Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Η ψυχή γιατρεύεται όταν είσαι κοντά σε παιδιά., όχι όμως να τα ξεχωρίζεις!

Δεν πρέπει να χαιρόμαστε ότι τα σχολεία δεν λειτούργησαν για τα παιδιά των προσφύγων και να πανηγυρίζουμε όταν τα παιδιά τους δεν θα κάνουν πλέον μάθημα, όπως όλα τα παιδιά στα σχολεία, έστω και τα απογεύματα!
Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται επίσημη ενημέρωση από το ΚΕΕΛΠΝΟ και την 6η ΥΠΕ,(τι το κοσκινίζουν) φορείς που θα προχωρήσουν και στη λήψη μέτρων, θα μεριμνήσουν δηλαδή ώστε να εμβολιαστεί το σύνολο των παιδιών.
Το ερώτημα είναι τι ευθύνη έχουν και τι μέτρα πήραν για την πρόληψη αφού η διεθνής εμπειρία και η πρακτική τους αποδεικνύει ότι έχουν αντιμετωπίσει το όλο ζήτημα με επιπολαιότητα.
Οι συνθήκες κατά τις οποίες έφεραν τους πρόσφυγες "για να μην λιάζονται στην Ομόνοια" ήταν και απαράδεκτες και με επικίνδυνη προχειρότητα.Η μόνη οργάνωση που υπήρχε ήταν τα φωτογραφικά στιγμιότυπα των Συριζαίων μοιράζοντας φούσκες και  τσατσάρες στα παιδάκια!
Αυτοί έδωσαν το δικαίωμα να δημιουργηθεί αυτό το κλίμα γιατί πάντα κατόπιν εορτής όπως έγινε και με την σύσκεψη ,Δημοτικό Συμβούλιο ,που ήρθαν οι κυβερνητικοί παράγοντες και μας είπαν ότι όλα είναι εντάξει , να μην ανησυχούμε!
Πόσοι γονείς ξέρουν τι σημαίνει και πως αντιμετωπίζεται η κάθε ασθένεια! Όπως σε κάθε πρόβλημα έτσι και εδώ θα γίνουν όλοι σοφοί ,γιατροί , επιδημιολόγοι , και μέσα από το συναίσθημα της αβεβαιότητας για την υγεία των δικών τους ανθρώπων θα διακατέχονται από ανάμικτα αισθήματα ,όχι πάντα ελεγχόμενα!
 Υπήρξε και η ατυχής  συγκειρία με τον χρόνο κατά τον οποίο επιβεβαιώθηκαν  τα κρούσματα ηπατίτιδας, ο οποίος συμπίπτει με την έναρξη λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών,  που πυροδότησε το ήδη τεταμένο από τον Σεπτέμβριο κλίμα στη Φιλιππιάδα, λόγω των αντιδράσεων του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου..
Ιδίως όλως τυχαίως..... κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας της δομής για τους πρόσφυγες, τα περισσότερα παιδιά του 2ου Δημοτικού απείχαν, με απόφαση του Συλλόγου και χωρίς μέχρι εκείνη την ώρα να έχει ανακύψει κανένα ζήτημα υγείας.
Κανονικά ωστόσο και χωρίς προβλήματα λειτούργησαν τα άλλα δύο σχολεία.
Μέσα σε αυτό το κλίμα επανακάμπτει  και ο Σύλλογος του 2ου Δημοτικού για να δηλώσει τώρα.... δικαιωμένος!
Ευτυχώς αυτή  τη φορά  η ανακοίνωση του Συλλόγου , είναι σε σωστή κατεύθυνση και αναφέρεται πολύ σωστά στην  η αδράνεια της πολιτείας  και ζητείται διαφάνεια και  πληροφόρηση επί του θέματος!

