Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Νικοφόρα πρεμιέρα για τον Εθνικό Φιλιππιάδας

Νικοφόρα πρεμιέρα για τον Εθνικό Φιλιππιάδας
Με γκολ των Γήτα (36'-γυριστό σουτ) και Λάππα (73' - ατομ. προσπάθεια), ο Εθνικός Φιλιππιάδας μπήκε με το... δεξί στην «κούρσα» του 2ου Ομίλου της Γ' Εθνικής, επικρατώντας εντός έδρας με σκορ 2-0 του Ρήγα Φεραίου.
Εθνικός Φιλιππιάδας (Ηλίας Μαγκάκης): Μπαντής, Χριστογιάννης, Διαμαντόπουλος, Παπαβασιλείου, Μαλλάτος (75΄Γατσέλος), Λέντζος (53΄λ.τρ. Γιανούλης), Κολιάκης (83΄λ. τρ. Νικολαΐδης), Τσακανίκας, Σιδέρης, Γήτας, Λάππας.
Ρήγας Φεραίος (Λάκης Μπακάλης): Κεφαλάς, Χατζηθανασίου, Βουραζέρης, Σπάθης, Γούτσιος, Αλεξίου (46΄Κορέτα), Χατζής, Γουτούλης (61΄Σφάκας), Σέττος, Ζανούνιάντι (70΄ Γκάγκας), Γκίκα.


 

Με συμβολισμό περί… «Αρίστων» τα εγκαίνια της 3ης Πανελλήνιας Έκθεσης Άρτας


27092015egainia_kordela_saradari_episimoi
Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε την Κυριακή – ημέρα των εγκαινίων- το περίπτερο του Επιμελητηρίου Άρτας στην 3η Πανελλήνια Γενική Έκθεση της πόλης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε η Σαραντάρη Κωνσταντίνα, απόφοιτος του 1ου Γενικού Λυκείου Φιλιππιάδας, η οποία αρίστευσε φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις. Έτσι δόθηκε ένας συμβολισμός επιβράβευσης των «Αρίστων» .
Στις προθήκες του περιπτέρου του Επιμελητηρίου παρουσιάζονται τοπικά προϊόντα, κυρίως από τους τομείς της αγροτικής οικονομίας καθώς και προϊόντα των επιχειρήσεων μελών του Επιμελητηρίου, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής και προέρχονται κυρίως από τον τομέα της μεταποίησης και του τουρισμού.
Στο περίπτερο φιλοξενούνται, εξάλλου, οι Σύλλογοι μέλη του Επιμελητηρίου, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον συμμετοχής. Συγκεκριμένα, οι Σύλλογοι Αρτοποιών, Ιδιοκτητών Ξένων Γλωσσών, Κρεοπωλών, Υδραυλικών, Ξυλουργών.
Στελέχη και υπάλληλοι του Επιμελητηρίου αλλά και εκπρόσωποι του Δ.Σ. των Συλλόγων βρίσκονται στο χώρο και ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους για τα προϊόντα, τις δράσεις και τις υπηρεσίες που προσφέρουν.
Στόχος της διοίκησης του Επιμελητηρίου είναι η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, η κατοχύρωση της ντόπιας παραγωγής και η ανάπτυξη των εξαγωγών.
«Οι δυναμικές επιχειρήσεις στο χώρο της έκθεσης δείχνουν τον δρόμο για να βγει η οικονομία από την κρίση. Με συνεργασία όλων των φορέων θα πρέπει να καταστήσουμε την Πανελλήνια Γενική Έκθεση Άρτας θεσμό και σημείο αναφοράς για τον αγροτικό τομέα, τη μεταποίηση και τον τουρισμό της περιοχής μας. Ταυτόχρονα, οφείλουμε να αναβαθμίσουμε περαιτέρω την Έκθεση προσελκύοντας εξειδικευμένες συμμετοχές και εκπροσώπηση όλο και περισσότερων επιχειρήσεων και επιμελητηρίων της χώρας» δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χρήστος Παπάζογλου και πρόσθεσε:
«Το Επιμελητήριο Άρτας λαμβάνει πρωτοβουλίες που στόχο έχουν να στηρίξουν την τοπική επιχειρηματικότητα, να προβάλλουν τα τοπικά προϊόντα και να προσελκύσουν το ενδιαφέρον επενδυτών, αλλά και καταναλωτών. Στο πλαίσιο αυτό, φέτος συμμετέχει εκτός από την τοπική Έκθεση και σε δύο μεγάλες εκθέσεις Τροφίμων και Ποτών του Εξωτερικού στην Έκθεση ANUGA στην Κολωνία και στην FoodexSaudi 2015 στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας σε κοινό περίπτερο με την Περιφέρεια Ηπείρου».
27092015periptero_ekthesi_artas3
PREVEZAPOSTO

Μεγάλη απάτη σε βάρος παραγωγών... Πήραν το μέλι με πλαστές επιταγές!


meli
Μία τεράστια απάτη, με θύματα παραγωγούς μελιού, αποκαλύφθηκε τις τελευταίες ώρες, ενώ η έρευνα της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες.
Θύματα είναι δύο παραγωγοί μελιού, στο Διάσελλο της Άρτας, οι οποίοι παρέδωσαν πέντε τόνους μέλι, αλλά οι επιταγές των τριάντα χιλιάδων ευρώ που παρέλαβαν, αποδείχθηκε ότι ήταν πλαστές.
Όλα ξεκίνησαν τηλεφωνικά...
Ένας άνδρας, προσποιούμενος τον έμπορο, τηλεφώνησε και έκλεισε το ραντεβού προκειμένου να του παραδοθεί το μέλι στην τιμή που είχε συμφωνηθεί.
Το Σάββατο ένα άλλο άτομο έφτασε στην περιοχή και παρέλαβε το μέλι, δίνοντας όμως ως αντίτιμο πλαστές επιταγές.
Όταν η κομπίνα έγινε αντιληπτή από τους παραγωγούς, ενημερώθηκε η αστυνομία, η οποία διεξάγει έρευνα.
Ήδη έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία ενός 49χρονου -πρόκειται για το άτομο που παρέλαβε το μέλι- ενώ εξετάζεται και η εμπλοκή δεύτερου ατόμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 49χρονος είναι από την Αθήνα.
Παράλληλα διερευνώνται τυχόν κι άλλες περιπτώσεις απάτης στην περιοχή της Ηπείρου.

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Έφυγε το παλιό ήρθε το νέο ! Η νέα κυβερνηση ...


