Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Στην έξοδο ο δήμαρχος, προς διάλυση η παράταξη


PARGA 8 9
Απογοητευτική ήταν η εικόνα της παράταξης του Θανάση Λιόλιου στη συνάντηση της Δευτέρας, όπου επρόκειτο να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για τις εκλογές του Μαΐου.
Μετά την θυελλώδη σύγκλισή της την Παρασκευή, όπου ο Θανάσης Λιόλιος επιχείρησε να φέρει όσους έχουν απομείνει αντιμέτωπους με το δίλημμα ότι τα εγκαταλείπει, πήρε πληρωμένη απάντηση από τους συνεργάτες του.
Ήταν τελικά εκείνοι που τον εγκατέλειψαν.
Έτσι τη Δευτέρα, προσήλθαν ελάχιστοι και ενώπιον αυτών, ο κ. Λιόλιος υποχρεώθηκε τελικά να ανακοινώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του Μαίου.
Υπό τις παρούσες συνθήκες, η παράταξη τείνει πλέον προς την οριστική διάλυση, γεγονός που βαρύνει σχεδόν αποκλειστικά το δήμαρχο.

Πυρετώδεις οι ρυθμοί προετοιμασίας για το Καρναβάλι Γυναικών στη Φιλιππιάδα

    Πυρετώδεις οι ρυθμοί προετοιμασίας για το Καρναβάλι Γυναικών στη Φιλιππιάδα
Είναι ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα που συμβαίνει στη Φιλιππιάδα τα τελευταία χρόνια και χρόνο με το χρόνο βελτιώνεται και κλέβει την παράσταση ακόμη και από μεγαλύτερες πόλεις της Ηπείρου. Φέτος οι γυναίκες της Φιλιππιάδας θα φροντίσουν να μας μεταδώσουν το καρναβαλικό ρυθμό με το καλύτερο δυνατό τρόπο. ΄Ηδη πήραμε μια πρώτη γεύση με τον επιτυχημένο κόκκινο χορό όπου το κέφι ήταν στα ύψη δίνοντας μας την αίσθηση για το τι θα επακολουθήσει την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου και ώρα 21.00 .
Εκφωνητής και φέτος θα είναι ο μοναδικός Γρηγόρης Μπάκας όπου με την τρέλα του θα διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους φίλους του καρναβαλιού.
Τα γκρουπ παίρνουν μορφή σιγά σιγά και διαμορφωνόνται ως εξης:
ΘΕΜΑΤΑ ΓΚΡΟΥΠ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ
1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ : οτι να ναι
ΡΕΝΑ ΛΑΠΠΑ : οι πράσινες οι κόκκινες οι κίτρινες οι θαλασιες οι χάντρες
ΣΤΕΛΛΑ ΧΑΣΚΗ : οι Χιονάτες και οι μικροί πρίγκιπες
ΦΙΞ : πειρατινες
ΧΡΥΣΑ ΘΕΙΟΠΟΥΛΟΥ : μαϊντανοί
ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΝΟΥ : μινιους και μινιες
ΤΕΝΝΙΣ: διαβολακια
ΕΥΤΥΧΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ : σειρήνες στη στεριά
ΚΙΚΗ ΜΑΖΑΡΑΚΗ :Super Mario
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΙΖΟΒΟΥΝΙΟΥ : μάγισσες
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΙΖΟΒΟΥΝΙΟΥ : φυλακισμενες
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΟΠΟΥΛΟΥ :τσιγγανες
ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ : (δεν έχει δηλωθεί το θεμα ακόμη )
ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟ : μασκες
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ : λουλουδια - ανοιξη
3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ : πελαργοι
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ : -
ΓΚΙΚΑ ΝΤΙΝΑ : παγωτά
ΛΑΠΠΑ ΝΤΙΝΑ: ευθυμες χήρες
Η σειρά εμφάνισης θα καθοριστεί μετα την ολοκλήρωση των δηλώσεων θεμάτων των γκρουπ

Παρομοίασε τον Αλ. Καχριμάνη με τον Δημήτρη Πανοζάχο!

Γράφτηκε από τον  

Παρομοίασε τον Αλ. Καχριμάνη με τον Δημήτρη Πανοζάχο!
ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ:
«Και οι δύο πολιτευτήκαν
στην λογική της πελατείας
και του ενός ανδρός αρχή...»



