δεσμεύσεις. Όπως σημειώνουν οι τράπεζες, θα χρειαστεί πολύς χρόνος και προσπάθεια για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στη χώρα. Όλα αυτά διαμορφώνουν, μέχρι στιγμής, έναν λογαριασμό για το τραπεζικό σύστημα ύψους περίπου 50 δισ. ευρώ.
απόσπασμα του άρθρου:Η αξιοπιστία της χώρας βρίσκεται σε διαρκή αμφισβήτηση τα τελευταία 10 χρόνια: ξεκίνησε με την απογραφή των δημοσιονομικών το 2004, συνεχίστηκε με τις απανωτές αναθεωρήσεις του ελλείμματος το 2009, την απόρριψη του πρώτου μνημονίου από τον κ. Αντ. Σαμαρά («δεν συναινώ στο λάθος»), την πολεμική του ΣΥΡΙΖΑ στο δεύτερο μνημόνιο («σκίσιμο μνημονίων - διαγραφή χρέους») και την απόπειρα της νέας κυβέρνησης να αθετήσει τις προηγούμενες δεσμεύσεις. Όπως σημειώνουν οι τράπεζες, θα χρειαστεί πολύς χρόνος και προσπάθεια για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στη χώρα. Όλα αυτά διαμορφώνουν, μέχρι στιγμής, έναν λογαριασμό για το τραπεζικό σύστημα ύψους περίπου 50 δισ. ευρώ.

Έτσι, λοιπόν, ο Τσίπρας και οι σπεύδοντες της παρέας του έφθασαν να μη έχουν άλλη διέξοδο από την εφαρμογή των μνημονίων με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, εναποθέτοντας τις ελπίδες τους στους Αμερικανούς, που θέλουν να διατηρήσουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη για γεωπολιτικούς λόγους.
Το καλύτερο που έχουν να κάνουν λοιπόν, είναι, μεταβάλλοντας την ανάγκη σε φιλοτιμία, να μιλήσουν ειλικρινά στον ελληνικό λαό, να οδηγηθούν σε άμεση ρήξη με τις εθνομηδενιστικές αρλούμπες της ιδεολογίας τους, να προωθήσουν την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και να καλέσουν όλους τους Έλληνες σε συστράτευση. Και προφανώς να κάνουν εντατικά ….
Η εθνομηδενιστική αντιμνημονιακή ρητορεία κάηκε ταυτόχρονα με την ανάληψη της εξουσίας! Σήμερα, αυθεντικά «αντιμνημονιακοί» και αντισυστημικοί μπορούν να είναι μόνο όσοι έχουν συνείδηση των διακυβευμάτων. Και αφού, εκβιάζοντάς μας, κατέλαβαν την εξουσία, ας δείξουν για μια τελευταία φορά την ίδια τακτική δεινότητα για να εγκαταλείψουν το παλιό τους δέρμα σε χρόνο dt και να κατανοήσουν ότι μόνο ένα πλάνο υπάρχει για την Ελλάδα, εκείνο μιας εθνοκεντρικής ανασυγκρότησης, ενός εκσυγχρονισμού της παράδοσής μας και να αφήσουν το πελατειακό κράτος και του λαικίστικους διορισμούς των καθαριστριών. 

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Πράσινο φως από το Eurogroup στο ελληνικό αίτημα για παράταση

                              Αθήνα



Απορίες και ενστάσεις στο Κυβερνητικό Συμβούλιο
Το πράσινο φως στο ελληνικό αίτημα για τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης έδωσαν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, που διήρκεσε μόλις μία ώρα. 
«Η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup τελείωσε και το ελληνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων εγκρίθηκε» δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών.
Η ανακοίνωση του EurogroupΤην θετική είδηση για το πράσινο φως επιβεβαίωσε ο γάλλος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, ενώ ο επίτροπος για το ευρώ Βαλντίς Ντομπρόφσκις ανέφερε στο twitter ότι μπορούν να ξεκινήσουν οι διαδικασίες έγκρισης της συμφωνίας στα εθνικά κοινοβουλία, που είναι απαραίτητο.
Η γερμανική βουλή (Bundestag) θα αποφανθεί το πρωί της Παρασκευής επί της παράτασης της δανειακής σύμβασης προς την Ελλάδα, ανακοίνωσε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU) Μίχαελ Γκρόσε-Μπρέμερ.
Το καλό κλίμα φάνηκε από το πρωί με τις πρώτες δηλώσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία χαρακτήρισε την επιστολή Βαρουφάκη επαρκώς περιεκτική.
Και το Βερολίνο φάνηκε το μεσημέρι, λίγο πριν από την έναρξη της τηλεδιάσκεψης, συγκρατημένα αισιόδοξο για την επίτευξη συμφωνίας, μετά την αποστολή της ελληνικής λίστας.
Η επιστολή Βαρουφάκη προς τους θεσμούς με τις ελληνικές προτάσεις για μεταρρυθμίσεις -προαπαιτούμενο για την έγκριση του αιτήματος τετράμηνης παράτασης- αναφέρει ότι:


Σε σχετική ανακοίνωση το Eurogroup αναφέρει ότι συζήτησε σήμερα τον πρώτο κατάλογο μεταρρυθμίσεων, που παρουσίασαν οι ελληνικές Aρχές στη βάση της τρέχουσας συμφωνίας, η οποία θα συγκεκριμενοποιηθεί περαιτέρω και θα συμφωνηθεί με τους θεσμούς το αργότερο έως το τέλος του Απριλίου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι θεσμοί μάς έδωσαν την πρώτη τους εκτίμηση, με την οποία θεωρούν ότι ο κατάλογος των μέτρων είναι επαρκώς περιεκτικός, ώστε να αποτελέσει αξιόπιστο σημείο εκκίνησης για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
» Ως εκ τούτου, συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε με τις εθνικές διαδικασίες, με στόχο την επίτευξη τελικής απόφασης της παράτασης έως και τέσσερις μήνες της Κύριας Συμφωνίας Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης της Ελλάδας» αναφέρει το Eurogroup.
Η Ευρωζώνη τόνισε ακόμη ότι «καλούμε τις ελληνικές Αρχές να αναπτύξουν και να διευρύνουν περαιτέρω τον κατάλογο των μεταρρυθμιστικών μέτρων με βάση την υπάρχουσα συμφωνία σε στενό συντονισμό με τους θεσμούς, προκειμένου να καταστεί εφικτή η ταχεία και επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης».
Η Ελλάδα δεσμεύεται να μην ακυρώσει οποιαδήποτε εν εξελίξει ή ολοκληρωμένη ιδιωτικοποίηση και να διασφαλίσει ότι οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της «ανθρωπιστικής κρίσης» δεν θα έχουν δημοσιονομική επίπτωση.
Η λίστα περιλαμβάνει επίσης δεσμεύσεις για την μεταρρύθμιση της φορολογικής πολιτικής, την αναθεώρηση και έλεγχο των δαπανών, ενώ περιέχεται επίσης δέσμευση για την ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων και για την αντιμετώπιση παραθύρων και κινήτρων για πρόωρη συνταξιοδότηση.
Η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται για την αναμόρφωση του μισθολογίου στον δημόσιο τομέα ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω μείωση των μισθών, αλλά θα διασφαλίσει ότι το σύνολο των δαπανών μισθοδοσίας δεν θα αυξηθεί. Δεσμεύεται επίσης ότι θα εισαγάγει σταδιακά τις συλλογικές διαπραγματεύσεις με στόχο την αύξηση του κατώτατου μισθού στο μέλλον, αλλά και ότι οποιαδήποτε τέτοια αύξηση θα γίνει σε συνεννόηση με τους ευρωπαίους και άλλους εταίρους.

Το email της κυβέρνησης!!!!!!!