Αν εξαιρέσεις τον Δραγασάκη που εν έτει 1991 την ώρα που κατέρρεε ο υπαρκτός διεκδικούσε την ηγεσία του ΚΚΕ, τον Κουρουμπλή που έβγαινε επτά αιώνες βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, τον Σπίρτζη που ήταν το βαρύ πυροβολικό του ΠΑΣΟΚ στο ΤΕΕ, το Μάρκο το Μπόλαρη που ήταν υπουργός και υποψήφιος περιφερειάρχης επί ΓΑΠ, το Νίκο το Φίλη που ήταν καθοδηγητής στο Ρήγα Φεραίο από τη δεκαετία του 70, τον Πανο τον Καμμένο, 20 χρόνια βουλευτή και υπουργό της ΝΔ και τον Παπαγγελόπουλο της  καραμανλικής πενταετίας, τότε μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης πιστοποιεί ότι ξεμπερδέψαμε με το παλιό.

ΠΑΛΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΦΤΑΙΕΙ



Στις Εκλογές 25/1/2015,  το ΠΑΣΟΚ-ΔΗ.ΠΑΡ πήρε  289.469 ψήφους,  ήτοι ποσοστό 4,68% και 13 έδρες. 

Στις Εκλογές 20/9/2015,  το ΠΑΣΟΚ- ΔΗ ΣΥΜ, πήρε 341.390, ήτοι ποσοστό 6,28% και 17 έδρες στη Βουλή.  Κέρδισε συνολικά 51.921 ψήφους,   και 4 επί πλέον  έδρες.

 Μετά τις εκλογές του Γενάρη λοιπόν,  κατηγορήθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου ότι διέσπασε το ΠΑΣΟΚ και χάθηκε έτσι η τρίτη θέση εξ αιτίας του. 

Τώρα όμως,  τι έχουν να πουν εκεί στο ΠΑΣΟΚ που διέδιδαν αυτές τις ανακρίβειες;  Γιατί  δεν πήρε τώρα την τρίτη θέση η όμορφη και γενναία συμπαράταξη τους;  Τι συνέβη; 

Το κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών στις προηγούμενες εκλογές πήρε 152.57 2 ψήφους, ήτοι ποσοστό 2.47%.  Γιατί όλος αυτός ο κόσμος δεν προσέτρεξε να πάει στο σπίτι του, όπως τον καλούσε η κυρία Γεννηματά; 

Είναι δυνατόν να πάρει μόνο 51921 ψήφους παραπάνω; Με μη συμμετοχή του Κινήματος στις εκλογές και  με το κόσμο του ελεύθερο να ψηφίσει όπου θέλει, γιατί  δεν πραγματοποιήθηκαν οι ευσεβείς πόθοι  της Χαριλάου Τρικούπη για την κατάκτηση της τρίτης και  πολυπόθητης  θέσης; 

Φαίνεται πια,  ότι και πάλι φταίει ο Παπανδρέου. Δια πάσα νόσο και πάσα μαλακία,  φταίει πάντα ο Γιώργος. 

Ας σταματήσουν πάντως τις θριαμβολογίες ότι με το 6.28 επετεύχθη δήθεν μια  μεγάλη νίκη κι ας έλθουν, αν μπορούν,  σε βαθιά περισυλλογή, μήπως και ηρεμήσουν. Η χώρα στα χέρια μιας  αδίστακτης και παλαιοκομματικής «αριστεράς» του Τσίπρα,  βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο και κανείς δεν δικαιούται να αδρανεί στο όνομα προσωπικών επιδιώξεων η ξεκαθαρίσματος λογαριασμών.

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΑΣΟΚ-Ομιλία Β.Αργύρη στην Πρέβεζα


"Στο ΠΑΣΟΚ κάποτε δεν βρίσκαμε καθίσματα να καθίσουμε", μονλογούσε  ένας ψηφοφόρος του κόμματος, καθώς εισέρχονταν της αιθούσης στην χθεσινή κεντρική ομιλία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) στην Πρέβεζα,με ομιλητἠ τον Βαγγέλη Αργύρη.Το παρών στην εκδήλωση μεταξύ άλλων έδωσαν, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής αρχής  της πόλης (Πιπιλίδης, Γιαννουλάτος, Ματέρης, Κορωναίος και Αναγνώστου),οι πρώην βουλευτές του κόμματος  Ντούσκας και Ιωάννου,καθώς  και ο...
Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ.Γιαμάς.Ο πρώην αντιπρόεδρος της βουλής  Βαγγέλης Αργύρης στην αρχή της ομιλίας και κυρίως απευθυνόμενος στο Βαγγέλη Ροπόκη, όπου παρευρέθηκε στην εκδήλωση, ζήτησε συγνώμη εκ μέρους της ηγεσίας του κόμματος για το λάθος που έγινε με τους υποψηφίους που αρχικά ανακοινωθήκαν και  τελικά δεν συμπεριλήφθηκαν στο ψηφοδέλτιο.
Δεν παρευρέθη ο δήμαρχος Μπαίλης Δημήτριος και πολλοί άλλοι που όλα αυτά τα χρόνιο επικαρπώθηκαν τα μάλα από το κόμμα αυτό!
Μάλλον περιμένουν στην γωνία τις εξελίξεις!!!!!


Με διαπιστωτική πράξη, επιστρέφει στο νοσοκομείο, οφθαλμίατρος που είχε συλληφθεί με φακελάκι!!!



