Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

Έφυγε από κοντά μας ο Φιλιππιαδιώτης Παύλος Λιάσκος !



Ένας υπέροχος  άνθρωπος, ένας καλός  οικογενειάρχης χάθηκε. Έζησε  με ήθος, με αγάπη για τον τόπο του την Φιλιππιάδα που δεν ξέχασε ποτέ και την είχε πάντοτε στην καρδιά του!

  Εάν υπάρχει ένας μόνο όρος που περιγράφει την πολυετή διαδρομή τόσο σε επαγγελματικό όσο και κοινωνικό επίπεδο του Παύλου Λιάσκου , δεν είναι άλλος από τη λέξη «προσφορά». Την συνεχή διάθεσή του να δίνει χωρίς να περιμένει ότι οπωσδήποτε θα λάβει από όλους όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν.

Ο Παύλος Λιάσκος  μετά την Φιλιππιάδα σε πολύ νεαρή ηλικία μαζί με την γυναίκα του Πόπη εγκαθίστανται στο Παρίσι το 1967, όπου ξεκίνησαν , και πραγματοποίησαν   τα πρώτα  βήματα στον χώρο της μόδας.

Η νοσταλγία για την Ελλάδα τους επιστρέφει στην Αθήνα το 1970,  Ιδρύεται η επιχείρηση κατασκευής γυναικείων ρούχων Liaskos

Αλλά και ως Φιλιππιαδιώτης , δεν ξέχασε ποτέ ότι την πόλη που έζησε μικρός φεύγοντας   και ίδρυσε στην Φιλιππιάδα βιοτεχνία ρούχων που απασχόλησε πολύ κόσμο!.

Ο Παύλος Λιάσκος απέδειξε ότι η επιχειρηματικότητα πρέπει να  συνδυάζεται με τη φιλανθρωπία σαν σκοπός στη ζωή ενός ανθρώπου!

Ήταν από τους πρωτεργάτες στην ίδρυση του Συλλόγου Φιλιππιαδιωτών  Άγιος Βησσάριος και μέγας χορηγός για την απόκτηση στέγης που δεν του άρεσε ποτέ να γίνει γνωστό, με την ταπεινότητα του χαρακτήρα του!

Παρευρίσκονταν σε όλες τις επίσημες τελετές του συλλόγου Φιλιππιαδιωτών και πάντοτε είχε έναν καλό λόγο για όλους τους συντοπίτες του!

Είχε τεράστια μνήμη και μπορούσε μέσα από την αφήγησή του να μάθεις όλη την ιστορία της μεταπολεμικής Φιλιππιάδας και γνώριζε τους πάντες μέσα από την κοινωνικότητά του και τις δημόσιες σχέσεις που ήταν άριστες!

Είχε παντού φίλους τους οποίους τους τιμούσε και δεν τους ξεχνούσε ποτέ.

Η απώλεια του Παύλου Λιάσκου  βυθίζει σε απέραντη θλίψη όλη οικογένεια του  συγγενείς και τους φίλους του!

Παύλο θα σε θυμόμαστε πάντα !

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!