Η επιστολή Βαρουφάκη σε Ντάισελμπλουμ με τη λίστα των μεταρρυθμίσεων

Η επιστολή Βαρουφάκη σε Ντάισελμπλουμ με τη λίστα των μεταρρυθμίσεων
Η επιστολή έχει ως εξής:
O υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ  
  • Να μεταρρυθμίσει το καθεστώς του ΦΠΑ, ως προς τη διοίκηση και την επιβολή του φόρου.  Θα καταβληθούν στιβαρές προσπάθειες για τη βελτίωση της συλλογής και της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής κάνοντας πλήρη χρήση των ηλεκτρονικών μέσων και άλλων τεχνολογικών καινοτομιών. Η πολιτική για τον ΦΠΑ θα πρέπει να εξορθολογιστεί και οι συντελεστές θα πρέπει να εκσυγχρονιστούν με τρόπο που μεγιστοποιεί τα πραγματικά έσοδα, χωρίς αρνητικές επιπτώσεις στην κοινωνική δικαιοσύνη, και με σκοπό τον περιορισμό των απαλλαγών και την εξάλειψη παράλογων εκπτώσεων.
  • Τροποποίηση της φορολογίας των συλλογικών επενδύσεων και του καθεστώτος των δαπανών του φόρου εισοδήματος οι οποίες θα ενσωματωθούν στο κώδικα φορολογίας εισοδήματος.
  • Διεύρυνση του ορισμού της φορολογικής απάτης και της φοροδιαφυγής και «διάλυση» (disbanding) της φορολογικής ασυλίας.
  • Εκσυγχρονισμό του κώδικα φορολογίας εισοδήματος και εξάλειψη από αυτόν των φορολογικών απαλλαγών με αντικατάστασή τους, όπου είναι απαραίτητο, με μέτρα  ενίσχυσης της κοινωνική δικαιοσύνης.
  • Αποφασιστικά επιβολή και βελτίωση της νομοθεσίας σχετικά με τις ενδοομιλικές συναλλαγές (transfer pricing).
  • Θα εργασθούμε για τη δημιουργία μιας νέας κουλτούρας στο σκέλος της φορολογικής συμμόρφωσης ώστε να εξασφαλιστεί ότι όλα τα τμήματα της κοινωνίας, και ειδικά τα εύρωστα, θα συμβάλουν δίκαια στη χρηματοδότηση των δημόσιων πολιτικών. Στο πλαίσιο αυτό, θα εφαρμόσουμε, με τη βοήθεια των ευρωπαϊκών και των διεθνών εταίρων, μια βάση δεδομένων πλούτο που βοηθά τις φορολογικές αρχές, να εκτιμούν την ακρίβεια των προηγούμενων φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος.
  • Θα υιοθετήσει τροποποιήσεις στη δημοσιονομική νομοθεσία και θα λάβει μέτρα για τη βελτίωση της διαχείρισης των δημόσιων οικονομικών. Η εκτέλεση του προϋπολογισμού θα βελτιωθεί και θα καταστεί διαυγέστερη, όπως και ο έλεγχος και οι ευθύνες αναφοράς. Οι διαδικασίες πληρωμών θα εκσυγχρονιστούν και θα επιταχυνθούν, ενώ θα δοθεί υψηλότερος βαθμός οικονομικής και η δημοσιονομικής ευελιξίας, αλλά και λογοδοσίας σε ανεξάρτητες αρχές  και ρυθμιστικούς  φορείς.
  • Θα εκπονήσει και θα εφαρμόσει στρατηγική σχετικά με την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, των επιστροφών φόρων και των συνταξιοδοτικών αξιώσεων.
  • Θα καταστήσει το αδρανές μέχρι σήμερα Δημοσιονομικό Συμβούλιο μια πλήρως λειτουργική οντότητα.
  • Ενισχύσει της διαφάνεια της διαδικασίας με την οποία ο Γενικός Γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων διορίζεται, παρακολουθείται από πλευράς επιδόσεων, και αντικαθίσταται.
  • Θα ενισχύσει την ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (GSPR), από όλα τα είδη των παρεμβολών (πολιτικό ή άλλες) εάν είναι απαραίτητο μέσω νέας νομοθεσίας, ενώ θα εγγυηθεί  την πλήρη λογοδοσία και τη διαφάνεια των δραστηριοτήτων της. Για το σκοπό αυτό, η κυβέρνηση και η ΓΓΔΕ θα κάνουν πλήρη χρήση της διαθέσιμης τεχνικής βοήθειας.
  • Επανεξετάσουν και ελέγξουν δαπάνες σε κάθε τομέα των κυβερνητικών δαπανών (π.χ. εκπαίδευση, άμυνα, μεταφορές, τοπική αυτοδιοίκηση, κοινωνικές παροχές).
  • Εργαστούν για τη δραστική βελτίωση της αποδοτικότητας των τμημάτων και μονάδων που διοικούνται από την κεντρική και τοπική κυβέρνηση στοχεύοντας στις προϋπολογιστικές διαδικασίες, στην αναδιάρθρωση της διοίκησης και στην ανακατανομή πόρων που δεν έχουν αναπτυχθεί ορθά.
  • Προσδιορίσουν μέτρα εξοικονόμησης κόστους μέσω ενδελεχούς επανεξέτασης των δαπανών κάθε υπουργείου και του εξορθολογισμού των μη μισθολογικών και μη συνταξιοδοτικών δαπανών που αντιστοιχούν στο «εκπληκτικό» 56% των συνολικών δημόσιων δαπανών.
  • Εφαρμόσουν νομοθεσία (που βρίσκεται υπό τη μορφή προσχεδίου στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους) για την αναθεώρηση των δαπανών μη μισθολογικών επιδομάτων σε όλον τον δημόσιο τομέα.