arta giatrosΜε Διαπιστωτική Πράξη την οποία υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Σπύρος Κοκκινάκης επανέρχεται στα καθήκοντά του στο νοσοκομείο χειρούργος οφθαλμίατρος, ο οποίος λίγους μήνες πριν, είχε συλληφθεί από την ελληνική αστυνομία, την ώρα που έπαιρνε φακελάκι.
Ο γιατρός είχε τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία ωστόσο με χρήση του νόμου κατά της διαφθοράς, επιστρέφει στα καθήκοντά του.
Η απόφαση υπογράφηκε στις 11 Σεπτεμβρίου και αναφέρει ρητά ότι γίνεται αυτοδίκαιη επάνοδος από τις 15 του ίδιου μήνα.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, σήμερα κοινοποιήθηκε στο Νοσοκομείο της Άρτας προκαλώντας την έκπληξη τόσο της διοίκησης όσο και συναδέλφων του γιατρών.
Μπορεί η καταπολέμηση της διαφθοράς να αποτελεί ένα από τα δυνατά σημεία της προεκλογικής περιόδου που βαίνει προς την ολοκλήρωσή της, για τα περισσότερα κόμματα, ωστόσο όμως τα έργα και οι ημέρες τους άλλα μαρτυρούν.
Ειδικά όταν πρόκειται για τον ευαίσθητο χώρο της υγείας, όπου το φακελάκι παραμένει μία από τις μεγάλες πληγές.
Ο οφθαλμίατρος του Νοσοκομείου Άρτας, είχε συνελήφθη τον περασμένο Ιανουάριο, μέσα στο ιατρείο του από αστυνομικούς, καθώς απαιτούσε φακελάκι προκειμένου να προχωρήσει σε επέμβαση.
Συνελήφθη μάλιστα, τη στιγμή που παρέλαβε 200 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν ο γιος ενός ασθενή του γιατρού κατήγγειλε ότι είχε απαιτήσει και λάβει, τον Οκτώβριο του 2014 200 ευρώ για χειρουργήσει τον 84χρονο πατέρα του για καταρράκτη. Στην καταγγελία του ανέφερε ακόμα ότι, ο γιατρός απαίτησε και πάλι το ίδιο ποσό προκειμένου να προβεί σε νέα οφθαλμολογική επέμβαση (στον άλλο οφθαλμό του πατέρα του) τον Ιανουάριο του 2015.
Σε προγραμματισμένη συνάντηση, (22-01-2015) στο γραφείο του οφθαλμιάτρου στο Νοσοκομείο, ο γιος του 84χρονου παρέδωσε στον γιατρό, μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης, επιστολικό φάκελο που περιείχε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.
Και μετά από όλα αυτά, ήρθε η... επιβράβευση με την επιστροφή στα καθήκοντά του και μάλιστα αυτοδίκαια...

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Σύνθημα σε τοίχο στον Παντοκράτορα Πρέβεζας

ΣΥΝΤΟΜΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: «Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί έδρα στο Νομό Πρέβεζας»



nikos-stela
Μόνο ως σύντομο ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί το σενάριο που διακινεί η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ Στέλλα Βαρτελάτου σε δημόσιες συζητήσεις αλλά και μέσω δημοσιευμάτων, ότι το ΠΑΣΟΚ στο Νομό Πρέβεζας ανακάμπτει και μπορεί να ξαναπάρει την έδρα.
Φυσικά στις εκλογές όλα επιτρέπονται αρκεί να αποφύγει κανείς τον κίνδυνο να γίνει γραφικός.
Άλλωστε το κλίμα του ΠΑΣΟΚ μετά το παρασκήνιο που προηγήθηκε της κατάθεσης του ψηφοδελτίου στο Νομό μας, διαφαίνεται στα  άδεια γραφεία του εκλογικού κέντρου και θα φανεί αν υπάρχει δυναμική στην αποψινή συγκέντρωση που θα γίνει στην Όαση.
Και για να δώσουμε μια εικόνα, υπενθυμίζουμε ότι στις προηγούμενες εκλογές η μοναδική σήμερα υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στέλλα Βαρτελάτου είχε πάρει 599 σταυρούς, ο υποψήφιος που τώρα  «κόπηκε» από το ψηφοδέλτιο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης είχε πάρει 548 σταυρούς και ο καθηγητής Γεώργιος Δράκος που τώρα δεν είναι υποψήφιος, είχε πάρει 477 σταυρούς.
Το ΠΑΣΟΚ συνολικά στο Νομό Πρέβεζας είχε πάρει ποσοστό 5,46 με 2.154 συνολικά ψήφους. Δηλαδή 530 άτομα έριξαν στην κάλπη ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ χωρίς να σταυρώσουν κανέναν υποψήφιο.
Σημειώνουμε ότι τότε κατέβηκε στις εκλογές και το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου που πήρε συνολικά 1.200 ψήφους. Σήμερα οι περισσότεροι από αυτούς δηλώνουν πως θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ αφού το ΠΑΣΟΚ δεν έκανε διεύρυνση και τους απέκλεισε αλλά κάποιοι θα επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ.
Παρ΄όλα αυτά, τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στο Νομό μας παραμένουν χαμηλά και η γενικότερη εμφάνισή του με αυτούς που φαίνεται να το εκπροσωπούν, μόνο θυμηδία προκαλεί.
Το κύρος και η συμπάθεια που υπάρχει στο πρόσωπο της Φώφης Γεννηματά αλλά και το τάξιμο ότι το ΠΑΣΟΚ θα συμμετέχει στην επόμενη κυβέρνηση και θα μοιράζει θέσεις εξουσίας και ρουσφέτια δεν συγκινεί πλέον κανέναν, αφού όσοι μπορούν να παραμυθιάζονται από τέτοια, απευθύνονται απευθείας στα μεγάλα κόμματα  όπως πλέον είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία.
Οι ρομαντικοί και ανιδιοτελείς οπαδοί του ΠΑΣΟΚ κρατούν αποστάσεις από τα περιστασιακά σούργελα της πολιτικής και περιμένουν μετά τις εκλογές την εξυγίανση του χώρου της κεντροαριστεράς και την ανασύσταση της δημοκρατικής παράταξης.
Η γενικότερη εικόνα που δόθηκε με την προχειρότητα της κατάθεσης των ψηφοδελτίων αλλά και το παρασκήνιο που προηγήθηκε, απέδειξαν ότι μέσα στο μικρό πλέον ΠΑΣΟΚ λειτουργεί μια «πέμπτη φάλαγγα» που σαμποτάρει τη νέα αρχηγό Φώφη Γεννηματά και θέλει η ομάδα αυτή να παίξει παιχνίδια διαδοχής. Άλλωστε είναι οι ίδιοι που λυσσαλέα πολέμησαν την εκλογή της στην προεδρία του κόμματος. Στο Νομό μας δε, δεν υπάρχει κανένας υποψήφιος που να συγκαταλέγεται στους υποστηρικτές της Φώφης Γεννηματά.
Κατά συνέπεια, το παραμύθι περί διεκδίκησης έδρας στο Νομό Πρέβεζας, μόνο σαν σύντομο ανέκδοτο μπορεί να ακούγεται.
STELA
prevezaposto

«Ζητάμε συγνώμη για το λάθος που έκανε το ΠΑΣΟΚ στην Πρέβεζα» είπε ο Βαγγ.Αργύρης αλλά… το λάθος ήταν εκεί!

