Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022

Γαλάζια αμηχανία στην Ήπειρο και βουλευτική… αφωνία!

 


Σε αμηχανία έχει περιέλθει η γαλάζια παράταξη στην Ήπειρο μετά τις εξελίξεις που υπήρξαν στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και τον απόλυτο κυβερνητικό αιφνιδιασμό με την ψήφιση τροπολογίας με την οποία αφαιρεί όλες τις αρμοδιότητες από την Περιφέρεια.

Η παρέμβαση της κυβέρνησης σε ένα ζήτημα που είχε εξελιχθεί σε γόρδιο δεσμό με εμπλεκόμενους την Περιφέρεια Ηπείρου, τον ΦΟΔΣΑ και την Αειφορική (θυγατρική της ΤΕΡΝΑ) ήταν θέμα χρόνου όμως οι περισσότεροι εκτιμούσαν ότι θα συνέβαινε μετά από διάλογο και συζήτηση.

Η ψήφιση της συγκεκριμένης τροπολογίας θεωρήθηκε ως πολιτικό άδειασμα στον Περιφερειάρχη Ηπείρου ο οποίος από την πλευρά του απάντησε με την πολύ βαριά έκφραση ότι πρόκειται για πραξικόπημα.

Στο διάστημα των τελευταίων ημερών και στο παρασκήνιο λέγεται ότι οι κορυφαίοι υπουργοί της Κυβέρνησης που υπέγραψαν την τροπολογία δεν γνώριζαν το περιεχόμενο του άρθρου.

Η άγνοια φυσικά –αν υπήρξε- δεν δικαιολογείται ούτε μπορεί να δώσει άλλοθι σε κανέναν.

Αυτοί που βρίσκονται πραγματικά σε αμηχανία και έχουν περιέλθει σε πλήρη αφωνία είναι οι επτά γαλάζιοι βουλευτές της Ηπείρου.

Βρισκόταν στη Βουλή κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου ή όχι, έχει ελάχιστη σημασία… Αν δεν γνώριζαν, πέρασαν αρκετές μέρες και προφανώς έμαθαν τι συνέβη.

Παρόλα αυτά δεν υπήρξε το παραμικρό σχόλιο, η παραμικρή αντίδραση.

Καμία αναφορά από τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, καμία αναφορά από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά ο οποίος συνυπάρχει στο ίδιο υπουργείο με τον Γενικό Γραμματέα Στερεών Αποβλήτων που φαίνεται ότι έχει ενεργή ανάμειξη στα… απορρίμματα της Ηπείρου…

Καμία αντίδραση από τον Υφυπουργό Γιώργο Στύλιο, τους βουλευτές Μαρία Κεφάλα, Βασίλη Γιόγιακα και Στέργιο Γιαννάκη.

Όσο για τον Σταύρο Καλογιάννη… Ο Περιφερειάρχης στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ισχυρίστηκε ότι γνώριζε το συγκεκριμένο άρθρο και ο ίδιος αναμένεται να απαντήσει στην συνέντευξη τύπου που έχει προγραμματίσει για την ερχόμενη Δευτέρα.

Η αιφνίδια αντιπαράθεση Περιφέρειας  και Κυβέρνησης σε χρόνο που μυρίζει εκλογές, έχει ως αποτέλεσμα ένα εξαιρετικά βαρύ κλίμα στη γαλάζια παράταξη χωρίς κανείς να μπορεί να εκτιμήσει και την συνέχεια που θα υπάρξει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!