Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Μηνυτήρια αναφορά για τον Λούρο από τους «Ορίζοντες Ηπείρου»

 


Την μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπεύθυνου την οποία είχαν προαναγγέλλει οι Ορίζοντες Ηπείρου για το περιβαλλοντικό έγκλημα στον Λούρο κατέθεσε σήμερα ο επικεφαλής της παράταξης, Σπύρος Ριζόπουλος.

Σε δηλώσεις που έκανε τόνισε ότι απόδοση ευθυνών στην ανομβρία εκ μέρους του Περιφερειάρχη είναι μια πολιτική προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών η οποία όμως δεν έχει καμία βάση.

 «Δεν μου είναι ευχάριστο αυτό που έκανα σήμερα. Η πολιτική δεν πρέπει να διεξάγεται στα δικαστήρια, αλλά το τελευταίο που επιθυμώ για μια τέτοια τεράστια ζημιά είναι οι Ορίζοντες Ηπείρου να μπουν στο κάδρο της συγκάλυψης. Για τον ίδιο λόγο προσφύγαμε στην Αποκεντρωμένη για το σκάνδαλο των φωτοβολταϊκών ελπίζοντας όμως να είναι η τελευταία φορά που θα χρειαστεί να πάρουμε τέτοιες αποφάσεις. Να είστε σίγουροι όμως ότι αν δοθούν κι άλλες αφορμές θα το κάνουμε ξανά. », είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ριζόπουλος.

Στη συνέχεια εξήγησε ότι η η μηνυτήρια αναφορά των Οριζόντων Ηπείρου συνοδεύεται από τα εξής συνημμένα:

·                Το πόρισμα ελεγκτών ΟΦΥΠΕΚΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος με ημερομηνία  Σάββατο 12/11/2022.

·                Φωτογραφικό Υλικό που συγκέντρωσε ομάδα των Οριζόντων Ηπείρου το Σάββατο 12/11/2022.

·                Το 1Ο  άρθρο του Ιχθυολόγου  κο Ιωάννη Πάσχου που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ» στο φύλλο της Παρασκευής 18/11/2022 με τίτλο :

« Λούρος Ποταμός : Μια νέα χωμάτινη επαρχιακή οδός που δεν οδηγεί πουθενά»

·                Το 2ο κατά σειρά άρθρο του Ιχθυολόγου κο Ιωάννη Πάσχου επίσης στην εφημερίδα «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ» με τίτλο :

«Είναι η ανομβρία αιτία θανάτου των Υδρόβιων Οργανισμών; »

Που δημοσιεύτηκε ηλεκτρονικά το Σάββατο19/11/2022

·                Οι απευθείας αναθέσεις, έξι (6) συνολικά, για αντίστοιχα έργα σε άλλα ποτάμια της Περιφέρειας Ηπείρου.

·                Η με αριθμ. Πρωτ. 177811/17627 Αίτηση της Παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου»  προς την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου ,με θέμα : «Χορήγηση Μελετών και Συμβάσεων Εκτελούμενων Έργων ποταμού Λούρου» στις 19/11/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!