prevezaposto

pasok4
Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη(16-9-15) το βράδυ στην αίθουσα Οαση στην Πρέβεζα, με ομιλητή τον πρώην βουλευτή Ιωαννίνων Βαγγέλη Αργύρη.
Προηγήθηκε χαιρετισμός από τους υποψηφίους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Στέλλα Βαρτελάτου (ΠΑΣΟΚ) και Νικόλαο Λαμπρακούλη (ΔΗΜΑΡ) και στη συνέχεια ξεκινώντας την ομιλία του ο Βαγγέλης Αργύρης, που γνωρίζει από πρώτο χέρι τι έγινε με το ψηφοδέλτιο στην Πρέβεζα, είπε «καταρχάς, ζητάμε συγνώμη ως ΠΑΣΟΚ για το λάθος που έγινε στην Πρέβεζα» και συνέχισε με την πολιτική του ομιλία.
Η συγκέντρωση δεν ήταν ενθαρρυντική και αν απουσίαζαν οι νεολαίοι σπουδαστές των ΤΕΙ, θα ήταν εντελώς  αντιπροσωπευτική. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Ντούσκας και ο πρώην Νομάρχης Βασίλης Ιωάννου, ενώ αισθητή έγινε η απουσία του Δημάρχου Πρέβεζας Χρήστου Μπαΐλη.
Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε αποτυπώνουν ένα ακόμη λάθος των οργανωτών που επέλεξαν την αίθουσα της Όασης, η οποία έχει 170 καθίσματα και όχι μια μικρότερη αίθουσα που δεν θα δημιουργούσε απογοητευτική εικόνα.
Προφανώς η αισιοδοξία κάποιων νεοπασόκων είναι υπερβολική και… πλασματική εξέλιξη!
pasok5pasok1pasok3pasok2

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Οι βουλευτικές εκλογές από το 1974 μέχρι σήμερα…. Οι έδρες και τα πρόσωπα στην Ήπειρο

ekloges v9
Στις κάλπες καλούνται την Κυριακή οι Έλληνες, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα εννιάμηνο και με σκοπό να αναδείξουν τη νέα Κυβέρνηση.
Μετά από σαράντα χρόνια μεταπολιτευτικής πορείας, και για πολλοστή φορά στα μνημονιακά χρόνια, οι πολιτικοί οδηγούν τη χώρα στις εκλογές, εκτιμώντας ότι εκεί θα δοθούν οι λύσεις που δεν μπόρεσαν οι ίδιοι να δώσουν.
Φυσικά στην Ελλάδα οι πολιτικοί αρχηγοί, ιστορικά αρέσκονταν να χαρακτηρίζουν κρίσιμες τις εκλογές, όποτε κι αν διεξάγονταν αυτές...
Όμως σήμερα όλα είναι διαφορετικά. Και οι κοινωνικές συνθήκες, αλλά και ο πολιτικός κόσμος. Η οικονομική κρίση επηρέασε και το λαό και το πολιτικό σύστημα.
Έτσι ο δικομματισμός που κυριάρχησε από το 1974, το 2012 κατέρρευσε και για πρώτη φορά η χώρα οδηγήθηκε σε κυβέρνηση συνεργασίας. Μαζί κατέρρευσαν και όροι που είχαν κυριαρχήσει επί πολλά χρόνια, όπως «δεξιά» κι «αριστερά»...
Σε λίγες μέρες οι πολίτες καλούνται στις κάλπες. Για να αναδείξουν τη νέα κυβέρνηση και μαζί τους βουλευτές της Ηπείρου.
1974
Στις 17ης Νοεμβρίου 1974, διεξάγονται οι πρώτες εκλογές μετά τη Δικτατορία. Νικήτρια αναδεικνύεται η ΝΔ με αρχηγό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή επιτυγχάνοντας ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και μοναδικό στην ελληνική πολιτική ιστορία αριθμό ψήφων.
Οι εκλογές διεξήχθησαν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής. Η Ένωση Κέντρου - Νέες Δυνάμεις αναδείχθηκε δεύτερο κόμμα. Η Ενωμένη Αριστερά ήταν συνασπισμός αριστερών κομμάτων.
Στην Ήπειρο εκλέγονται δώδεκα βουλευτές. Στην Άρτα από τη Νέα Δημοκρατία εκλέχθηκαν βουλευτές ο Αθανάσιος Κονταξής και ο Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου και από την ΕΔΗΚ ο Δημήτρης Ρίζος.
Στη Θεσπρωτία εκλέγονται με τη Νέα Δημοκρατία ο Ευστράτιος Αθανασάκος και ο Νικόλαος Αθανασίου.
Στο Νομό Ιωαννίνων εκλέγονται με τη Νέα Δημοκρατία ο Ευάγγελος Αβέρωφ, ο Βασίλης Δερδεμέζης, ο Ελευθέριος Καλογιάννης, ο Χρήστος Ιωάννου και με την ΕΔΗΚ ο Γιώργος Μυλωνάς.
Ευρεία νίκη του ΠΑΣΟΚ με σύνθημα την «Αλλαγή».
Είναι οι πρώτες εκλογές του Κ. Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ.
Στην οικουμενική κυβέρνηση συμμετέχουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ.
Οι εκλογές διεξήχθησαν με τον Εκλογικό Νόμο 1907/1990 που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1990.
Οι εκλογές έγιναν εν μέσω ολυμπιακής προετοιμασίας.
Έγιναν με τον τελευταίο εκλογικό νόμο 3231/2004, βάσει του οποίου το πρώτο κόμμα πριμοδοτείται με 50 έδρες.
Επιπρόσθετα, εκτός Βουλής έμειναν οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,93%, ο ΛΑΟΣ με 2,90% (ο οποίος είχε παρουσία στην προηγούμενη βουλή) και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,55%.


