Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ZIROSGR-H ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ ΣΥΓΚΙΝΗΜΈΝΟΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ!

ΣΑΝ ΑΠΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΤΥΜΕΝΟΙ  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΠΟΥΤΙΝ!
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΟΡΑΕΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ !

Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποιούν προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιον Όρος, με αφορμή τη συμπλήρωση χιλίων ετών παρουσίας της ρωσικής εκκλησίας στην Αθωνική Πολιτεία.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε εκφράσει την επιθυμία να διοργανώσει λαμπρές εκδηλώσεις στο Άγιον Όρος.
Γιαυτό ζήτησε την γνώμη του δήμαρχου Ζηρού Νίκου Καλαντζή που έχει εμπειρία από το Πολιτιστικό Καλοκαίρι και το   Zero Festival - Filippiada - Greece
 Ο Δήμαρχος τον παρέπεμψε στους συμβούλους του και για καλό κακό του έδωσε το τηλ του Αντιδήμαρχου κ Χρήστου Γκάρτζιου και της κ Τασίας Καραπάνου που έχουν πείρα σε πολιτιστικές εκδηλώσεις! Όμως οι μοναχοί του «Περιβολιού της Παναγίας» και οι Καρυές, η έδρα της Ιεράς Κοινότητας, δεν αντιμετώπισαν θετικά το ενδεχόμενο, να δοθεί τέτοια αρμοδιότητα στο επιτελείο του Δήμου Ζηρού.
Ηχηρή είναι η απουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, στην πνευματική δικαιοδοσία του οποίου ανήκει το Άγιον Όρος τον οποίο τον δικαιολόγησε ο κ Γιάννης Ζήκας που τυγχάνει να έχει προσωπικές σχέσεις μαζί του.
Έτσι, ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα κάνουν ιδιωτική προσκυνηματική εκδήλωση με τον πανηγυρικό χαρακτήρα να δίδεται εντός της Μονής του Αγίου Παντελεήμωνος φυσικά θα  παρευρίσκεται η αντιπροσωπεία του Δήμου Ζηρού!

Ο  Βλαντιμίρ Πούτιν κρατά τα σκήπτρα της εξουσίας τα τελευταία 17 χρόνια, μετά τη διάσπαση της Σοβιετικής Ένωσης. Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, επεκτείνει τη δική του εκκλησιαστική αυτοκρατορία ιδρύοντας σε κάθε γωνιά της γης, όπου υπάρχουν Ρώσοι και ένα ναό.
Ο Πούτιν έχει αποκαλύψει ότι οι δεσμοί του με την Ορθοδοξία είναι άρρηκτοι, πως η μητέρα του τον βάπτισε κρυφά Χριστιανό Ορθόδοξο και απόθεσε τον βαφτιστικό του σταυρό πάνω στον Πανάγιο Τάφο κατά την επίσκεψή του στα Ιεροσόλυμα.
Το όνειρό του βέβαια είναι να επισκεφθεί τον Δήμο Ζηρού και να γνωρίσει και τον τέως δήμαρχο κ Κατραχούρα που είναι γνώστης της αρχιτεκτονικής των εκκλησιών  για να ανταλλάξουν απόψεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!