  • Εξακριβώσουν τα επιδόματα μέσω διασταύρωσης στοιχείων εντός των αρμόδιων αρχών και μητρώων (π.χ. ΑΦΜ, ΑΜΚΑ) που θα βοηθήσουν στο να εντοπιστούν οι μη επιλέξιμοι δικαιούχοι.
  • Ελέγξουν τις δαπάνες για την Υγεία και θα βελτιώσουν την παροχή και την ποιότητα των ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών, χορηγώντας καθολική πρόσβαση. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση σκοπεύει να βάλει στο τραπέζι συγκεκριμένες προτάσεις σε συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς, συμπεριλαμβανομένου του ΟΟΣΑ.
Η μεταρρύθμιση της κοινωνικής ασφάλισης (Social security reform) – Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τον εκσυγχρονισμό του συνταξιοδοτικού συστήματος. Οι αρχές θα:
  • Συνεχίσουν να εργάζονται επί διοικητικών μέτρων για την ενοποίηση και τον εκσυγχρονισμό των συνταξιοδοτικών πολιτικών και την εξάλειψη των «παραθύρων» και κινήτρων που αυξάνουν τον υπερβολικό ρυθμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων σε όλη την οικονομία και πιο συγκεκριμένα, στον τραπεζικό και δημόσιο τομέα.
  • Ενοποιήσουν συνταξιοδοτικά ταμεία προκειμένου να υπάρξει εξοικονόμηση.
  • Καταργήσουν σταδιακά τις χρεώσεις υπέρ τρίτων με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο.
  • Εγκαθιδρύσουν έναν στενότερο δεσμό μεταξύ των συνταξιοδοτικών εισφορών και των εισοδημάτων, εκσυγχρονίσουν τα επιδόματα, ενισχύσουν τα κίνητρα για τη δήλωση εργασίας και παράσχουν στοχευμένη βοήθεια σε υπαλλήλους ηλικίας 50-65 ετών, μεταξύ άλλων μέσω του προγράμματος Εγγυημένου Εισοδήματος, έτσι ώστε να εξαλειφθούν οι κοινωνικές και πολιτικές πιέσεις για πρόωρη συνταξιοδότηση η οποία επιβαρύνει υπέρμετρα τα συνταξιοδοτικά ταμεία.
  • Μετατρέψει την μάχη κατά της διαφθοράς σε εθνική προτεραιότητα και θα κάνει πλήρως λειτουργικό το Εθνικό Σχέδιο κατά της Διαφθοράς.
  • Επικεντρωθεί στο λαθρεμπόριο καυσίμων και προϊόντων καπνού, θα παρακολουθήσει τις τιμές των εισαγόμενων προϊόντων (για να αποτραπούν οι απώλειες εσόδων κατά τη διάρκεια των διαδικασιών εισαγωγής) και θα αντιμετωπίσει το ξέπλυμα χρήματος. Η κυβέρνηση σκοπεύει να θέσει άμεσα φιλόδοξους στόχους εσόδων από τους τομείς αυτούς, που θα επιδιωχθούν σε συντονισμό με τον υπουργό Επικρατείας.
  • Μειώσει α) τον αριθμό των Υπουργείων (από 16 σε 10), β) τον αριθμό των ειδικών συμβούλων στην γενική κυβέρνηση, και γ) περιορίσει τα προνόμια των υπουργών, βουλευτών και ανώτατων αξιωματούχων (π.χ αυτοκίνητα, δαπάνες ταξιδιών, επιδόματα).
  • Καταστήσει πιο αυστηρή τη νομοθεσία που αφορά τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και περιλάβει ανώτατα επίπεδα δανεισμού από χρηματοπιστωτικά και άλλα ιδρύματα.
  • Ενεργοποιήσει άμεσα την τρέχουσα (και αδρανή) νομοθεσία που ρυθμίσει τα έσοδα των μέσων ενημέρωσης (έντυπων και ηλεκτρονικών), διασφαλίζοντας (μέσω κατάλληλων διαδικασιών) πως θα πληρώνουν στο κράτος σε τιμές αγοράς για τις συχνότητες που χρησιμοποιούν, και πως θα απαγορεύεται η συνεχιζόμενη λειτουργία μονίμως ζημιογόνων μέσων ενημέρωσης (χωρίς διαφανή διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης).
  • Καθιερώσει ένα διάφανο, ηλεκτρονικό, σε πραγματικό χρόνο θεσμικό πλαίσιο για τους δημόσιους διαγωνισμούς, επανιδρύοντας τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
  • Μεταρρυθμίσει το πλέγμα των μισθών του δημοσίου τομέα με σκοπό να αποσυμπιέσει την κατανομή των μισθών μέσω αύξησης της παραγωγής και κατάλληλων πολιτικών προσλήψεων χωρίς να μειώνονται τα τρέχοντα κατώτατα επίπεδα μισθών, διασφαλίζοντας όμως ότι δεν θα αυξηθεί το κονδύλι των μισθών του δημοσίου.
  • Εξορθολογήσει τα μη μισθολογικά επιδόματα, για να μειωθούν οι συνολικές δαπάνες, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η λειτουργία του δημοσίου τομέα, σε συμμόρφωση προς τις καλές πρακτικές της ΕΕ.
  • Προωθήσει μέτρα που θα βελτιώνουν τους μηχανισμούς προσλήψεων, θα ενθαρρύνουν τους αξιοκρατικούς διορισμούς σε διοικητικές θέσεις, θα παρέχουν πραγματική αξιολόγηση των υπαλλήλων και θα καθιερώνουν δίκαιες διαδικασίες για την μεγιστοποίηση της κινητικότητας ανθρώπινων και άλλων πόρων εντός του δημόσιου τομέα.