Στο Νομό Πρέβεζας εκλέγονται με τη Νέα Δημοκρατία ο Κωνσταντίνος Κωνοφάγος και ο Χριστόφος Τσαντούλας.
1977
Οι εκλογές της 20ης Νοεμβρίου 1977 που διεξήχθησαν από την κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή κερδήθηκαν από τον ίδιο με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία, παρότι παρουσίασε μείωση στις ψήφους, κυρίως λόγω του φιλοβασιλικού κόμματος Εθνική Παράταξη του πρώην πρωθυπουργού Στ. Στεφανόπουλου και Σπύρου Θεοτόκη.
Η ΕΔΗΚ είναι το διάδοχο κόμμα της Ένωσης Κέντρου – ΝΔ.
Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Είναι οι εκλογές όπου το ΠΑΣΟΚ κάνει ανατροπή στο Νομό Άρτας και κερδίζει τις δύο από τις τρεις έδρες. Βουλευτές στο Νομό αναδεικνύονται ο Αθανάσιος Κονταξής με τη Νέα Δημοκρατία και ο Αλέξανδρος Λιαροκάπης και Δημήτρης Τσοβόλας με το ΠΑΣΟΚ.
Στο Νομό Θεσπρωτίας εκλέγονται ο Φώτης Πιτούλης με τη Νέα Δημοκρατία και ο Αχιλλέας Κολιούσης με το ΠΑΣΟΚ.
Στο Νομό Ιωαννίνων εκλέγονται ο Ευάγγελος Αβέρωφ, ο Παναγιώτης Πανούρης και ο Χρήστος Ιωάννου με τη Νέα Δημοκρατία και ο Κάρολος Παπούλιας και Γιώργος Μωραίτης με το ΠΑΣΟΚ.
Στο Νομό Πρέβεζας εκλέγεται με τη Νέα Δημοκρατία ο Αναστάσιος Μπάλκος και με το ΠΑΣΟΚ ο Καλλίμαχος Παπαχρήστος.
1981
Οι εκλογές της 18ης Οκτωβρίου 1981 που διεξήχθησαν από την κυβέρνηση του Γ. Ράλλη κερδήθηκαν από τον Α. Παπανδρέου, με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Είναι οι πρώτες εκλογές μετά την ένταξη στην ΕΟΚ. Αξιοσημείωτο είναι ότι σ' αυτή την εκλογική αναμέτρηση, μόνο τρία κόμματα κατάφεραν να μπουν στην Βουλή.
Στις εκλογές της... αλλαγής, στο Νομό Άρτας εκλέγεται με το ΠΑΣΟΚ μόνο ο Δημήτρης Τσοβόλας και με τη Νέα Δημοκρατία ο Λευτέρης Παπαδημητρίου και ο Αθανάσιος Κονταξής.
Στη Θεσπρωτία εκλέγεται ο Αχιλλέας Κολιούσης με το ΠΑΣΟΚ και ο Ηλίας Βεζδρεβάνης με τη Νέα Δημοκρατία.
Στο Νομό Ιωαννίνων εκλέγονται ο Ευάγγελος Αβέρωφ και ο Ελευθέριος Καλογιάννης με τη Νέα Δημοκρατία. Με το ΠΑΣΟΚ εκλέχθηκαν ο Κάρολος Παπούλιας, ο Γιώργος Μωραίτης και ο Θεμιστοκλής Λούλης.
Στο Νομό Πρέβεζας εκλέχθηκαν ο Αναστάσιος Μπάλκος Αναστάσιος με τη Νέα Δημοκρατία και Κατηνιώτης Σπυρίδων με το ΠΑ.ΣΟ.Κ.
1985
Οι Βουλευτικές εκλογές του 1985 έγιναν στις 2 Ιουνίου. Το ΠΑΣΟΚ με πρόεδρο τον Ανδρέα Παπανδρέου κέρδισε τις εκλογές με ποσοστό 45,82%, έλαβε 161 από τις 300 έδρες της Βουλής και συνέχισε να κυβερνά (από το 1981).
Της Νέας Δημοκρατίας ηγήθηκε στις εκλογές ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, που είχε διαδεχθεί τον Ευάγγελο Αβέρωφ ως αρχηγός του κόμματος την 1 Σεπτεμβρίου του 1984.
Το ΚΚΕ-Εσωτερικού με τον Λ. Κύρκο εισέρχεται στη Βουλή.
Στην Άρτα εκλέγονται με το ΠΑΣΟΚ ο Δημήτρης Τσοβόλας και ο Αλέξανδρος Λιαροκάπης και με τη Νέα Δημοκρατία ο Λευτέρης Παπαδημητρίου.
Στο Νομό Θεσπρωτίας εκλέγεται με το ΠΑΣΟΚ ο Αχιλλέας Κολιούσης και με τη Νέα Δημοκρατία ο Ηλίας Βεζδρεβάνης.
Στο Νομό Ιωαννίνων το ΠΑΣΟΚ κερδίζει τέσσερις έδρες κι αφήνει μόνο μία στη Νέα Δημοκρατία την οποία κερδίζει ο Ελευθέριος Καλογιάννης. Με το ΠΑΣΟΚ αναδεικνύονται βουλευτές ο Κάρολος Παπούλιας, ο Λευτέρης Γκλίναβος, ο Γιώργος Μωραίτης και ο Θεμιστοκλής Λούλης.
Στο Νομό Πρέβεζας εκλέγονται ο Σπύρος Κατηνιώτης με το ΠΑΣΟΚ και ο Αναστάσιος Μπάλκος με τη Νέα Δημοκρατία.
1989 - Ιούνιος
Οι εκλογές της 18ης Ιουνίου 1989 που διεξήχθησαν από την κυβέρνηση του Α. Παπανδρέου κερδήθηκαν από τον Κ. Μητσοτάκη, αλλά χωρίς κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Η ΝΔ με 44,3% των ψήφων κατέλαβε 145 έδρες, το ΠΑΣΟΚ με 39,1% 125 έδρες, ο Συνασπισμός με 13,1% 28 έδρες και από 1 έδρα κατέλαβαν η ΔΗΑΝΑ με 1% και ο ανεξάρτητος Μουσουλμάνος με 0,5%.
Οι εκλογές γίνονται εν μέσω της δίνης του σκανδάλου Κοσκωτά και στην Ελλάδα οδηγούμαστε σε έναν ιστορικό συμβιβασμό. Στην συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασία της Νέας Δημοκρατίας με τον Συνασπισμό.
Στο Νομό Άρτας εκλέγονται βουλευτές με τη Νέα Δημοκρατία ο Γιώργος Παπαγεωργίου και ο Αθανάσιος Κονταξής και με το ΠΑΣΟΚ ο Πάνος Οικονομίδης.
Στο Νομό Θεσπρωτίας εκλέγονται ο Ηλίας Βεζδρεβάνης με τη Νέα Δημοκρατία και ο Αλέκος Παπαδόπουλος με το ΠΑΣΟΚ.
Στο Νομό Ιωαννίνων εκλέγονται με τη Νέα Δημοκρατία ο Ανέστης Λώρας, ο Θεόδωρος Γεωργιάδης και ο Ιωάννης Αβέρωφ, με το ΠΑΣΟΚ ο Κάρολος Παπούλιας και ο Γιώργος Μωραίτης και με τον Συνασπισμό ο Κώστας Ρήγας.
Στην Πρέβεζα εκλέγονται ο Σπύρος Καραμούτσος με το ΠΑΣΟΚ και η Μερόπη Καλδή με τη Νέα Δημοκρατία.
1989 - Νοέμβριος
Αποτυχία της ΝΔ να σχηματίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Σχηματισμός Οικουμενικής κυβέρνησης υπό τον Ξ. Ζολώτα.
