Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Ρίψεις χειρουργικής ακρίβειας… Οριοθετήθηκε το πύρινο μέτωπο στη Φιλιππιάδα

Οριοθετήθηκε η φωτιά στην περιοχή της Φιλιππιάδας και τα χειρότερα όπως όλα δείχνουν έχουν αποφευχθεί. Καταλυτική για να περιοριστεί το μέτωπο που είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις και απειλούσε το πευκοδάσος της Φιλιππιάδας, ήταν η συμβολή των εναέριων μέσων. Για πρώτη φορά δε δοκιμάστηκαν στην Ήπειρο τα αεροσκάφη Air Tractors που αποτελούν πλέον την αιχμή του δόρατος για το πυροσβεστικό σώμα. Οι ρίψεις που έκαναν ήταν συνεχείς και με χειρουργική ακρίβεια… Όσοι βρισκόταν στο μέτωπο εντυπωσιάστηκαν στην κυριολεξία από τις πολύ χαμηλές πτήσεις και την απόλυτη στόχευση στο πύρινο μέτωπο. Τα συγκεκριμένου τύπου αεροσκάφη είναι ευέλικτα, γρήγορης ανταπόκρισης, με μεγάλη διάρκεια πτήσεων (έως και 3,5 ώρες) και δυνατότητα μεταφοράς 3 τόνων νερού.
Επιχείρησαν μαζί με πετζετέλ και πέντε ελικόπτερα που ήρθαν για συνδρομή και από άλλες περιοχές.EpirusPost Συνολικά εννέα εναέρια μέσα έδωσαν πραγματική μάχη ενώ παράλληλα δεκάδες οχήματα της Πυροσβεστικής που μετακινήθηκαν από διάφορες περιοχές της Ηπείρου, πυροσβέστες, ομάδες ΕΜΟΔΕ, υδροφόρα οχήματα και μηχανήματα από τους Δήμους Ζηρού, Άρτας και Πρέβεζας και ομάδες εθελοντών επιχειρούσαν για να περιορίσουν το μέτωπο το οποίο είχε «σπάσει» και κινούνταν προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Αργά το απόγευμα η οριοθέτηση ήταν πλήρης. Όλες οι επίγειες δυνάμεις παραμένουν στις θέσεις τους καθώς θα απαιτηθεί αρκετή δουλειά μέχρι την πλήρη κατάσβεση.

Αδιάκοπες ρίψεις νερού στο πύρινο μέτωπο της Φιλιππιάδας

Η μεγαλυτερη κινητοποιηση πυροσβεστικων δυναμεων και εναέριων μέσων που εχει γινει ποτε στο νομο Πρεβεζας έφερε άμεσο αποτέλεσμα και σώθηκε το πευκόδασος της Φιλιππιάδας! Στην περιοχή επιχειρούν 56 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 5ης ΕΜΟΔΕ, 21 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.
Με πτήσεις σε πολύ χαμηλό ύψος και αδιάκοπες ρίψεις νερού, ελικόπτερα και αεροπλάνα επιχειρούν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο που ξεκίνησε από την Γέφυρα Καλογήρου και επεκτάθηκε προς την Φιλιππιάδα. Στόχος είναι να ανακοπεί η φωτιά πριν περάσει στο πευκοδάσος. Πέρα από τις εναέριες δυνάμεις, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με οχήματα που έχουν φτάσει και από άλλες υπηρεσίες της Ηπείρου ενώ συνδράμουν οχήματα και μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας των Δήμων και της Περιφέρειας. Νωρίτερα στους κατοίκους της Φιλιππιάδας είχε φτάσει μήνυμα από το 112 με το οποίο καλούνταν να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. Στην περιοχή επιχειρούν 56 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 5ης ΕΜΟΔΕ, 21 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Εντοπίστηκε νεκρός ο 61χρονος, πρώην Δήμαρχος της Πάργας

Νεκρός εντοπίστηκε λίγο πριν τις έντεκα το πρωί ο 61χρονος που αγνοούνταν από χθες το βράδυ στην περιοχή της Λούτσας. Πρόκειται για τον πρώην Δήμαρχο Πάργας Αθανάσιο Λιόλιο. Τη σορό του άτυχου άνδρα εντόπισε το Λιμενικό σε βραχώδη σημείο κατά την διάρκεια των ερευνών που πραγματοποιούσε στην περιοχή. Ο 61χρονος είχε βουτήξει για ψαροτούφεκο και από την ώρα εκείνη τα ίχνη του είχαν χαθεί. Τα ακριβή αίτια του θανάτου θα προκύψουν από τη νεκροψία- νεκροτομή που θα γίνει. Ο Αθανάσιος Λιόλιος ήταν ο πρώτος δήμαρχος του Καλλικρατικού Δήμου Πάργας. Είχε εκλεγεί το 2010 και είχε παραμείνει στο αξίωμα ως το 2014.