Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2020

Κυκλοφορούσε κανονικά ενώ είχε κορονοϊό


Κατά την έναρξη της τουριστικής σεζόν σημειώθηκε ένα απίστευτο γεγονός καθώς, τουρίστρια που διαγνώστηκε με κορονοϊό έκοβε βόλτες στην Κρήτη για 72 ώρες μέχρι να την εντοπίσουν οι υγειονομικές αρχές του τόπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα είναι ρουμάνικης καταγωγής.

Η τουρίστρια όταν έφτασε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου υπεβλήθη στο τεστ για κορονοϊό και στη συνέχεια της δόθηκε η οδηγία να μεταφερθεί στο ξενοδοχείο της και να παραμείνει εκεί για 24 ώρες μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα. Η ίδια πήγε στο ξενοδοχείο που είχε κλείσει από την πατρίδα της αλλά το βρήκε κλειστό διότι δεν είχε ανοίξει ακόμα. Το τουριστικό γραφείο της βρήκε άλλο διαθέσιμο ξενοδοχείο για να την μεταφερθεί εκεί.

Αυτή η αλλαγή δεν γνωστοποιήθηκε στις Αρχές με αποτέλεσμα, όταν βγήκαν τα αποτελέσματα, τα οποία ήταν θετικά, το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να πάει στο δηλωθέν ξενοδοχείο να την βρει χωρίς όμως να την βρε εκεί.

Αμέσως ξεκίνησε η επιχείρηση εντοπισμού της και τελικά οι αρχές βρήκαν ποιο ήταν το σωστό ξενοδοχείο. Ωστόσο, όταν πήγαν εκεί δεν την βρήκαν καθώς η γυναίκα απ' ότι φαίνεται δεν κάθισε στο δωμάτιό της αλλά έκανε βόλτες με σκοπό να απολαύσει τις διακοπές της.

Είχαν περάσει 72 ώρες από τη στιγμή που η τουρίστρια είχε υποβληθεί στο τεστ κορονοϊού όταν τελικά οι Αρχές κατάφεραν και την εντόπισαν. Της εξήγησαν πως το τεστ είχε βγει θετικό κι έπρεπε να τεθεί σε απομόνωση στο ξενοδοχείο καραντίνας.

Η είδηση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την τουρίστρια η οποία δεν θέλησε να συνεργαστεί λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν θέλει να χαλάσει τις διακοπές της».

Τελικά, με την συνδρομή της αστυνομίας η τουρίστρια πείστηκε και μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο καραντίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!