Στο Νομό Άρτας αναδεικνύονται στη Βουλή με τη Νέα Δημοκρατία ο Γιώργος Παπαγεωργίου και ο Λευτέρης Παπαδημητρίου και με το ΠΑΣΟΚ ο Πάνος Οικονομίδης.
Στο Νομό Θεσπρωτίας εκλέγονται ο Ηλίας Βεζδρεβάνης με τη Νέα Δημοκρατία και ο Αλέκος Παπαδόπουλος με το ΠΑΣΟΚ.
Στο Νομό Ιωαννίνων εκλέγονται ο Λευτέρης Καλογιάννης, ο Γιάννης Αβέρωφ και ο Ανέστης Λώρας με τη Νέα Δημοκρατία και με το ΠΑΣΟΚ εκλέγονται ο Κάρολος Παπούλιας και ο Γιώργος Μωραίτης.
Στην Πρέβεζα εκλέγεται η Μερόπη Καλδή με τη Νέα Δημοκρατία και ο Σπύρος Καραμούτσος με το ΠΑΣΟΚ.
1990
Η αρχική ιδέα που οδήγησε στον σχηματισμό της οικουμενικής κυβέρνησης ήταν να διαρκέσει μέχρι τον Απρίλιο του 1990, οπότε το κοινοβούλιο θα έπρεπε να εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Η συγκεκριμένη ιδέα υλοποιήθηκε εν μέρει, δεδομένου ότι η Βουλή δεν μπορούσε να εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας αφού δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ των κομμάτων για κοινό υποψήφιο.
Οι πρόωρες εκλογές της 8ης Απριλίου 1990 που διεξήχθησαν όταν ολοκλήρωσε το έργο της η Οικουμενική κυβέρνηση υπό τον Ξ. Ζολώτα κερδήθηκαν από τον Κ. Μητσοτάκη που σχημάτισε κυβέρνηση στις 11 Απριλίου.
Οριστική κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ. Επικράτηση ανεξάρτητων βουλευτών σε πέντε νομούς. Ο Κ. Καραμανλής εκλέγεται δεύτερη φορά Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Η αναμέτρηση αυτή φέρνει στη Βουλή από το Νομό Άρτας, τον Γιώργο Παπαγεωργίου και τον Λευτέρη Παπαδημητρίου με τη Νέα Δημοκρατία και τον Πάνο Οικονομίδη με το ΠΑΣΟΚ.
Στο Νομό Θεσπρωτίας εκλέγεται ο Θωμάς Κούρτης με τη Νέα Δημοκρατία και ο Αλέκος Παπαδόπουλος με το ΠΑΣΟΚ.
Στο Νομό Ιωαννίνων εκλέγονται ο Λευτέρης Καλογιάννης και ο Θεόδωρος Γεωργιάδης, με το ΠΑΣΟΚ ο Κάρολος Παπούλιας και ο Λευτέρης Γκλίναβος και με το Συνασπισμό ο Κώστας Ρήγας.
Στο Νομό Πρέβεζας εκλέγεται η Μερόπη Καλδή με τη Νέα Δημοκρατία και ο Σπύρος Καραμούτσος με το ΠΑΣΟΚ.
1993
Οι πρόωρες εκλογές της 10ης Οκτωβρίου 1993 που προκλήθηκαν από την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη τον Σεπτέμβριο κερδήθηκαν από τον Ανδρέα Παπανδρέου που σχημάτισε την τρίτη και τελευταία κυβέρνησή του στις 13 Οκτωβρίου.
Οι εκλογές έγιναν με τον Εκλογικό Νόμο που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δηλαδή ενισχυμένη αναλογική με τις ρήτρες του +1 και του 3%.
Μεγάλη εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ και η τελευταία του Α. Παπανδρέου. Η Πολιτική Άνοιξη αναδεικνύεται τρίτο κόμμα στη Βουλή, ενώ ο ΣΥΝ μένει εκτός Βουλής.
Στην Άρτα, εκλέγονται με το ΠΑΣΟΚ ο Πάνος Οικονομίδης και ο Θεόδωρος Κολιοπάνος και με τη Νέα Δημοκρατία ο Θανάσης Κονταξής.
Στη Θεσπρωτία εκλέγεται ο Αλέκος Παπαδόπουλος με το ΠΑΣΟΚ και ο Ηλίας Βεζδρεβάνης με τη Νέα Δημοκρατία.
Στο Νομό Ιωαννίνων εκλέγονται με το ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Μωραίτης, ο Κάρολος Παπούλιας, ο Ευάγγελος Αργύρης και ο Ευάγγελος Μαλέσιος και με τη Νέα Δημοκρατία ο Κώστας Χαραλαμπόπουλος και ο Αντώνης Φούσας.
Στο Νομό Πρέβεζας εκλέγεται ο Σπύρος Καραμούτσος με το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Τσυφωνίδης με τη Νέα Δημοκρατία.
1996
Οι βουλευτικές εκλογές του 1996 έγιναν στις 22 Σεπτεμβρίου. Το ΠΑΣΟΚ, με πρόεδρο τον Κ. Σημίτη που είχε διαδεχτεί στις 22 Ιανουαρίου τον άρρωστο Α. Παπανδρέου, κέρδισε τις εκλογές με ποσοστό 41,49%, έλαβε 162 από τις 300 έδρες της Βουλής και σχημάτισε την δεύτερη κατά σειρά κυβέρνηση.
Της ΝΔ ηγήθηκε στις εκλογές ο Μ. Έβερτ, που είχε διαδεχθεί τον ηττημένο στις εκλογές του 1993 Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
Είσοδος του ΔΗΚΚΙ στη Βουλή υπό την ηγεσία του Δ. Τσοβόλα.
Στο Νομό Άρτας εκλέγονται με το ΠΑΣΟΚ ο Θεόδωρος Κολιοπάνος και ο Δημήτρης Κοσσυβάκης και με τη Νέα Δημοκρατία ο Αθανάσιος Κονταξής.
Στο Νομό Θεσπρωτίας εκλέγεται ο Αλέκος Παπαδόπουλος με το ΠΑΣΟΚ και ο Ηλίας Βεζδρεβάνης με τη Νέα Δημοκρατία.
Στο Νομό Ιωαννίνων εκλέγονται με το ΠΑΣΟΚ ο Βαγγέλης Μαλέσιος, ο Βαγγέλης Αργύρης και ο Κάρολος Παπούλιας, με τη Νέα Δημοκρατία ο Αντώνης Φούσας και με το ΚΚΕ ο Αποστόλης Τασούλας.
Στην Πρέβεζα εκλέγεται ο Δημήτρης Ντούσκας με το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Τρυφωνίδης με τη Νέα Δημοκρατία.
2000
Οι βουλευτικές εκλογές του 2000 έγιναν στις 9 Απριλίου. Το ΠΑΣΟΚ με πρόεδρο τον Κ. Σημίτη κέρδισε τις εκλογές με ποσοστό 43,79%, έλαβε 158 από τις 300 έδρες της Βουλής και σχημάτισε την τρίτη του κατά σειρά κυβέρνηση.
