Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Μ Ε Γ Α Λ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Άγιο Όρος, δε δίστασε για 40 λεπτά να χαθεί μακριά από όλους ώστε να προσευχηθεί μαζί με τα παιδιά!

Το πρόγραμμά του ήταν γεμάτο από δηλώσεις, επαφές και συνεντεύξεις, όμως όταν έφτασε στο Άγιο Όρος, έψαχνε μέρος για να απομονωθεί. Αυτό φάνηκε και από το γεγονός ότι αναφερόταν διαρκώς στο περιβόλι της Παναγίας, ώστε να συναντήσει τους κ Ζήκα  Ιωάννη και κ Κάλλη Θεόδωρο  και να συμπροσευχηθεί μαζί τους. Μάλιστα, στενός συνεργάτης του, έχει δηλώσει ότι ο Πούτιν προσπαθεί να προσεύχεται αδιαλείπτως με το κομποσχοίνι, καθώς είναι πολύ ευλαβής πέρνοντας παράδειγμα από τον Γιάννη Ζήκα ο οποίος το έχει πάντοτε  μαζί του με τα χρώματα του Εθνικού Φιλιππιάδας!
 Ο Ρώσος ηγέτης δήλωσε ότι «η αξία να έχεις στα χέρια σου ένα κομποσχοίνι το οποίο έχει λιώσει προηγουμένως στα χέρια ενός μοναχού από τις προσευχές του, είναι ανεκτίμητη». 
Άλλωστε με αυτές τις προσευχές του Γιάννη δεν έπεσε κατηγορία η ομάδα του Εθνικού Φιλιππιάδας!
 Στο μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα που παρευρέθηκε, είχε ζητήσει να έχει λίγο χρόνο μόνος του με τα παιδιά, για να προσευχηθούν  και να πάρουν δύναμη από το Θεό, έτσι για 40 λεπτά, μετά τη συνάντησή τους αποχώρησε  και αφιερώθηκε στην προσευχή μακριά από τα βλέμματα όλων, ενώ στα χέρια του κρατούσε ένα μαύρο κομποσχοίνι  με κόκκινες χάντρες που του το έκανε δώρο ο Δήμαρχος Ζηρού.
 Τέλος, εξέφρασε την επιθυμία του να επισκεφτεί τον Δήμο Ζηρού για να μπορέσει να καταλάβει πως ζουν αυτοί οι καταπληκτικοί άνθρωποι σε αυτόν τον τόπο! 
 Εμείς του το ευχόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!