Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Απελευθέρωση Φιλιππιάδας

103 χρόνια ελευθερίας για την Φιλιππιάδα

103 χρόνια ελευθερίας για την Φιλιππιάδα

«Γέφυρα Καλογήρου 12 Οκτωβρίου 1912, ώρα 13.10 μ.μ. Στρατηγείον: Η διάβασις της γέφυρας ελευθέρα, τα πολυβολεία κενά. Η γέφυρα έχει ανάγκη επιδιορθώσεως προς διάβασιν πυροβολικού, καθότι το ξύλινο κατάστρωμά της έχει καταστραφεί εις πολλά μέρη. Άφησα τμήμα τι προς φρούρησιν της γέφυρας και με το υπόλοιπο του ουλαμού βαίνω προς Φιλιππιάδα».

«Φιλιππιάς 12 Οκτωβρίου 1912, ώρα 02.25′ μ.μ. Στρατηγείον. Φιλιππιάς τελείως ελευθέρα. Ευρίσκομαι εν αυτή αναμένων διαταγάς σας». 103 χρόνια αργότερα, με τη συμμετοχή και του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας «Σπύρος Δήμας» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου η εορταστική εκδήλωση για τα 103 χρόνια από την απελευθέρωση της Φιλιππιάδας.

Θα συμμετάσχουν ακόμη Χορωδία Δημοτικών Σχολείων Φιλιππιάδας, η Χορωδία Ενορίας Αγίου Βησσαρίωνα και το χορευτικό του Μορφωτικού Συλλόγου «Αγ. Βησσαρίωνας» Φιλιππιάδας.

7.00 μ.μ.: Έναρξη

7.15 μ.μ.: Χαιρετισμός Δημάρχου

7.30 μ.μ.: Χορωδία Δημοτικών Σχολείων Φιλιππιάδας

7.45 μ.μ.: Χορωδία Ενορίας Αγίου Βησσαρίωνα

8.15 μ.μ.: Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας “Σπύρος Δήμας”

8.45 μ.μ.: Χορευτικό Μ. Σ. Φιλιππιάδας “Άγ. Βησσαρίωνας”.

Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στην Κεντρική πλατεία Φιλιππιάδας, ενώ σε περίπτωση κακοκαιρίας θα μεταφερθεί στο Πνευματικό Κέντρο Φιλιππιάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!