Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Δεν αναγνώστηκε ποτέ η επιστολή του πρώην προέδρου της Δημοτικής Ζηρού ΑΕ Ο.Τ. Α Χασίδη Χρήστου ενω στάλθηκε τον Μάρτιο του 2024


 Στο πλαίσιο της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, προκύπτει ένα σοβαρό ζήτημα διαφάνειας και χρηστής διοίκησης που αφορά την απόκρυψη του απολογισμού χρήσης μιας εταιρείας του δήμου.

Το Συμβούλιο, αποφεύγοντας τη δημοσιοποίηση των οικονομικών στοιχείων, φαίνεται να υποβαθμίζει σκόπιμα την εταιρεία, ενδεχομένως για να διευκολύνει την υποβάθμισή της και την απαξίωση της  για να μπορέσουν να χριστούν αυτοί διοίκηση όπως και έκαναν μετά απο πολλές προσπάθειες (πήραν μια νοικοκυρεμένη επιχείρηση) με όλα τα επακόλουθα !

Ένα σημείο-κλειδί σε αυτήν την υπόθεση αποτελεί η επιστολή που απέστειλε ο προηγούμενος πρόεδρος της εταιρείας στις 22 Μαρτίου 2004 προς το Δημοτικό Συμβούλιο. Η επιστολή αυτή, που περιείχε σημαντικά στοιχεία για την πορεία εξυγίανσης της εταιρείας και τις προσπάθειες που είχε δρομολογήσει ο ίδιος για την αναδιάρθρωση και την αποκατάσταση της διαφάνειας, δεν αναγνώστηκε ποτέ.

Ο προηγούμενος πρόεδρος, με τις δράσεις του, έθεσε σε τάξη τα οικονομικά της εταιρείας και δρομολόγησε διαδικασίες που θα διασφάλιζαν τη βιωσιμότητά της.

 Η μη ανάγνωση της επιστολής και η απόκρυψη του απολογισμού δημιουργεί μείζον ηθικό θέμα και πρέπει αυτοί που εκπροσωπούν και κόπτονται για την νομιμότητα στο ΔΣ Ζηρού να αντιδράσουν γιατί νομίζω έτσι θα έκανε και ο νεοκλεγής Δήμαρχος Γιώργος Ζυγούρης !

Συγχαρητήρια στον Χρήστο Χασίδη για το έργο που άφησε στον Δήμο Ζηρού από όλες τις θέσεις που τον υπηρέτησε και το σίγουρο είναι ότι είναι αισθητή η απουσία του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!