«Αγαπητέ πρόεδρε του Eurogroup, στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου 2015, η ελληνική κυβέρνηση κλήθηκε να υποβάλει στα θεσμικά όργανα, μέχρι τη Δευτέρα 23η Φεβρουαρίου 2015, ένα πρώτο πλήρη κατάλογο των μεταρρυθμιστικών μέτρων που σχεδιάζει, ώστε να προσδιοριστεί και να συμφωνηθεί περαιτέρω έως το τέλος Απριλίου 2015.
Εκτός από την κωδικοποίηση του μεταρρυθμιστικού της προγράμματος, και σύμφωνα με τις προγραμματικές δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού κ. Τσίπρα στο κοινοβούλιο, η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύθηκε επίσης να εργασθεί σε στενή συνεννόηση με τους ευρωπαίους εταίρους και τα θεσμικά όργανα, καθώς και με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ώστε να αναληφθούν δράσεις που θα ενισχύουν της δημοσιονομικής βιωσιμότητας, την εξασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και την προώθηση της οικονομικής ανάκαμψης.
Ο πρώτος πλήρης κατάλογος των μεταρρυθμίσεων ακολουθεί παρακάτω, όπως προτείνεται από την ελληνική κυβέρνηση. Είναι πρόθεσή μας να τον εφαρμόσουμε αντλώντας παράλληλα τεχνική βοήθεια και χρηματοδότηση από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία.
Ειλικρινώς,
Γιάνης Βαρουφάκης
Υπουργός Οικονομικών
Ελληνική Δημοκρατία»
1. Δημοσιονομικές διαρθρωτικές πολιτικές

Στις φορολογικές πολιτικές – Η Ελλάδα δεσμεύεται να:

