Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Πόσο αυξήθηκαν οι τιμές πώλησης και ενοικίασης κατοικίας σε όλη την Ελλάδα!



 Στην Αρτα μετά απο μια άνοδο στις μισθώσεις 25% το 2022 και  30% το 2023 τον Μάρτιο του 2024 έχουμε μια πτώση της τάξης 20% η οποία οφείλετε στις χαμηλές ζητήσεις μίσθωσης για την εποχή .Βέβαια δεν μιλάμε για κατοικίες πάνω απο 80 τμ που είναι δυσεύρετες και και το τμ κοστίζει απο 5-7 ευρώ ανάλογα με την κατασκευή και την θέση του διαμερίσματος!

Στις πωλήσεις στην Αρτα ο μέσος όρος στον  δείκτη  τιμών στις πωλήσεις ανέβηκε στα 1300 ευρώ το 2023 για κατοικίες μετά το 2000 κατασκευή και τον Μάρτιο του 2024 είχαμε μία πτώση της τάξης του 18% για την πόλη της Αρτας και 8,8% για την περιφέρεια

Νησιά του Αιγαίου, Χαλκιδική και Νότια Προάστια Αθήνας στην κορυφή της λίστας με τις πιο ακριβές περιοχές για αγορά και ενοικίαση κατοικίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη Spitogatos!

Με τις μέσες ζητούμενες τιμές να κινούνται ανοδικά κλείνει το πρώτο τρίμηνο του 2024, τόσο αναφορικά με την πώληση αλλά και για την ενοικίαση κατοικιών σε σχεδόν το σύνολο της επικράτειας, όπως αποτυπώθηκε από τον SPI, τον δείκτη τιμών του Spitogatos.



Σε ό,τι αφορά την ενοικίαση στο σύνολο της επικράτειας, οι περιοχές με τις υψηλότερες μέσες ζητούμενες τιμές ενοικίασης αποτελούν μέρη με έντονο τουριστικό ενδιαφέρον και σημαντική ενίσχυση της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Οι πέντε πιο ακριβές περιοχές για ενοικίαση κατοικίας είναι η Παλλήνη στη Χαλκιδική, η Σιθωνία και η Κασσάνδρα, η Μύκονος, η Καλλικράτεια στη Χαλκιδική και η Πάρος.


Σύμφωνα με τα στοιχεία των online αναζητήσεων από χώρες του εξωτερικού, για αγορά κατοικιών στην Ελλάδα η διεθνής ζήτηση είναι αυξημένη κατά 11,8% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2023. Οι 5 χώρες με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για αγορά κατοικίας στην Ελλάδα για το πρώτο τρίμηνο του 2024 είναι: η Γερμανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία και η Βουλγαρία. Οι περιοχές της χώρας που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το εξωτερικό για αγορά κατοικίας είναι το κέντρο της Αθήνας, η Χαλκιδική, τα Νότια Προάστια, τα Προάστια της Θεσσαλονίκης αλλά και οι Κυκλάδες. Οι πιο περιζήτητες κατηγορίες κατοικίας για αυτούς που αναζητούν κατοικία από το εξωτερικό είναι τα διαμερίσματα, οι μονοκατοικίες και οι βίλες.

Σχετικά με την εγχώρια ζήτηση, σύμφωνα με τα στοιχεία των online αναζητήσεων, τα Προάστια της Θεσσαλονίκης, το κέντρο της Αθήνας, τα Νότια και τα Βόρεια Προάστιά της καθώς και το κέντρο της Θεσσαλονίκης αποτελούν τις πιο περιζήτητες περιοχές για αναζήτηση κατοικίας προς πώληση. Οι πιο περιζήτητες κατηγορίες κατοικίας είναι οι μονοκατοικίες, τα διαμερίσματα αλλά και τα στούντιο. Οι περιοχές της χώρας με τη μεγαλύτερη εγχώρια ζήτηση για ενοικίαση κατοικίας είναι το κέντρο της Αθήνας, τα Νότια Προάστια, τα Προάστια Θεσσαλονίκης, τα Βόρεια Προάστια της Αθήνας και ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Σε ό,τι αφορά την κατηγορία κατοικίας προς ενοικίαση, οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες για τους κατοίκους της Ελλάδας είναι τα διαμερίσματα, τα στούντιο και οι μονοκατοικίες






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!