Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

Εύα Καϊλή: Το πρόβλημα είναι του ΠΑΣΟΚ

 

Πολλές φορές η διαχείριση μιας δυσάρεστης κατάστασης μεγεθύνει τις συνέπειές της. Κλασσικό παράδειγμα η καταστροφική για τον Τσίπρα συνέντευξη τη βραδιά της τραγωδίας στο Μάτι. Σήμερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης κάνει τα πάντα για να μιμηθεί τον Α. Τσίπρα. 

Η Εύα Καϊλή είναι γέννημα - θρέμμα ΠΑΣΟΚ, χωρίς περαιτέρω κουβέντες. Αν ο Νίκος Ανδρουλάκης πίστευε πως αποτελούσε τον Δούρειο Ίππο της Νέας Δημοκρατίας, όφειλε να την απομακρύνει από το κόμμα του ευθύς ως έκανε αυτή τη διαπίστωση. Αν το έπραττε αυτό τότε, σήμερα θα ήταν καβάλα στο άσπρο άλογο. 

Τα όσα είπε προχθές για την Εύα Καϊλή απλώς θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των κομμουνιστικών κομμάτων, όταν έψαχναν διαρκώς για τον εσωτερικό εχθρό. Είναι μια αντιμετώπιση που δε συνάδει με το νέο ήθος που υποτίθεται θα έφερνε με την παρουσία του στην πολιτική. Ο Ανδρέας Παπανδρέου απλώς διέγραφε. Δεν πετούσε λάσπη. 

Οι συνέπειες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει το ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος ο Ν. Ανδρουλάκης απαιτούν ψυχραιμία -που όπως φαίνεται δεν υπάρχει- καθαρό μυαλό -που κι αυτό λείπει- και επιχείρηση ανασυγκρότησης του χώρου της Κεντροαριστεράς. Νομίζω πως ο Ν. Ανδρουλάκης και οι συνεργάτες του θα επιχειρήσουν, με αφορμή την υπόθεση Καϊλή, να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους με αυτούς που θεωρούν εσωκομματικούς αντιπάλους τους. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει διαπαιδαγωγηθεί πολιτικά με την αντίληψη «καλύτερα ένα μικρό κόμμα που να το ελέγχουμε, παρά ένα μεγάλο με πολλές τάσεις»

Δε γνωρίζω αν ο Ν. Ανδρουλάκης έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης. Αν έχει συνειδητοποιήσει πως μπορεί αυτή η υπόθεση να έχει παρόμοιες συνέπειες για το κόμμα του με αυτές που είχε η προφυλάκιση Τσοχατζόπουλου. Αν το έχει αντιληφθεί θα πρέπει να καλέσει όλο το ιστορικό ΠΑΣΟΚ -τον Κώστα Σημίτη, τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Βαγγέλη Βενιζέλο και πολλούς άλλους, για να βοηθήσουν όλοι αυτοί σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Μόνος του και με τα μυαλά που κουβαλά δε θα τα βγάλει πέρα, δυστυχώς. 

ΥΓ. Το γεγονός πως η υπόθεση Καϊλή υπερκάλυψε επικοινωνιακά τη διαπιστωμένη πλέον παρακολούθηση του Κωστή Χατζηδάκη δεν αίρει τη σπουδαιότητα του προβλήματος. Η κυβέρνηση θα πρέπει τάχιστα να δώσει εξηγήσεις για σωρεία ζητημάτων. Το θέμα είναι αμιγώς πολιτικό. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!