Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Ευρωπαίοι αγοράζουν και νοικιάζουν ακίνητα για να… ξεχειμωνιάσουν

Επενδύσεις ελέω ενεργειακής κρίσης 

Ευρωπαίοι αναζητούν «στέγη» να νοικιάσουν ή και να αγοράσουν στην Δυτική Ελλάδα, για να αποφύγουν το δριμύ ψύχος, χωρίς φυσικό αέριο και θέρμανση. 

Οσο εντείνεται η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη και ο κίνδυνος ενός δριμύ χειμώνα χωρίς θέρμανση γίνεται πιο ορατός, τόσο η Ελλάδα θα γίνεται πιο ελκυστική ως χειμερινό καταφύγιο για χιλιάδες Βορειοευρωπαίους πολίτες. 

Μόνο σε ένα site, το Ferimmo, που απευθύνεται σε Γερμανούς πολίτες, υπάρχουν περισσότερες από 40.000 καταχωρήσεις ακινήτων από 200 κτηματομεσιτικά γραφεία της Ελλάδας, που αφορούν σε ενοικίαση ή πώληση κατοικίας. 

Αυτό το ενδιαφέρον αφορά και την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, όπου πολίτες χωρών της Βόρειας Ευρώπης, αναζητούν «καταφύγιο» σε κάποιο ενοικιαζόμενο διαμέρισμα ή κατοικία και να ξεχειμωνιάσουν στο ήπιο κλίμα της πατρίδας μας. 

Οι υποδομές που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή του Ιονίου  σε συνδυασμό με την ύπαρξη ενός σύγχρονου αεροδρομίου όπως του Ακτίου, με πλήρεις υπηρεσίες που παρέχουν ασφάλεια, έχουν φέρει στο στόχαστρο των επενδυτών για ενοικίαση ή και αγορά ακινήτων όλη την παραλιακή ζώνη της Δυτικής Ελλάδας και του Ιονίου! 

– Στην Λευκάδα, Πρέβεζα , Πάργα ,και στα παράλια της Αιτωλοακαρνανίας  , υπάρχει  ήδη μεγάλη ζήτηση από ξένους που ψάχνουν να βρουν κάποιο σπίτι για τις δύσκολες ημέρες του χειμώνα. Μάλιστα, πολλοί εξετάζουν και την λύση της αγοράς, καθώς η ευρύτερη περιοχή  συγκεντρώνει το ενδιαφέρον Γερμανών, Ολλανδών και άλλων Ευρωπαίων, μέχρι και ομογενών από ΗΠΑ και Αυστραλία. 

– Την Πάλαιρο φαίνεται ότι έχουν επιλέξει κυρίως Ολλανδοί που μένουν μόνιμα και έχουν δημιουργήσει εκεί τη δική τους κοινότητα. Αναζητούν κατοικίες κυρίως Ιταλοί, Γερμανοί και Γάλλοι με διαθέσιμα κεφάλαια από 120.000 έως 180.000 ευρώ. 

Σύμφωνα με στατιστικά του γραφείου μας  , το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί, αφορά την ενοικίαση κατοικιών ή και διαμερισμάτων, για τη χειμερινή περίοδο, μέχρι τον Μάιο. Αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, τότε θα πρόκειται για μια νέα αγορά για το real estate της περιοχής, που όμως κρύβει και «παγίδες». 

– Στο Ιόνιο , το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις περιοχές Λευκάδα Πάργα, Σύβοτα ,στο Παραλιακό μέτωπο της Πρέβεζας και στα χωριά του Φαναρίου , όπου οι ενδιαφερόμενοι είναι κυρίως Ιταλοί, Γερμανοί και Γάλλοι που επιλέγουν είτε κατοικίες πλησίον ή με θέα τη θάλασσα, αλλά και αγροτεμάχια με ελαιόδεντρα που μπορούν να κτίσουν μια κατοικία έως 80-100 τ.μ. 


ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ 

Πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων, που ενδιαφέρονται να τα εκμισθώσουν, έχουν προς το παρόν ενδοιασμούς, καθώς οι ρευστότητα στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, δεν τους επιτρέπει να προβλέψουν το μίσθωμα που θα πρέπει να ζητήσουν. Εν ολίγοις, φοβούνται μήπως το air condition δουλεύει ασταμάτητα, όλο τον χειμώνα, καθώς οι ενδιαφερόμενοι είναι κατά βάση άτομα τρίτης ηλικίας, και οι λογαριασμοί ρεύματος που θα παραλάβουν, θα ξεπερνούν ακόμα και τα ποσά του ενοικίου. 

Η προοπτική ενοικίασης κατοικιών ή διαμερισμάτων για τον “Ελληνικό Χειμώνα “  θα χρειαστεί ιδιαίτερα διαφημιστικής  προβολής, η οποία δεν έγινε γιαυτή την περίοδο , αλλά μπορεί να προγραμματιστεί για τον επόμενο, μιας και το πρόβλημα της ενέργειας θα το έχουμε μπροστά μας, για πολλά ακόμα χρόνια. 

 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!