Σάββατο 7 Μαΐου 2022

Εκλογική Διαδικασία της Κυριακής 8ης Μαΐου, για: - την ανάδειξη νέων οργάνων Νομαρχιακών Οργανώσεων (Ν.Ο.) και Τοπικών Οργανώσεων (Τ.Ο.).

 


- την εκλογή αντιπροσώπων για το 3ο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής.

- την επιλογή του ονόματος της Παράταξης.

Οι Ν.Ε. θα αποτελούνται από επτά έως δεκαπέντε μέλη και συγκεκριμένα:

- οι Ν.Ε. μονοεδρικών περιφερειών θα είναι επταμελείς,

- διεδρικών: εννεαμελείς,

- τριεδρικών και τετραεδρικών: εντεκαμελείς,

- πενταεδρικών έως και επταεδρικών: δεκατριαμελείς, και

- από οκταεδρικές και άνω περιφέρειες, οι Ν.Ε. θα είναι δεκαπενταμελείς (βλ. συνημμένο πίνακα).

11. Η σταυροδοσία για τις Ν.Ε. θα είναι ίση με το 20% του εκλεγόμενου οργάνου ήτοι:

  • Έως 7 μέλη: 1 σταυρός
  • 9 – 11 μέλη: 2 σταυροί και
  • 13 – 15 μέλη: 3 σταυροί

Η σταυροδοσία για τις συντονιστικές επιτροπές (Σ.Ε.) των Τ.Ο. ορίζεται λόγω και του όγκου των μεγάλων αστικών κέντρων:

  • 5 μέλη: 1 σταυρός
  • 7 μέλη: 2 σταυροί

. Για το συνέδριο, μέσω των Τοπικών Οργανώσεων θα εκλεγούν 4.200 αντιπρόσωποι, οι οποίοι κατανέμονται στις οργανώσεις εσωτερικού και εξωτερικού ανάλογα με τον αριθμό ψηφισάντων στη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Κυριακής 5/12/2021. Στους δήμους Αθηναίων, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης η κατανομή θα γίνει ανά διαμέρισμα σύμφωνα με την καταγραφή ψηφισάντων στα εκλογικά κέντρα που λειτούργησαν κατά την ψηφοφορία της 5/12/2021. Ο πίνακας κατανομής των συνέδρων επισυνάπτεται ως παράρτημα στην παρούσα εγκύκλιο. Για την εκλογή συνέδρων, σύμφωνα με το άρθρο 22 του Καταστατικού, ισχύει η μονοσταυρία και το πλειοψηφικό σύστημα. Σημειώνεται ότι για την εκλογή ενός/μίας συνέδρου, προϋπόθεση είναι ο/η υποψήφιος/α να λάβει τουλάχιστον επτά (7) ψήφους.

1 Για όλα τα όργανα και για τους συνέδρους ισχύουν οι ποσοστώσεις που προβλέπονται στο άρθρο 35 του Καταστατικού του Κινήματος Αλλαγής.

 Δικαίωμα ψήφου θα έχουν τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής και όσοι εγγραφούν μέλη μέχρι και την ημέρα των εκλογών της 8/5/2022. Σε όλους του δήμους των εκλογικών περιφερειών της Αττικής πλην των νήσων, και για τους δήμους της Π.Ε. Α’ Θεσσαλονίκης, θα επιδιωχθεί η ηλεκτρονική διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων, κατά τα πρότυπα της διαδικασίας που εφαρμόστηκε στην τελευταία εκλογή Προέδρου. Σε όλους τους υπόλοιπους δήμους θα αποσταλεί το μητρώο ψηφισάντων της 5/12/2021, στο οποίο θα έχουν ενσωματωθεί τα εγγεγραμμένα μέλη των αντίστοιχων περιοχών που δεν έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία εκλογής προέδρου, καθώς και όσα μέλη εντάχθηκαν στο Κίνημα Αλλαγής κατά το διάστημα 13/12/2021 – 06/05/2022. Όσα μέλη εγγραφούν κατά την ημέρα της ψηφοφορίας, οφείλουν να συμπληρώσουν πλήρως τη σχετική φόρμα εγγραφής μέλους. Σε περίπτωση όπου διαπιστωθεί ότι κάποιο μέλος ψήφισε σε περισσότερα από ένα εκλογικά τμήματα, αυτό θα παραπεμφθεί στην ΕΔΕΚΑΠ με πρόταση διαγραφής.

 Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία της 8/5/2022 απαιτείται υποχρεωτικά η καταβολή αντιτίμου ίσου με το ποσό του ενός (1) ευρώ, η καταβολή του οποίου θα σημειώνεται σε ειδική στήλη της κατάστασης ψηφισάντων, την οποία και θα υπογράφει κάθε μέλος κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

. Παράλληλα με τη διαδικασία για την εκλογή των νέων οργάνων και των συνέδρων, θα πραγματοποιηθεί και ξεχωριστή ψηφοφορία για το όνομα της Παράταξης.

 Οι υποψήφιοι δικαιούνται να παρίστανται κατά την διαδικασία της καταμέτρησης, αλλά σε απόσταση που δε θα παρακωλύει το έργο της εφορευτικής επιτροπής.

. Τυχόν ενστάσεις υποβάλλονται το αργότερο εντός μίας ώρας από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και κρίνονται επιτόπου από την εκάστοτε εφορευτική επιτροπή. Ένσταση σε δεύτερο βαθμό αποστέλλεται ηλεκτρονικά στην ΕΔΕΚΑΠ το αργότερο μέχρι και τη Δευτέρα 9/5/2022 και ώρα 14:00. Αντίστοιχα, τυχόν δευτέρου βαθμού ενστάσεις για τη διαδικασία εκλογής συνέδρων στις Οργανώσεις Εργασίας και Επιστημόνων υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ΕΔΕΚΑΠ το αργότερο μέχρι και την Τετάρτη 11/5/2022 και ώρα 14:00.

 Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η εφορευτική επιτροπή συντάσσει, υπογράφει και σφραγίζει το πρακτικό και, μαζί με την κατάσταση ψηφισάντων, το παραδίδει στον γραμματέα της αντίστοιχης Ν.Ε., ο οποίος την επόμενη ημέρα (9/5/2022) το αποστέλλει με ταχυμεταφορά στη διεύθυνση: Χαριλάου Τρικούπη 50, υπόψη ΕΔΕΚΑΠ.

 Η ΕΔΕΚΑΠ, σύμφωνα με το Καταστατικό, έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα για την πιστοποίηση του συνόλου των εκλογικών διαδικασιών. Χωρίς την παραλαβή των πρακτικών, τον έλεγχο και την πιστοποίηση των εκλογικών αποτελεσμάτων από την ΕΔΕΚΑΠ, κανένα όργανο δε μπορεί να θεωρηθεί νομιμοποιημένο.


Σε αυτό το νέο ξεκίνημα οφείλουμε, με την ενεργό, μαζική συμμετοχή όλων μας, να συμβάλουμε και να καταδείξουμε ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής επέστρεψε δυναμικά στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας μας, διεκδικώντας ρόλο πρωταγωνιστή για το μέλλον του τόπου.

Η συμμετοχή στην εν λόγω εκλογική διαδικασία αποτελεί δημοκρατική υποχρέωση όλων των μελών του Κινήματος και η διασφάλιση αδιάβλητων διαδικασιών είναι η βασική προϋπόθεση για την αξιοπιστία των οργάνων που θα εκλεγούν.

Η ευθύνη όλων μας είναι μεγάλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!