Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών ΣοσιαλιστώνΓραφείο Τύπου
Τομέας Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής
Αθήνα, 20 Σεπτεμβρίου 2016

Από τον Τομέα Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια στη Μόρια, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Οι αντιδράσεις κατοίκων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, δεν μπορούν να επισκιάζουν την ανιδιοτελή και άοκνη συνεισφορά, την αλληλεγγύη πολλών συμπολιτών μας κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης. Οι καθοδηγούμενες ωστόσο αντιδράσεις κατοίκων από ακροδεξιά μορφώματα, θα πρέπει να εξετασθούν με μεγάλη προσοχή και να απομονωθούν πριν είναι αργά και  διαρραγεί η κοινωνική συνοχή. 
Στη Μόρια, καθώς και στα υπόλοιπα νησιά, επικρατεί ένα καζάνι που βράζει. Όσο δεν βελτιώνονται οι συνθήκες στις Δομές Φιλοξενίας και τα hotpsots, όσο το σύστημα ασύλου πορεύεται βραδυκίνητα, τόσο ο φαύλος κύκλος των εντάσεων θα συνεχίζει.
Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας υποδοχής κρίνεται ως μία ουσιαστική και επιτακτική δράση, προκειμένου να περιοριστεί η κοινωνική άγνοια σε ζητήματα που αφορούν στους πρόσφυγες. Να μάθουμε να συνυπάρχουμε αναπτύσσοντας την ικανότητα να κατανοούμε τον άλλον και να αντιλαμβανόμαστε τις αλληλεξαρτήσεις. Ο ρόλος της πολιτείας σε αυτό το σημείο πρέπει να είναι καταλυτικός.
Διαφορετικά, αυτόκλητοι σωτήρες της κοινωνίας, θα εδραιώνουν το ξενοφοβικό κλίμα, στρέφοντας ουσιαστικά τον άνθρωπο κατά  του συνανθρώπου του.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!