Πολλές ήταν οι ειδήσεις που βγήκαν την προηγούμενη βδομάδα από συνεντεύξεις ή ομιλίες διάφορων «επώνυμων» στα Γιάννενα. Μερικές από τις «ατάκες» του Βασίλη Ιωάννου, πρώην Νομάρχη Πρέβεζας , από την τηλεοπτική του συνέντευξή στον TV1 , στην εκπομπή του Παναγιώτη Μπούρχα , ήταν αυτές που έκαναν αίσθηση και συζητήθηκαν πολύ. Επιλέξαμε δυο χαρακτηριστικές φράσεις , που αφορούν τον Περιφερειάρχη Ηπείρου και μια που αφορά την Όλγα Γεροβασίλη και τις παραθέτουμε:« …ο κ. Καχριμάνης, παρά την μακρόχρονη θητεία του στην Αυτοδιοίκηση παραμένει συγκεντρωτικός , με έλλειμμα Αυτοδιοικητικής κουλτούρας….» «…ας μου πει κάποιος μια διαφορά στην πολιτική λειτουργία του πρώην γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου κ. Πανοζάχου ,και του Αιρετού Περιφερειάρχη Ηπείρου κ.Καχριμάνη. Δεν θα βρει καμιά , αφού και οι δύο πολιτευτήκαν στη λογική της πελατείας και του ενός ανδρός αρχή» «…εκτιμώ ιδιαίτερα το πρόσωπο , τις ικανότητες και την Αυτοδιοικητική πορεία της κ. Γεροβασίλη , δεν είμαι όμως βέβαιος ότι αυτά τα στοιχεία είναι αρκετά για να την οδηγήσουν σε θετικό αποτέλεσμα, εξαιτίας της λαθεμένης στρατηγικής που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ, μη διευκολύνοντας τις ευρύτερες συνεργασίες και τις συναινέσεις…»

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Ο Ζορό ξαναχτυπά ....

Δήμος Ζηρού! Ήρθε η ώρα για καλλιστεία ή θα μείνουμε στα δοκιμασμένα, αλλά πεντανόστιμα . σουβλάκια.

 

Κάθε δήμος και περιφέρεια της χώρας έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Έτσι και μείς εδώ το δικό μας το χαβά...

 

Χοιρομητέρα μας χαρακτήρισε πρωτοκλασάτος της πολιτικής σκηνής που επισκέφτηκε και μίλησε σε ακροατήριο στην περιοχή. Με ανακούφιση άκουσε τη λέξη ο δήμαρχος  που επιβεβαίωσε με χαρά το παιχνίδι του γύρω από αυτά τα συμφέροντα και με αυτά τα δεδομένα προχωράει βάζοντας φωτιά στις μηχανές του, να κόβουν αβέρτα σουβλάκια και λουκάνικα μέχρι τις  εκλογές του Μαΐου. 

 

Τα αντίπαλα στρατόπεδα ετοιμάζονται πυρετωδώς και ψάχνουν νέα υλικά να αντιμετωπίσουν την μεγάλη κρεατοεπίθεση.

 

Το άλλο μεγάλο κοπάδι, όλο αλλάζει βοσκοτόπια και θέλει να γίνει αρχιτσελιγκάτο με πιο βελτιωμένες, πιο ανανεωμένες ετούτη τη φορά ράτσες. Έχουν ανοίξει όμως τις πόρτες διάπλατα και δεν υπολογίζουν τον κακό το λύκο, που πάντα βρίσκει την ευκαιρία να χώνει  τη μαύρη μούρη του παντού.

 

Ολική ανατροπή επιχειρείτε με νέο ωραίο, σικάτο και πολλά υποσχόμενο που συσπειρώνει λέει τριαντοσαραντάρηδες στην ομάδα. Η ανατροπή όμως με τι όρους θα γίνει;  Πασαρέλας άραγε η του παλιού επαγγέλματος των παππούδων του; Για να τα καταφέρει βέβαια, δεν θα πρέπει να αγνοεί τα παραδοσιακά υλικά του επαγγέλματος και κυρίως τη γάνα που δεν μπορεί με τίποτα να αποτινάξει από πάνω του;

 

Αέρας όμως μπάζει και από αριστερά της πόλης των πελαργών, με καβαλάρηδες άπειρους, που προσπαθούν να τιθασεύσουν τα αγριεμένα άτια τους. Καβάλα όλοι στ΄ άλογα ψάχνουν ακόμα τον γητευτή τους.

