Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΑΣΚΗ ΑΠΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

 Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,


Με απογοήτευση και λύπη, σας ανακοινώνω την απόφασή μου να παραιτηθώ από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και από τη θέση μου ως μέλος της νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος.
Η απόφασή μου αυτή προήλθε μετά από βαθιά σκέψη και προβληματισμό. Παρατηρώ με ανησυχία την αυξανόμενη εσωστρέφεια που χαρακτηρίζει τη σημερινή κατάσταση του κόμματος, η οποία, κατά τη γνώμη μου, δυσχεραίνει την αποτελεσματική προώθηση των προοδευτικών πολιτικών και την ανάδειξη μιας συλλογικής στρατηγικής. Πιστεύω πως αυτό το φαινόμενο επηρεάζει αρνητικά τόσο την εσωτερική συνοχή όσο και τη δυνατότητά μας να επικοινωνήσουμε με την κοινωνία και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα των πολιτών.
Η Αριστερά, για εμάς, είναι κάτι περισσότερο από πολιτικές και διαδικασίες· είναι αξίες, όραμα, αλληλεγγύη και αγώνας για ένα καλύτερο αύριο. Δυστυχώς, τα όσα βλέπουμε σήμερα απέχουν μακράν από αυτό που πιστέψαμε. Το όνειρο μιας Αριστεράς που θα προασπίζει τα δικαιώματα των πολλών, που θα δίνει προτεραιότητα στους ανθρώπους και όχι στις φιλοδοξίες λίγων, φαίνεται να έχει αποδυναμωθεί και να έχει παραγκωνιστεί από μικροπολιτικά παιχνίδια και στρατηγικές.
Η εξέλιξη αυτή δεν αντιπροσωπεύει τις αρχές που μας έφεραν κοντά και που μας κινητοποίησαν να παλέψουμε για μια δίκαιη κοινωνία. Οι αποφάσεις που έχουν παρθεί, ο τρόπος που αντιμετωπίζεται η διαφορετική άποψη και η γενικότερη κατεύθυνση του κόμματος μας έχουν φέρει μπροστά σε μια πραγματικότητα που δεν μπορούμε πια να αγνοήσουμε.
Παραμένω πιστός στις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας και των δικαιωμάτων όλων των πολιτών, οι οποίες με ενέπνευσαν να ενταχθώ στο κόμμα.
Αποχωρώ με την ελπίδα πως κάποια στιγμή, η Αριστερά που ονειρευτήκαμε θα ξαναβρεί το δρόμο της.
Σας ευχαριστώ για τη συνεργασία και τη στήριξή σας όλα αυτά τα χρόνια.
Με εκτίμηση,
Χρήστος Χασκής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!