Της ΝΔ ηγήθηκε στις εκλογές ο Κώστας Καραμανλής, που είχε διαδεχθεί τον ηττημένο στις εκλογές του 1996 Μ. Έβερτ.
Εκλογική βραδιά θρίλερ με οριακή νίκη ΠΑΣΟΚ. Η πρώτη εκλογική αναμέτρηση του Κώστα Καραμανλή.
Αποτυχία του ΔΗΚΚΙ να μπει στην Βουλή.
Στο Νομό Άρτας εκλέγονται με το ΠΑΣΟΚ ο Θεόδωρος Κολιοπάνος και ο Δημήτρης Κοσσυβάκης και με τη Νέα Δημοκρατία ο Κώστας Καραμπίνας.
Στο Νομό Θεσπρωτίας εκλέγεται ο Αλέκος Παπαδόπουλος με το ΠΑΣΟΚ και ο Αντώνης Μπέζας με τη Νέα Δημοκρατία.
Στο Νομό Ιωαννίνων εκλέγονται με το ΠΑΣΟΚ ο Βαγγέλης Αργύρης, ο Βαγγέλης Μαλέσιος και ο Κάρολος Παπούλιας και με τη Νέα Δημοκρατία εκλέγονται ο Κώστας Τασούλας και ο Σταύρος Καλογιάννης.
Στο Νομό Πρέβεζας εκλέγεται ο Γιάννης Τσεκούρας με το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Τρυφωνίδης με τη Νέα Δημοκρατία.
2004
Οι βουλευτικές εκλογές του 2004 έγιναν στις 7 Μαρτίου. Η ΝΔ με πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Καραμανλή κέρδισε τις εκλογές με ποσοστό 45,4%, έλαβε 165 από τις 300 έδρες της Βουλής και σχημάτισε κυβέρνηση τερματίζοντας την ενδεκάχρονη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Του ΠΑΣΟΚ ηγήθηκε στις εκλογές ο Γιώργος Παπανδρέου, που είχε διαδεχθεί τον απερχόμενο πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, ως αρχηγός του κόμματος τον Φεβρουάριο.
Οι εκλογές αυτές διεξήχθησαν με τον Εκλογικό Νόμο 1907/1990, ενισχυμένης αναλογικής, που ψηφίστηκε το 1990.
Στο Νομό Άρτας εκλέγονται βουλευτές ο Κώστας Καραμπίνας και ο Γιώργος Παπαγεωργίου με τη Νέα Δημοκρατία και ο Θεόδωρος Κολιοπάνος με το ΠΑΣΟΚ.
Στο Νομό Θεσπρωτίας εκλέγεται ο Αντώνης Μπέζας.
Στο Νομό Ιωαννίνων εκλέχθηκαν με τη Νέα Δημοκρατία ο Σταύρος Καλογιάννης, ο Κώστας Τασούλας και ο Αντώνης Φούσας και με το ΠΑΣΟΚ ο Βαγγέλης Αργύρης και Μιχάλης Παντούλας.
Στο Νομό Πρέβεζας εκλέγεται ο Δημήτρης Τσαντούλας με τη Νέα Δημοκρατία και ο Βαγγέλης Παπαχρήστος με το ΠΑΣΟΚ.
2007
Οι βουλευτικές εκλογές του 2007 διεξήχθησαν στις 16 Σεπτεμβρίου. Το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν νίκη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, με πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, με ποσοστό 41,83% και 152 έδρες (από το σύνολο των 300) στη Βουλή.
ΟΙ εκλογές έγιναν με νωπές τις μνήμες από τις καταστροφικές πυρκαγιές.
Είσοδος του ΛΑΟΣ και του Γ. Καρατζαφέρη στη Βουλή.
Στο Νομό Άρτας εκλέγονται με τη Νέα Δημοκρατία ο Κώστας Παπασιώζος και ο Γιώργος Παπαγεωργίου και με το ΠΑΣΟΚ ο Δημήτρης Τσιρώνης.
Στο Νομό Θεσπρωτίας εκλέχθηκε ο Αντώνης Μπέζας.
Στο Νομό Ιωαννίνων εκλέγονται με τη Νέα Δημοκρατία ο Κώστας Τασούλας και ο Σταύρος Καλογιάννης, με το ΠΑΣΟΚ ο Βαγγέλης Αργύρης και ο Μιχάλης Παντούλας και με το ΚΚΕ ο Κώστας Αλυσανδράκης.
Στο Νομό Πρέβεζας εκλέγεται ο Γιώργος Τρυφωνίδης με τη Νέα Δημοκρατία και ο Βαγγέλης Παπαχρήστος με το ΠΑΣΟΚ.
2009
Οι βουλευτικές εκλογές του 2009 στην Ελλάδα διεξήχθηκαν πρόωρα, κατόπιν αιφνίδιας διάλυσης της Βουλής.
Το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν νίκη του κόμματος του ΠΑΣΟΚ, με πρόεδρο τον Γιώργο Παπανδρέου, με 43,9% και 160 από τις 300 βουλευτικές έδρες, και σχηματισμός από τον ίδιο κυβέρνησης.
Αυξημένη η βουλευτική δύναμη του ΛΑ.Ο.Σ.
Ο Κώστας Καραμανλής παραιτήθηκε από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.
Στο Νομό Άρτας εκλέγονται με το ΠΑΣΟΚ ο Δημήτρης Τσιρώνης και ο Παύλος Στασινός, ο οποίος στην πορεία παραιτήθηκε και κατέλαβε τη θέση του ο Χρήστος Γκόγκας και με τη Νέα Δημοκρατία ο Κώστας Παπασιώζος.
Στη Θεσπρωτία εκλέγεται με το ΠΑΣΟΚ ο Χρήστος Κατσούρας. Στην πορεία της θητείας του ανεξαρτητοποιήθηκε.
Στο Νομό Ιωαννίνων εκλέγονται με το ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Παντούλας, ο Βαγγέλης Αργύρης και ο Θανάσης Οικονόμου και με τη Νέα Δημοκρατία εκλέγονται ο Κώστας Τασούλας και ο Σταύρος Καλογιάννης.
Στο Νομό Πρέβεζας εκλέγεται ο Βαγγέλης Παπαχρήστος, ο οποίος στην πορεία ανεξαρτητοποιήθηκε και ο Δημήτρης Τσουμάνης με τη Νέα Δημοκρατία.
2012- Μάιος
Οι βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2012 διεξήχθησαν από την Κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου την Κυριακή 6 Μαΐου. Τα αποτελέσματα των εκλογών έδειξαν σημαντική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ (δεύτερο κόμμα), μικρή άνοδο του ΚΚΕ, σημαντική πτώση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, η οποία παρόλα αυτά αναδείχθηκε σε πρώτο κόμμα, και είσοδο στη Βουλή των κομμάτων Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή και Δημοκρατική Αριστερά.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η ΝΔ καταλαμβάνει, σε επτακομματική πλέον Βουλή, την πρώτη θέση με 18,85% και 108 έδρες, ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έρχεται δεύτερος με 16,78% και 52 έδρες.
