Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

Σκιαγραφώντας πρόσωπα που η πολιτική αξία τους είναι ξεθωριασμένη.

 
Κάθε τόσο εμφανίζονται συχνά πρόσωπα που έχουν στηριχτεί από τον μεγάλο πολιτικό χώρο του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ, έχουν εκλεγεί, έχουν δώσει στην κοινωνία , τους έχει αμείψει η κοινωνία για το έργο τους και χρέος τους σήμερα είναι με σοβαρότητα και αξιοπρέπεια να δώσουν την σκυτάλη σε νέους ανθρώπους που έχουν καινοτόμες ιδέες και θα εξυγιάνουν τον χώρο αλλά και θα δώσουν ανάσα και στους νέους κοινωνικούς αγώνες που έρχονται με το ΚΙΝΑΛ και τα νέα στελέχη του, αναπόφευκτη η πορεία του με νέους ανθρώπους, διότι ο χρόνος αφήνει πίσω πρόσωπα , γεγονότα και καταστάσεις.

Τούτο σημαίνει ότι κανένας δεν είναι μοναδικός και αναντικατάστατος.
Αυτό δεν το έχουν καταλάβει πολλοί, κυρίως όσοι τους σαγηνεύει η εξουσία και θέλουν πάντα να είναι κολλημένοι σε ανώτερες πολιτικές θέσεις, όπως του βουλευτή.
Έτσι ανάλογα το πώς βλέπουν τα ποσοστά του κόμματος παρουσιάζουν και την διάθεσή τους για κοινωνικούς αγώνες μέσω όμως της τοποθέτησής τους σε ανώτερους κομματικούς παράγοντες, θεωρώντας ότι είναι οι καταλληλότεροι.
Έχουν ξεχάσει ότι υπάρχουν και άλλοι που μπορούν να φέρουν την ανανέωση και με μεγαλύτερη πειστικότητα και αποτελεσματικότητα.
Η συμπεριφορά όμως αυτή είναι δηλωτική του πολιτικού τους χαρακτήρα και σεβασμού απέναντι στην κοινωνία που τους στήριξε και απέναντι στην υστεροφημία τους.
Προκαλεί έκπληξη σε πολλούς από εμάς όταν άνθρωποι που εκλέχθηκαν σε αυτοδιοικητικές ύπατες θέσεις, επιλέχθηκαν για βουλευτική θέση έκαναν τον κύκλο τους και ξανά έχουν μια ανησυχία, ώστε να ασχοληθούν ξανά στην πρώτη γραμμή, μη μπορώντας να αντέξουν την ροή του χρόνου και το τέλος του κύκλου τους στον πολιτικό στίβο.
Μάλιστα ιδιαίτερος γίνεται ο προβληματισμός όλων μας πού ήταν αυτοί οι κύριου όταν ο πολιτικός μας φορέας έπνεε τα λοίσθια και χρειαζόταν στήριξη;
Κυρίως από όλους όσοι προτάθηκαν, επιλέχθηκαν και πήραν εξουσία από το μεγάλο κόμμα του ΠΑΣΟΚ για την κοινωνία και όχι για τον εαυτό τους (εδώ είναι που την πλήρωσε ο χώρος ακριβά).
Αντ’ αυτού όλοι εκείνοι που σήμερα ξαναβγαίνουν δειλά δειλά και παραμονεύοντας την ανερχόμενη πορεία του κόμματος του ΚΙΝΑΛ, ως μοναδικοί σωτήρες, ενώ τους έκριναν οι έλληνες πολίτες, πήραν εξιτήριο από τον πολιτικό στίβο.

Σα να μην υπάρχουν ικανοί και ικανές πολίτες που ο χρόνος έχει ωριμάσει ώστε να προσφέρουν, να εργαστούν, να αναδομήσουν τον πολιτικό μας χώρο με απώτερο σκοπό να προσφέρουν στην ελληνική κοινωνία που έχει δεινοπαθήσει από την πολιτική υποβάθμιση, από την αναποτελεσματικότητα πολλών προσώπων που βρέθηκαν σε καίριες θέσεις, από την αλαζονεία της εξουσίας.
Και ερωτούν πολλοί πολίτες που  κατέρχονται στις κάλπες κάθε φορά που τους χρειάζεται το πολιτικό σύστημα;
Αλήθεια δεν υπάρχουν συνεχιστές άξιοι και ικανοί που έχουν καταξιωμένη θέση στην κοινωνία και ο πολιτικός τους κύκλος δεν άνοιξε ποτέ και έχουν και τα προσόντα και την δύναμη να προσφέρουν;
Και μάλιστα ήταν εκείνοι που φύλαξαν τις Θερμοπύλες από το 2010 και δεν φοβήθηκαν να μιλούν με τη γλώσσα της αλήθειας και της δικής τους αξιοπρέπειας και του πολιτικού τους ήθους.
Εκείνοι δεν ήταν οι τέως Νομάρχες, Βουλευτές, Δήμαρχοι, και κάποιοι επώνυμοι με μηχανισμούς.
Ήταν οι απλοί ψηφοφόροι, αγωνιστές με υψηλή κοινωνική καταξίωση και επαγγελματική πορεία και δράση, με πολλά χρόνια στήριξης των αγώνων του ΠΑΣΟΚ στα μετόπισθεν δίχως να έχουν την τάση να αυτοπροβάλλονται και να καταλάβουν θέσεις εξουσίας σα να είναι μόνιμες για τους ίδιους και τους ίδιους.
Η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, πρέπει να δει τα επώδυνα λάθη του παρελθόντος και να πράξει σωστά, δίχως πισωγυρίσματα για το καλό της Ελλάδας!
Πάνω από η πατρίδα και η πολιτική για τον Έλληνα και την ικανή κατάταξη στην παγκόσμια κοινωνία με υψηλούς στόχους, έτσι ώστε να ανεβάσουμε και τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ αλλά και την Ελλάδα που πολύ πόνεσε από τα λάθη των δικών της παιδιών.
Γιατί ο μόνος τρόπος να εμπνεύσουμε πάλι τον κόσμο και να δώσουμε όραμα χειροπιαστό και πραγματοποιήσιμο είναι να επιδιώξουμε μία Νέα Αλλαγή στο χώρο του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού:
με όπλα τον αξιόπιστο πολιτικό λόγο, την Αλήθεια, τη Διαφάνεια, την Αξιοκρατία
με πρόσωπα φορείς νέων ιδεών και καινοτόμων πολιτικών
με συμπαραστάτες ενεργούς πολίτες και δραστήρια κινήματα
Δεν έχει πια χρόνο η Ελληνική κοινωνία να ανέχεται τους εναπομείναντες καιροσκόπους της πολιτικής που αυτή την στιγμή βρίσκονται στο απυρόβλητο.
Γιατί αυτή είναι η ώρα για να οικοδομηθεί η «Μεταπελατειακή» Ελλάδα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!