Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

Οι παλιές, φθαρμένες αντιλήψεις και οι «αιώνιοι» διοικούντες πρέπει να παραχωρήσουν τη θέση τους σε νέες δυνάμεις, που έχουν την ευκαιρία να κάνουν τη διαφορά και να οδηγήσουν τον Δήμο σε μια νέα, πιο ελπιδοφόρα πορεία.


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΑΛΙΩΝ ΥΛΙΚΩΝ 

 Στην  προσεχή εκλογή δημάρχου, η επιλογή του καταλληλότερου διαδόχου, μετά τον θάνατο του υπάρχοντος δημάρχου, αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Η κοινωνία, για να ελπίζει σε πρόοδο και σωστή διαχείριση των δημοτικών υποθέσεων, χρειάζεται έναν αξιόλογο νέο Δήμαρχο, και όχι έναν "παλιά καραβάνα" που πιθανόν φέρει τις φθαρμένες νοοτροπίες του παρελθόντος.

Η εποχή μας απαιτεί ανανέωση, με φρέσκιες ιδέες και νέες προσεγγίσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες.

Ένας παλιός υποψήφιος, που έχει ήδη δοκιμαστεί στο παρελθόν  και δεν άφησε καλές εντυπώσεις, δεν μπορεί πλέον να αποτελεί τη λύση για το μέλλον.

 Είναι σημαντικό να τονιστεί πως η σύγχρονη εποχή απαιτεί ανθρώπους που να είναι φερέγγυοι, ικανοί να διαχειριστούν τις δημοτικές υποθέσεις με διαφάνεια και όραμα. Η νέα γενιά, με τις καινοτόμες ιδέες και την αφοσίωσή της στο κοινό καλό, μπορεί να προσφέρει την απαραίτητη ώθηση για την πρόοδο του δήμου και να αναδείξει νέες προοπτικές ανάπτυξης.

Συνεπώς, η εκλογή νέου προσώπου, με σύγχρονες αντιλήψεις και ειλικρινή πρόθεση να υπηρετήσει το συμφέρον της κοινωνίας, θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για τους πολίτες. Το μέλλον των τοπικών κοινωνιών εξαρτάται από την ικανότητα των νέων ανθρώπων  που θα  ανταποκριθούν στις σύγχρονες προκλήσεις, και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με ανανέωση και αξιοπιστία στην ηγεσία.

Η σύγχρονη κοινωνία βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, όπου η ανάγκη για αλλαγή και πρόοδο είναι επιτακτική. Οι νέοι, με τη φρεσκάδα, τη γνώση και την ειλικρινή τους διάθεση να συμβάλουν στο κοινό καλό, διαθέτουν συγκριτικά πλεονεκτήματα απέναντι στους παλιούς θεσμικούς παράγοντες.

Αυτοί οι παλιοί πολιτικοί, πολλές φορές εγκλωβισμένοι στις ίδιες πρακτικές και πεποιθήσεις, νομίζουν ότι θα διοικούν την κοινωνία και τη χώρα για πάντα, διατηρώντας τις ίδιες δομές και μεθόδους που έχουν αποτύχει να ανταποκριθούν στις σύγχρονες προκλήσεις.

Οι νέοι, ωστόσο, φέρνουν μαζί τους προσόντα που τους καθιστούν απαραίτητους για τη διαμόρφωση


του μέλλοντος. Η εξοικείωσή τους με τις νέες τεχνολογίες, η ευρεία μόρφωσή τους και η πιο ανοιχτή τους αντίληψη για τα κοινωνικά ζητήματα τους καθιστούν πιο προσαρμοστικούς και έτοιμους να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες της εποχής.

Η εμπειρία δεν πρέπει να αποτελεί το μοναδικό κριτήριο επιλογής των ανθρώπων που στοχεύουν υψηλά.. Αντιθέτως, η ετοιμότητα να καινοτομήσουν, να συνεργαστούν με διάφορες κοινωνικές ομάδες και να επιδείξουν διαφάνεια και ακεραιότητα είναι εξίσου σημαντικά, αν όχι πιο κρίσιμα, προσόντα.

Αντίθετα, οι παλιοί θεσμικοί παράγοντες, οι οποίοι συχνά θεωρούν ότι έχουν «το δικαίωμα» να διοικούν επ' αόριστον, αδυνατούν να προσαρμοστούν στις νέες απαιτήσεις. Οι θέσεις εξουσίας, αντί να θεωρούνται προνόμια που διαρκούν για μια ζωή, πρέπει να ανανεώνονται με νέους ανθρώπους που κατανοούν τις προκλήσεις του σήμερα και μπορούν να προσφέρουν πρακτικές λύσεις.

Οι παλιές, φθαρμένες αντιλήψεις και οι «αιώνιοι» διοικούντες πρέπει να παραχωρήσουν τη θέση τους σε νέες δυνάμεις, που έχουν την ευκαιρία να κάνουν τη διαφορά και να οδηγήσουν τον Δήμο σε μια νέα, πιο ελπιδοφόρα πορεία.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!