Το ΠΑΣΟΚ καταγράφει σημαντική μείωση των ποσοστών του με 13,18% και 41 έδρες.
Στους κερδισμένους συγκαταλέγονται και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 10,60% και 33 έδρες και ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,48% και 26 έδρες, η Χρυσή Αυγή με 6,97% και 21 έδρες και η Δημοκρατική Αριστερά με 6,11% και 19 έδρες.
Στην Άρτα εκλέγονται βουλευτές, με τη Νέα Δημοκρατία ο Γιώργος Στύλιος, με τον ΣΥΡΙΖΑ η Όλγα Γεροβασίλη και με το ΠΑΣΟΚ ο Χρήστος Γκόγκας.
Στη Θεσπρωτία εκλέγεται ο Αντώνης Μπέζας με τη Νέα Δημοκρατία.
Στο Νομό Ιωαννίνων εκλέγονται ο Κώστας Τασούλας και ο Σταύρος Καλογιάννης με τη Νέα Δημοκρατία, ο Χρήστος Μαντάς με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Μιχάλης Κασσής με το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Έξαρχος με το ΚΚΕ.
Στο Νομό Πρέβεζας εκλέγεται ο Δημήτρης Τσουμάνης με τη Νέα Δημοκρατία και ο Βασίλης Ιωάννου με το ΠΑΣΟΚ.
2012- Ιούνιος
Οι βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου 2012 διεξήχθησαν στις 17 Ιουνίου από την υπηρεσιακή κυβέρνηση Παναγιώτη Πικραμμένου επειδή στις προηγούμενες εκλογές τον Μάιο του ίδιου έτους δεν έγινε δυνατός ο σχηματισμός κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της βουλής.
Στις εκλογές του Ιουνίου πρώτο κόμμα ήλθε η Νέα Δημοκρατία, δεύτερο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστά 29,7% και το 26,9% αντίστοιχα, ενώ τρίτο κόμμα ήλθε το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 12,3%.
Τα υπόλοιπα κόμματα που εκλέγουν βουλευτές είχαν ποσοστά μικρότερα του 8% και είναι τα: Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή, Δημοκρατική Αριστερά και Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.
Μετά τις εκλογές τα κόμματα Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά συγκρότησαν την Κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά.
Οι εκλογές έγιναν χωρίς σταυρό προτίμησης.
Στο Νομό Άρτας τις βουλευτικές έδρες κερδίζουν ο Γιώργος Στύλιος με τη Νέα Δημοκρατία, η Όλγα Γεροβασίλη με τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Χρήστος Γκόγκας με το ΠΑΣΟΚ.
Στο Νομό Θεσπρωτίας τη μονοεδρική κερδίζει ο Αντώνης Μπέζας.
Στο Νομό Ιωαννίνων εκλέγονται με τη Νέα Δημοκρατία ο Κώστας Τασούλας, ο Σταύρος Καλογιάννης και η Άννα Ασημακοπούλου, με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Χρήστος Μαντάς και με το ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Κασσής.
Στην Πρέβεζα εκλέγεται ο Δημήτρης Τσουμάνης με τη Νέα Δημοκρατία και ο Κώστας Μπάρκας με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ιανουάριος 2015
Ο πολιτικός χάρτης στην Ελλάδα αλλάζει. Είναι "πρώτη φορά Αριστερά". Και ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται πρώτη δύναμη στην Ήπειρο, όπου κερδίζει και τις περισσότερες έδρες.
Στο Νομό Ιωαννίνων, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει τις τέσσερις από τις πέντε έδρες, και εκλέγονται οι Χρήστος Μαντάς, Γιάννης Στέφος, Μερόπη Τζούφη και Γιάννης Καραγιάννης, ενώ από τη Νέα Δημοκρατία την μία έδρα κερδίζει ο Κώστας Τασούλας.
Στο Νομό Άρτας, ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει δύο βουλευτές, την Όλγα Γεροβασίλη και τον Βασίλη Τσίρκα και η Νέα Δημοκρατία τον Γιώργο Στύλιο.
Στο Νομό Θεσπρωτίας ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία μοιράζονται τις δύο έδρες κι εκλέγονται ο Μάριος Κάτσης και ο Βασίλης Γιόγιακας.
Τα δύο πρώτα κόμματα μοιράστηκαν τις έδρες και στο Νομό Πρέβεζας, με τον Κώστα Μπάρκα να εκλέγεται με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Στέργιο Γιαννάκη με τη Νέα Δημοκρατία.

Ο Βαγγέλης Αργύρης κεντρικός ομιλητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Πρέβεζα

Τον κάλεσε ο Πρώην Νομάρχης που έχουν άριστες σχέσεις !!


Η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Πρέβεζας  - Δημοκρατική  Συμπαράταξη   στέλνει κάλεσμα για την κεντρική ομιλία που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου , ώρα 20.00 μμ στο πολιτιστικό κέντρο Οασις.Κεντρικός ομιλητής ο πρ αντιπρόεδρος της βουλής κος Αργύρης Βαγγελης .Σε μια περίοδο που το ΠΑΣΟΚ δικαιώνεται υπάρχει ανάγκη για συστράτευση , συμπόρευση και συνεργασία .Υπάρχει ανάγκη για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς .Τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στη λεωφόρο Ειρήνης 60.
Είμαστε όλοι μαζί και επιστρέφουμε σπίτι μας .