Το Καλαμίτσι, στην Κοινότητα Μύτικα της Πρέβεζας θα αποτελέσει τον χώρο εγκατάστασης της υποβρύχιας τηλεπικοινωνιακής ζεύξης οπτικών ινών της διασύνδεσης Ελλάδας- Ιταλίας.
Το Υπουργείο Οικονομικών με απόφασή του προχώρησε στην παραχώρηση της απαιτούμενης έκτασης στον αιγιαλό καθώς και στην παραχώρηση θαλάσσιου χώρου- πυθμένα για την εκτέλεση του έργου.
Πριν την έναρξη των εργασιών θα γίνει υποβρύχιος αρχαιολογικός έλεγχος στην περιοχή ενώ το υπουργείο σημειώνει ότι κρίνεται σκόπιμη η εκτέλεση των εργασιών την χειμερινή περίοδο για την αποφυγή όχλησης.
Τα χερσαία τμήματα των καλωδίων που διέρχονται από τον κοινόχρηστο χώρο του αιγιαλού και της παραλίας θα τοποθετηθούν υπόγεια και το έδαφος θα επανέλθει στην πρότερη κατάσταση ενώ τα θαλάσσια τμήματα θα τοποθετηθούν εντός τάφρου με αποκατάσταση του πυθμένα.
Το καλώδιο 320 χλμ., που θα διαθέτει και επίγεια υποστηρικτική όδευση, θα συνδέσει την Πρέβεζα με την Κροτόνε της Καλαβρίας στην Ιταλία. Κατ’ επέκταση θα επιτρέψει τη σύνδεση του Μιλάνου και της Ρώμης με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Το συγκεκριμένο καλώδιο δημιουργεί μια εναλλακτική –έναντι των υφιστάμενων– όδευση και αναμένεται να εξυπηρετήσει την αυξημένη ζήτηση για χωρητικότητα που υφίσταται ανάμεσα στη Δυτική Ευρώπη και την Ελλάδα.
Το καλώδιο θα διαθέτει 24 δέσμες οπτικών ινών, καθεμία από τις οποίες θα είναι σε θέση να μεταφέρει περισσότερα από 15 τεραμπάιτ ανά δευτερόλεπτο (TBps).
Μέσω ακόμη εναλλακτικής επίγειας όδευσης (που λειτουργεί υποστηρικτικά στην υποθαλάσσια όδευση) η προσφερόμενη χωρητικότητα προς και από την Αθήνα, το Μιλάνο, τη Ρώμη και τη Θεσσαλονίκη θα αυξάνεται στα 40 Tbps.
Οι εργασίες πόντισης αναμένεται να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!