Η ανακοίνωση  του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας:
«Σε συνέχεια των συναντήσεων που πραγματοποίησε με πρωτοβουλία του το νέο ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας, ενόψει της ένταξης παιδιών πολιτών τρίτων χωρών στην εκπαίδευση (συμφωνά με το αρ.1 της αρ. 180647/ΓΔ4 ΚΥΑ – ΦΕΚ 3502 /31-10-2016 Τεύχος Β), με τους:
1. κο Κλάπα Μιλτιάδη, πολιτικό Διοι/τή του Κέντρου Φιλοξενίας προσφύγων «Πετροπουλάκη» , την 16/11/2016.
2. κο Μαυροματίδη Ηλία, Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων, την 18/11/2016.
3. κο Νικολόπουλο, προϊστάμενο 6ης ΥΠΕ, την 19/11/2016.
ενημερώνουμε ότι,
Δυστυχώς, επιβεβαιώνονται και επαληθεύονται οι ανησυχίες, τις οποίες επανειλημμένα έχουμε εκφράσει μέσω των ανακοινώσεων μας. Πιο συγκεκριμένα:
Προφορικά επιβεβαιώθηκαν κρούσματα σοβαρών και μεταδοτικών νοσημάτων μεταξύ άλλων στα παιδιά που διαβιούν στις μονάδες φιλοξενίας. Παράλληλα, δε δεν δόθηκαν οι απαραίτητες έγγραφες εγγυήσεις για την ορθή ένταξη των παιδιών πολιτών τρίτων χωρών στα σχολεία της πόλης μας.
Από πλευράς μας, έχουμε ήδη θέσει κάθε αρμόδιο προ των ευθυνών του για την περίπτωση που επαληθευτούν οι ανησυχίες μας αυτές.
Οφείλουμε δε να σημειώσουμε ότι στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Γ.Ν. Πρέβεζας και ώρα 12:30 την 19/11/2016 με τον προϊστάμενο της 6ης ΥΠΕ, αντί ενημέρωσης και απαντήσεων επί των σχετικών ζητημάτων, που άπτονται των αρμοδιοτήτων του, γίναμε δέκτες μιας αήθους από μέρους του λεκτικής επίθεσης, μας αποδόθηκαν άκρως συκοφαντικοί και επαίσχυντοι χαρακτηρισμοί, χωρίς να έχουμε δώσει κανένα δικαίωμα και αφορμή στον εν λόγω δημόσιο λειτουργό. Το μόνο που εμείς ζητήσαμε, ως γονείς παιδιών δημοτικού, ήταν να ενημερωθούμε και να λάβουμε τη διαβεβαίωση από μέρους του ότι δεν θα τεθεί σε κίνδυνο κατ’ ελάχιστο η υγεία των παιδιών μας και ότι έχει διασφαλισθεί η προσήκουσα και ορθή εφαρμογή της άνω Υπουργικής Απόφασης, αναφορικά με τα ευαίσθητα και σοβαρά θέματα της δικής του αρμοδιότητας και ευθύνης.
Για ακόμη μία φορά τονίζουμε κατηγορηματικά ότι η αντίδραση μας δεν εκκινεί από κανένα ρατσιστικό αίσθημα, από καμία διάθεση αποκλεισμού μικρών παιδιών από το δικαίωμα στη μόρφωση και την εκπαίδευση και ας έχουμε κατηγορηθεί από πολλές πλευρές αδίκως για αυτό. Η ανησυχία μας εκκινεί από την έλλειψη διασφάλισης από μέρους των αρμοδίων ότι η άνω Υπουργική Απόφαση θα εφαρμοσθεί με τρόπο προσήκοντα και δεν θα τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των παιδιών μας. Αυτό δεν είναι ευθύνη ανθρώπων ξεριζωμένων από τις πατρίδες τους, πόσο μάλλον των παιδιών τους, αλλά ευθύνη της Πολιτείας και των αρμοδίων οργάνων της. Δυστυχώς τόσο οι απαντήσεις όσο και η εν γένει αντιμετώπιση από μέρους τους δεν μας έπεισαν, το αντίθετο…
Είμαστε Γονείς!
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
του 2ου Δημοτικού Σχολείου
Φιλιππιάδας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!