Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Εφυγε ο Γιώργος Ζυγούρης

 


Από σήμερα, ο Δήμος Ζηρού θρηνεί την απώλεια του Δημάρχου Γιώργου Ζυγούρη, ενός ανθρώπου που προσπάθησε  να αφιερώσει τη ζωή του στην υπηρεσία του τόπου του και των συμπολιτών του και εκλέχτηκε Δήμαρχος Ζηρού!

Ο Γιώργος Ζυγούρης γεννήθηκε στον Γοργόμυλο Πρέβεζης, όπου και ξεκίνησε την εκπαιδευτική του πορεία, ολοκληρώνοντας το Δημοτικό Σχολείο. Συνέχισε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη Φιλιππιάδα, όπου τελείωσε το Γυμνάσιο και το Λύκειο, και στη συνέχεια σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η στρατιωτική του θητεία στο Σώμα Μηχανικού και στη 733 Διεύθυνση Στρατιωτικών Έργων έθεσε τα θεμέλια για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.

 Από το 1990, όταν επέστρεψε στον τόπο του, διατηρούσε τεχνικό γραφείο πολιτικού μηχανικού στη Φιλιππιάδα, αναλαμβάνοντας σημαντικές δραστηριότητες όπως μελέτες και επιβλέψεις έργων πολιτικού μηχανικού, εκδόσεις οικοδομικών αδειών, σύνταξη τοπογραφικών διαγραμμάτων και συνεργασία με το εθνικό κτηματολόγιο.

Ο Γιώργος Ζυγούρης ήταν κάτοχος μελετητικού πτυχίου και πιστοποιημένος ελεγκτής επενδύσεων, μέλος του Εθνικού Μητρώου Πιστοποιημένων Ελεγκτών του Υπουργείου Ανάπτυξης. Είχε εργαστεί ως ειδικός επιστημονικός συνεργάτης στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πρέβεζας, ενώ είχε επίσης διατελέσει στέλεχος στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Κοινοτικής Πρωτοβουλίας URBAN II και στη Διαχειριστική Αρχή ΠΕΠ Ηπείρου.

Από τα πρώτα του βήματα ως πολιτικός μηχανικός μέχρι την άνοδό του στη δημαρχία, υπήρξε άνθρωπος που εργάστηκε με συνέπεια και αφοσίωση για την ανάπτυξη της περιοχής του. Με το τεχνικό του γραφείο να αποτελεί σημείο αναφοράς, και τις επιστημονικές του συνεργασίες να φέρνουν απτά αποτελέσματα, οραματίστηκε και υλοποίησε έργα που βελτίωσαν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Ο δρόμος του στη μικρή του θητεία στη  δημόσια διοίκηση τον καθιέρωσε ως έναν άνθρωπο  με πνεύμα συνεργασίας, που άκουγε τις ανάγκες των δημοτών και πάλευε για την πρόοδό τους.

Η εκλογή του το 2023 ως Δήμαρχος Ζηρού ήταν το επιστέγασμα μιας πορείας εμπιστοσύνης και αγάπης από τον κόσμο.

Ο Γιώργος Ζυγούρης θα μείνει στην μνήμη μας ως ένας φίλος και ως ένας άνθρωπος που κατέκτησε τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων, με την αφοσίωση και την ακεραιότητα που τον διέκριναν.

Ο Δήμος Ζηρού και η ευρύτερη περιοχή θρηνούν σήμερα έναν σπουδαίο άνθρωπο, που άφησε πίσω του μια σπουδαία παρακαταθήκη.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!