 

Η όμορφη κυρία που κι αυτή είναι κοντά στο χοιροστάσιο, μετράει και ξαναμετράει αλλά δεν της βγαίνει. Επιμένει όμως και απαντάει με αγωνία, η τώρα ή ποτέ!

 

Αμ ο άλλος! O πάντα συνοδευόμενος με πολλές του ετέρου φύλλου, στις κοσμικές συγκεντρώσεις της νύχτας,  τι θα κάνει τελικά; Είναι μέσα ή όχι; Αποφασίστε κύριε να καταλήξουμε και μεις.

 

Οι μόνοι σίγουροι είναι οι πραγματικοί σύντροφοι, που γνωρίζουν μόνο αυτοί τι θέλουν. Την νεκρανάσταση του μεγάλου συντρόφου!

 

Υπάρχει όμως κανένας ξενοδόχος να αποδείξει ότι όλοι λογαριάζουν χωρίς αυτόν;

 

Υπάρχουν ακηδεμόνευτοι άραγε ή έστω λιγότερο εξαρτημένοι και κυρίως χωρίς νταβατζήδες, που η εποχή τους τελείωσε και δεν το καταλαβαίνουν; Όλοι μας τελικά θα φάμε και πάλι κουτόχορτο; Για να δούμε;

ΖΑΨΑΣ

Ο Γιώργος Ζάψας υποψήφιος Περιφερειάρχης

Στις πρώτες υποψηφιότητες σε περιφέρειες της χώρας κατέληξε, σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ ενώ συζήτησε κατ' αρχήν τα βασικά σημεία της συμφωνίας με προσωπικότητες και κινήσεις για τη συγκρότηση του «τρίτου πόλου».

Η ΔΗΜΑΡ πρόκειται να στηρίξει στην περιφέρεια Ηπείρου τον Γ. Ζάψα, μέλος της Κ.Ε του κόμματος, στο Βόρειο Αιγαίο τον Γ.Σπιλάνη, πανεπιστημιακό, στην Κρήτη τον Α.Ανιψητάκη, μέλος της ΚΕ του κόμματος και στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη τον Β.Τραϊφόρο, επίσης μέλος της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οριστικοποιήθηκαν οι υποψηφιότητες δημάρχων, του Κ.Βλάχου για το Μαρούσι, του Τ.Καφατσάκη στου Ζωγράφου, του Χ.Βοσκόπουλου στην Καισαριανή, του Γ.Αράπογλου σε Νέα Φιλαδέλφεια - Χαλκηδόνα, του Γ.Κονδύλη στον Άλιμο, του Γ.Τσουκαλά νυν δημάρχου στην Ελευσίνα, του Γ.Ιωακειμίδη, νυν δημάρχου, σε Νίκαια -Α.Γ.Ρέντη, του Γ.Βάμβουκα στα Χανιά και του Γ.Χάλαρη στην Θήρα.

Σχετικά με την πορεία συγκρότησης του «τρίτου πόλου», τα ηγετικά στελέχη και οι βουλευτές που παραβρέθηκαν στην συνεδρίαση, ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο της πολιτικής διακήρυξης για το περιεχόμενο και το στίγμα του, που συμφωνήθηκε με τις συνεργαζόμενες δυνάμεις καθώς επίσης για τις 2-3 εκδοχές του τίτλου του ευρωψηφοδελτίου, στις οποίες θα υπάρχει πάντως το όνομα της ΔΗΜΑΡ.

Σε νέα συνεδρίαση της ΕΕ την Παρασκευή θα γίνει εκτενής συζήτηση επί των πολιτικών κειμένων της συμφωνίας ώστε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο να εγκριθούν.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν τα ονόματα των συμμετεχόντων στη Συντονιστική Γραμματεία που συγκροτείται, μεταξύ των οποίων και της ανεξάρτητης -πλέον- ευρωβουλευτού Μαριλένας Κοππά.