    Στη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών - η Ελλάδα θα:
    Στη φορολογική διοίκηση (revenue administration) η Ελλάδα θα εκσυγχρονίσει τη φορολογική και τελωνιακή της διοίκηση επωφελούμενη από τη διαθέσιμη τεχνική βοήθεια. Για το σκοπό αυτό, η Ελλάδα θα:
    • Θα διασφαλίσει πως η ΓΓΔΕ διαθέτει επαρκές προσωπικό, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά, και ιδιαίτερα οι μονάδες για τους φορολογουμένους υψηλού πλούτου και τους μεγάλους οφειλέτες και θα διασφαλίσει ότι διαθέτει ισχυρές ανακριτικές εξουσίες και εξουσίες δίωξης, και πόρους με βάση τις ικανότητες του ΣΔΟΕ, ώστε να στοχεύσει αποτελεσματικά τη φοροδιαφυγή και την είσπραξη οφειλών, από υψηλού εισοδήματος κοινωνικές ομάδες. Στη  βάση αυτή θα πρέπει να εξετασθούν τα πλεονεκτήματα της ενσωμάτωσης του ΣΔΟΕ στην ΓΓΔΕ.
    • Αυξήσει τις επιθεωρήσεις, τους ελέγχους βάση  κινδύνων, και τις δυνατότητες είσπραξης, επιδιώκοντας παράλληλα να ενσωματώσει τις λειτουργίες της είσπραξης φορολογικών εσόδων και εισφορών κοινωνικής ασφάλισης σε ολόκληρη τη γενική κυβέρνηση.
Δημόσιες δαπάνες (Public spending) - Οι ελληνικές αρχές θα:

  • Μετατρέψει την μάχη κατά της διαφθοράς σε εθνική προτεραιότητα και θα κάνει πλήρως λειτουργικό το Εθνικό Σχέδιο κατά της Διαφθοράς.
  • Επικεντρωθεί στο λαθρεμπόριο καυσίμων και προϊόντων καπνού, θα παρακολουθήσει τις τιμές των εισαγόμενων προϊόντων (για να αποτραπούν οι απώλειες εσόδων κατά τη διάρκεια των διαδικασιών εισαγωγής) και θα αντιμετωπίσει το ξέπλυμα χρήματος. Η κυβέρνηση σκοπεύει να θέσει άμεσα φιλόδοξους στόχους εσόδων από τους τομείς αυτούς, που θα επιδιωχθούν σε συντονισμό με τον υπουργό Επικρατείας.
  • Μειώσει α) τον αριθμό των Υπουργείων (από 16 σε 10), β) τον αριθμό των ειδικών συμβούλων στην γενική κυβέρνηση, και γ) περιορίσει τα προνόμια των υπουργών, βουλευτών και ανώτατων αξιωματούχων (π.χ αυτοκίνητα, δαπάνες ταξιδιών, επιδόματα).
  • Καταστήσει πιο αυστηρή τη νομοθεσία που αφορά τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και περιλάβει ανώτατα επίπεδα δανεισμού από χρηματοπιστωτικά και άλλα ιδρύματα.
  • Ενεργοποιήσει άμεσα την τρέχουσα (και αδρανή) νομοθεσία που ρυθμίσει τα έσοδα των μέσων ενημέρωσης (έντυπων και ηλεκτρονικών), διασφαλίζοντας (μέσω κατάλληλων διαδικασιών) πως θα πληρώνουν στο κράτος σε τιμές αγοράς για τις συχνότητες που χρησιμοποιούν, και πως θα απαγορεύεται η συνεχιζόμενη λειτουργία μονίμως ζημιογόνων μέσων ενημέρωσης (χωρίς διαφανή διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης).
  • Καθιερώσει ένα διάφανο, ηλεκτρονικό, σε πραγματικό χρόνο θεσμικό πλαίσιο για τους δημόσιους διαγωνισμούς, επανιδρύοντας τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
  • Μεταρρυθμίσει το πλέγμα των μισθών του δημοσίου τομέα με σκοπό να αποσυμπιέσει την κατανομή των μισθών μέσω αύξησης της παραγωγής και κατάλληλων πολιτικών προσλήψεων χωρίς να μειώνονται τα τρέχοντα κατώτατα επίπεδα μισθών, διασφαλίζοντας όμως ότι δεν θα αυξηθεί το κονδύλι των μισθών του δημοσίου.
  • Εξορθολογήσει τα μη μισθολογικά επιδόματα, για να μειωθούν οι συνολικές δαπάνες, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η λειτουργία του δημοσίου τομέα, σε συμμόρφωση προς τις καλές πρακτικές της ΕΕ.
  • Προωθήσει μέτρα που θα βελτιώνουν τους μηχανισμούς προσλήψεων, θα ενθαρρύνουν τους αξιοκρατικούς διορισμούς σε διοικητικές θέσεις, θα παρέχουν πραγματική αξιολόγηση των υπαλλήλων και θα καθιερώνουν δίκαιες διαδικασίες για την μεγιστοποίηση της κινητικότητας ανθρώπινων και άλλων πόρων εντός του δημόσιου τομέα.