Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Νέα τμήματα της Ιόνιας Οδού φέρνει ο Φεβρουάριος.. Ποια αναμένεται να δοθούν στην κυκλοφορία


ionia odos pazl

Δύο ακόμη τμήματα της Ιόνιας Οδού αναμένεται να φέρει ο Φεβρουάριος, δίνοντας έτσι ακόμη μεγαλύτερη ανάσα, σε Ήπειρο, Αιτωλοακαρνανία αλλά και Λευκάδα!

Έτσι για το τέλος Μαρτίου ίσως και λίγο αργότερα θα μείνουν τα «άκρα» ουσιαστικά του οδικού άξονα, δηλαδή η σήραγγα της Κλόκοβας που οδηγεί στο Αντίρριο και το τμήμα από το Αβγό μέχρι τη σύνδεση με την Εγνατία Οδό. 

Οι εργασίες προχωρούν με πυρετώδεις ρυθμούς και όλα δείχνουν ότι ο επόμενος μήνας θα φέρει περισσότερη.. Ιόνια στην καθημερινότητα των οδηγών και θα τους απαλλάξει από τη σημερινή ταλαιπωρία στην ονομαζόμενη και εθνική καρμανιόλα, εθνική οδό Ιωαννίνων Αντιρρίου.

Το πρώτο τμήμα που ετοιμάζεται εντατικά είναι από την Γαβρολίμνη μέχρι το Κεφαλόβρυσο, μήκους 33 χιλιομέτρων. Μαζί με το τμήμα αυτό αναμένεται να λειτουργήσει και ο μετωπικός σταθμός διοδίων της Κλόκοβας, αμέσως μετά την σήραγγα με κατεύθυνση προς τα Ιωάννινα.

Το δεύτερο τμήμα που αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία είναι στην Ήπειρο και πρόκειται για το κομμάτι από την Καμπή της Άρτας μέχρι την Σκλίβανη, καθώς λύθηκε εδώ και μερικές βδομάδες το πρόβλημα της απαλλοτρίωσης έκτασης στον Γυμνότοπο και συμπληρώνονται τα πενήντα μέτρα αυτοκινητόδρομου που υπολείπονταν για την ολοκλήρωση.

Έτσι για το τέλος, που από τα αρμόδια υπουργεία έχει οριοθετηθεί τον Μάρτιο, θα απομείνουν το τμήμα Αντίρριο- Κλόκοβα και το βόρειο άκρο, από το στρατόπεδο του Αβγού μέχρι τη σύνδεση με την Εγνατία.

Μετά από δέκα χρόνια λοιπόν, μεγάλη καθυστέρηση και πολλές παλινωδίες η Ιόνια θα γίνεται πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!