Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

Ώρα εγκαινίων στην Αμβρακία..



 Η μεγάλη στιγμή έφτασε.. Μετά από περιπέτειες ετών η Αμβρακία Οδός παραδίδει στην κυκλοφορία.

Τα εγκαίνια του νέου οδικού άξονα θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου στις εντεκάμισι το πρωί, στο 24ο χιλιόμετρο του αυτοκινητόδρομου.

Στην τελετή θα παραστεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών ενώ είναι πολύ πιθανή η παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μέχρι σήμερα έχουν παραδοθεί τα 17 χλμ. (παράκαμψη Αμφιλοχίας), από τα 49 χιλιόμετρα του οδικού άξονα.

Με την παράδοση της Παράκαμψης άλλαξαν συνολικά οι οδικές μεταφορές, στο κομμάτι από την Ιόνια Οδό και δυτικά της περιοχής της Αμφιλοχίας.

Παράλληλα, με τη λειτουργία της παράκαμψης της Αμφιλοχίας, μειώθηκε ο χρόνος ταξιδιού οδικώς από την Αθήνα έως την Πρέβεζα και τη Λευκάδα.

Ο νέος άξονας μήκους 48,5 χιλιομέτρων έχει χαρακτηριστικά κλειστού αυτοκινητόδρομου και διαθέτει 2 λωρίδες ανά ρεύμα κυκλοφορίας.

Επιπλέον, περιλαμβάνεται ως έργο προαίρεσης, που έχει ενεργοποιηθεί, η απευθείας σύνδεση της απόληξης του οδικού άξονα Άκτιο–Αμβρακία με την Ιόνια Οδό, στον ανισόπεδο κόμβο Ριβίο.

Με την αποπεράτωση και λειτουργία του συνόλου του νέου αυτοκινητόδρομου η διαδρομή Λευκάδα-Αθήνα θα μειωθεί σε περίπου 3 ώρες και 20 λεπτά, ενώ θα μειωθούν αντίστοιχα και οι αποστάσεις προς Άκτιο, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!