Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

ΟΛΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΥΣ (ΜΗΝ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ)


ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΒΡΟΧΕΣ ......


ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΒΡΟΧΕΣ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ .....


ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΒΡΟΧΕΣ....
ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΒΡΟΧΕΣ 

Στους Μελισσουργούς Αρτας επικεντρώνονται τελευταία οι συζητήσεις εξαιτίας των βροχοπτώσεων οι ζημιές στα δύο σπίτια . 

Υπάρχει ένα ιστορικό πριν τις βροχοπτώσεις που είναι άξιο αναφοράς σύμφωνα με τα στοιχεία έχει το zirosblog.Αποδεδειγμένα και με αναφορές σε θεσμικά όργανα έγιναν καταγγελίες ότι υπήρχαν σε εξέλιξη εργασίες από τον έναν ιδιοκτήτη με εκσκαφές που επιχείρησε στο όριο και κάτω από την άλλη ιδιοκτησία .

ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΒΡΟΧΕΣ 

Η ιδιοκτήτρια της κατεστραμμένης κατοικίας μας ανέφερε ότι  από τις 23/11/2022 έγινε αυτοψία και από τους δύο ιδιοκτήτες και παρατηρήθηκε ότι είχε υποστεί το κτίσμα μεγάλη υποσκαφή και η αυλή καθίζηση , εξαιτίας των εργασιών εκσκαφών για τοιχίο αντιστήριξης στο κοινό όριο των δύο ιδιοκτησιών. 


ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΒΡΟΧΕΣ ....

Είχαν κοπεί από το οικόπεδο και δυο δέντρα. 24/111/2022 έγινε από την πλευρά μας αίτηση στην αρμόδια Πολεοδομική Αρχή για να καταστεί το κτίσμα επικινδύνως ετοιμόρροπο και να κατεδαφιστεί.



Αρα αποδεικνύεται ότι το φυσικό φαινόμενο βρήκε "έδαφος" και έγινε αυτό που έγινε και είχε ήδη προβληθεί από τους ιδιοκτήτες της κατεστραμμένης κατοικίας!


Αυτοψία στους Μελισσουργούς πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΙΓΜΕ μετά το καταλοσθητικό φαινόμενο που σημειώθηκε την Κυριακή

Όπως ανέφερε ο Προιστάμενος Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Μαυρογιώργος, σύμφωνα με την ενημέρωση που υπήρξε από το ΙΓΜΕ προς το παρόν δεν θα πρέπει να γίνει καμία απολύτως εργασία και παρέμβαση.

Το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη ενώ φαίνεται ότι και στην περίπτωση αυτή ευθύνη έχει και ο ανθρώπινος παράγοντας καθώς στο σημείο είχαν γίνει εκσκαφικές και άλλες εργασίες.

«Δεν υπάρχει κίνδυνος για άλλα σπίτια της περιοχής. Οι εργασίες που δεν θα γίνουν θα είναι υπό την καθοδήγηση επιστημόνων του ΙΓΜΕ και όχι άμεσα αλλά αφού σταματήσουν οι βροχές, δηλαδή σε λίγους μήνες» τόνισε ο κ. Μαυρογιώργος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!