Στις αρχές Μαρτίου σχεδιάζεται να ανακοινωθούν τα ονόματα των προσωπικοτήτων που στηρίζουν το εγχείρημα του τρίτου πόλου και η προεργασία για τις ευρωεκλογές θα κορυφωθεί στις 10 Μαρτίου σε ανοιχτή εκδήλωση στην Αθήνα.

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Tης Δημοτικής Παράταξης Δήμου Ζηρού "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ"



Η Δημοτική Παράταξή μας, υλοποιώντας απόφαση της ολομέλειάς της, προχώρησε το προηγούμενο διάστημα σε σειρά διμερών επαφών και συναντήσεων με αντιπροσωπείες Δημοτικών Παρατάξεων, καθώς και με αυτοδιοικητικές προσωπικότητες και συμπολίτες του Δήμου Ζηρού, με στόχο την δυνατότητα επίτευξης συνεργασιών στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου 2014.
Ο πρώτος αυτός κύκλος των επαφών και συζητήσεων ολοκληρώθηκε.
Στις συναντήσεις επικράτησε θετικό κλίμα ως προς την συναντίληψη των προβλημάτων του Δήμου και την δυνατότητα συνεργασίας.
Επίσης έγινε αποτίμηση για τα τρία χρόνια εφαρμογής του «Καλλικράτη», βάσει αρχών, πολιτικών θέσεων, στόχων και θεσμικών ζητημάτων.

Βασικά προβλήματα που διαπιστώθηκαν είναι:
Η κομματική πόλωση στο πεδίο των εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ακυρώνει τελικά το αυτοδιοικητικό τους χαρακτήρα.
Η γενικευμένη οικονομική και κοινωνική κρίση, οδηγεί στη γενικότερη αδυναμία εφαρμογής οποιουδήποτε σχεδιασμού ανασυγκρότησης των Δήμων.
Η απουσία συμμετοχικών διαδικασιών έχει ως αποτέλεσμα τα αιρετά όργανα να μην εκπληρούν τον αυτοδιοικητικό τους ρόλο.
Τα οικονομικά των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και η συνεχής περικοπή πόρων έχει ξεπεράσει το 70%, με συνέπεια την αδυναμία παροχής στοιχειωδών υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Το Πελατειακό σύστημα, που δυστυχώς και στην περιοχή μας καλά κρατεί, που στην πράξη ακυρώνει κάθε ισότιμο και ιεραρχικό σχεδιασμό για τους συμπολίτες μας.

Σε ότι αφορά το άμεσο μέλλον προχωρούμε σε κοινό αγώνα για:
·         κατοχύρωση ενός αξιόπιστου και αμερόληπτου μηχανισμού για τον οικονομικό έλεγχο των ΟΤΑ.
·         κυρίαρχη συμμετοχή στη διαχείριση του Συμφώνου Εταιρικής Σύμπραξης (ΣΕΣ), του νέου προγράμματος οικονομικής σύγκλισης 2014 – 2020 (νέο ΕΣΠΑ).
·         δημιουργία ενός Δήμου Ζηρού οργανωμένου, λειτουργικού, και εν τέλει αποτελεσματικού.

Ο Δήμος Ζηρού, δικαιούται ένα καλύτερο μέλλον και εργαζόμαστε γι αυτό.
Κοινός στόχος είναι η συνολική προσπάθεια για την ανατροπή της επικρατούσας κατάστασης και η εφαρμογή νέας ελπιδοφόρας πολιτικής από την νέα Δημοτική Αρχή.
Πρόταση μας :
·         H προσπάθεια της νίκης να βασίζεται στη μεγίστη δυνατή διεύρυνση των δυνάμεων με προοδευτική και δημοκρατική συγκρότηση.
·         Η συμμετοχή στην κοινή προσπάθεια με εμπιστοσύνη, με ισοτιμία με βάση τις αρχές της συμμετοχής και της αντιπροσωπευτικότητας χωρίς προσωπικές προτιμήσεις και αποκλεισμούς.

Προχωρούμε στην επομένη φάση του διαλόγου.
Τη φάση της σύνθεσης, στην οποία καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι, παρατάξεις και πρόσωπα, όλοι μαζί, να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των συμμαχιών και την κατάρτιση νικηφόρου ψηφοδελτίου.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ
"ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ"
Ο επικεφαλής

Γεώργιος Ζυγούρης