Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024

Με διαρροές ξεκινά ο νέος Δήμαρχος Ζηρού- Ο «παλιός» Δ. Γιολδάσης Πρόεδρος Δ.Σ

 


Δεν ξεκίνησε με καλούς οιωνούς η θητεία του νέου Δημάρχου Ζηρού Γιώργου Ζυγούρη. Στην πανηγυρική πρώτη συνεδρίαση που έγινε Δευτέρα απόγευμα 8 Ιανουαρίου, φάνηκαν οι πρώτες ρωγμές στην παράταξη.

Ο Δήμαρχος πρότεινε για Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου τον πρώην δήμαρχο Δημήτρη Γιολδάση ο οποίος εκλέχτηκε με 13 ψήφους καθώς δύο σύμβουλοι της συμπολίτευσης δεν τον ψήφισαν.

Αντιπρόεδρος εκλέχτηκε από την παράταξη της αντιπολίτευσης ( Νίκου Καλαντζή) ο Χρ. Δήμος με 10 ψήφους ενώ τον Γραμματέα του Δ.Σ από την παράταξη του Δημάρχου τον ψήφισαν και οι 25 δημοτικοί σύμβουλοι. Γεγονός που μεγεθύνει ακόμη περισσότερο την εκλογή προέδρου με μικρή πλειοψηφία.

Παρότι σε ορισμένα Δημοτικά Συμβούλια συμβαίνει συχνά να ψηφίζεται ο Πρόεδρος και από την αντιπολίτευση ως ένδειξη πολιτικού πολιτισμού, η παράταξη του Ν. Καλαντζή δεν θα έπραττε κάτι τέτοιο αφού κι ο Δ. Γιολδάσης ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης τις αμέσως δύο προηγούμενες θητείες δεν είχε ψηφίσει τον Πρόεδρο που πρότεινε ο Ν. Kαλαντζής.

Τη συνεδρίαση παρακολούθησε πλήθος δημοτών αποδεικνύοντας μεταξύ άλλων και τις υψηλές προσδοκίες από την αλλαγή ηγεσίας στον δήμο.

Αρνητικό αντίκτυπο έχει και το γεγονός της μη ανακοίνωσης των αντιδημάρχων. Οχτώ μέρες από την έναρξη της θητείας της νέας δημοτικής αρχής είναι αρκετές για να έχουν ληφθεί τέτοιες αποφάσεις. Η καθυστέρηση παραπέμπει σε εσωτερικές διαφωνίες που δεν είναι ευνοϊκό να αναφύονται με το «καλημέρα» της .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!