Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Λάμψη και μαγεία Χριστουγέννων στη φωταγώγηση του δέντρου στο Θεσπρωτικού


Σε μία πραγματικά όμορφη και γιορτινή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου το βράδυ στο Θεσπρωτικό η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, εκδήλωση με την οποία άνοιξε η αυλαία των εορταστικών εκδηλώσεων σε όλο τον Δήμο Ζηρού. Ο Δήμαρχος κ. Νικόλαος Καλαντζής, σε σύντομο χαιρετισμό του, πέρα από τις καθιερωμένες ευχές για καλές γιορτές, τόνισε ότι ο Δήμος Ζηρού, με τη σύνεση που απαιτούν οι δύσκολες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, προσπάθησε και φέτος, μέσα από τη διοργάνωση και στήριξη χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, να δώσει γιορτινό χρώμα στον Δήμο και έναν τόνο αισιοδοξίας και ελπίδας, αφαιρώντας λίγο από το γκρίζο της εποχής.
Κάλεσε μικρούς και μεγάλους να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις, να διασκεδάσουν με την καρδιά τους και να  αισθανθούν τη μαγεία που πάντα κρύβουν οι εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Στον κόσμο ευχήθηκε και ο αντιδήμαρχος κ. Ρεμπής, ενώ ξυλοπόδαρος Άγιος Βασίλης, χιονάνθρωπος και ξωτικό, επισκέφτηκαν την εκδήλωση και έπαιξαν με τα παιδιά. Δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο ήταν τοποθετημένο το σπιτάκι του Άγιου Βασίλη, ενώ οι κυρίες του Συλλόγου Γυναικών Θεσπρωτικού και μέλη άλλων τοπικών συλλόγων είχαν φροντίσει για την άρτια οργάνωση της γιορτής.
Η φιλαρμονική “Απόλλων” για μία ακόμη χρονιά πλημμύρισε την πλατεία του Θεσπρωτικού από χριστουγεννιάτικες μελωδίες.
Εκτός του Δημάρχου Ζηρού κ. Νικόλαου Καλαντζή, και του αντιδημάρχου κ. Ρεμπή, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χρήστος Γκάρτζιος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κες Ξώνα, Καραπάνου, ο κ. Πότσιος, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Θεσπρωτικού κ. Μήτσιος, πρόεδροι Δ.Κ. της περιοχής και αρκετός κόσμος.
Το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα εκδηλώσεων στην Τοπική Κοινότητα Θεσπρωτικού, το οποίο είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε δράσεις και δημιουργικές δραστηριότητες, έχει ως εξής:


Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Πρωί 11:00 π.μ.
Χειροτεχνίες και δημιουργική απασχόληση για παιδιά από τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσ/κού και περιχώρων σε συνεργασία με τον Χορευτικό Σύλλογο, στην πλατεία του χωριού. Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Γυμνασίου-Λυκείου Θεσ/κού.
        Απόγευμα 18:30μ.μ.
Παραδοσιακοί χοροί από τον Μορφωτικό Σύλλογο Θεσ/κού στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Γυμνασίου-Λυκείου Θεσ/κού.

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου στις 19:00 μ.μ.
Θεατρική παράσταση «Ο μάγος με τα χρώματα» από το ΚΔΑΠ Ριζοβουνίου «Το Μελίσσι» στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Γυμνασίου-Λυκείου Θεσ/κού.


Τρίτη 22 Δεκεμβρίου στις 18:00 μ.μ.
Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Παιδικού Σταθμού Θεσπρωτικού στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Γυμνασίου-Λυκείου Θεσ/κού.


Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου στις 20:00 μ.μ.
Χριστουγεννιάτικη συναυλία από τη Φιλαρμονική Θεσπρωτικού «Απόλλων» στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Γυμνασίου-Λυκείου Θεσπρωτικού.


Κυριακή 27 Δεκεμβρίου στις 12:00
Χριστουγεννιάτικες κατασκευές, face painting, κλόουν, παιχνίδι, Άγιος Βασίλης στην πλατεία του χωριού. Σε περίπτωση άσχημων καιρικών συνθηκών το παιδικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού σχολείου Θεσ/κού.


Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου στις 16:00 μ.μ.
Ο Κεραυνός Θεσπρωτικού, ο Μορφωτικός Σύλλογος Θεσπρωτικού, ο ΑΓΟΘ και το Κδαπ Ριζοβουνίου «Το Μελίσσι»  διοργανώνουν στο στάδιο «Κατερίνα Θάνου», «Παιχνίδια χωρίς σύνορα».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!