Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Γιατί οι επιθέσεις της κυβέρνησης και των ΜΜΕ στον Χάρη Δούκα



Όλο το σύστημα Μαξίμου ,υπουργοί ,πολιτευτές ,δημοσιογράφοι (πρωτοστατούντος του ΣΚΑΪ και του Πορτοσάλτε) έχουν εξαπολύσει, από την πρώτη μέρα ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του, έναν πρωτοφανή πόλεμο κατά του Χάρη Δούκα.
Ο μεν ψυχολογικός λόγος εξηγείται.
Νίκησε τον ανιψιό και του πήρε τη δημαρχία. Είναι σημαντικός βέβαια αυτός ο λόγος, αλλά δεν είναι ο κυρίαρχος.
Ο κυρίαρχος λόγος είναι άλλος.
Η απώλεια της εξουσίας που βλέπουν να έρχεται, αν εκλεγεί Πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ.
Ο Χάρης Δούκας, παρά το γεγονός ότι δεν είχε καμιά οργανωτική δυνατότητα στο κόμμα του, κατάφερε από την πρώτη μέρα που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στην Κ.Ε ,τον Ιούνιο, να συσπειρώσει γύρω του-πέρα από τα 100μέλη της ΚΕ-σε όλες τις περιοχές της χώρας ,έναν κόσμο που άρχισε ξανά να ελπίζει. Έναν κόσμο που σηκώθηκε από τον καναπέ για να τον ακούσει γιατί είχε κάτι καινούριο να του πει.
Οι συγκεντρώσεις του παντού είναι μαζικές. Ο ενθουσιασμός κυριαρχεί.
Αυτός ο κόσμος άρχισε να ελπίζει ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να διεκδικήσει ξανά τη διακυβέρνηση της χώρας, προς όφελος του λαού και του τόπου.
Κι αυτό το κατάφερε με την πειθώ του και τον ξεκάθαρο λόγο του.
Όρισε τη σοσιαλδημοκρατία ,που πιστεύει, ως μια προοδευτική δύναμη που συγκρούεται με το κατεστημένο κι υποστηρίζει τον κόσμο της εργασίας, το κοινωνικό κράτος, τους δημοκρατικούς θεσμούς.
Τα έβαλε ανοιχτά με τις τράπεζες και τα υπερκέρδη τους, με τα καρτέλ ενέργειας, υποστήριξε καθαρά το ΕΣΥ και τους λειτουργούς του, την Παιδεία και τους εκπαιδευτικούς, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τους αξιοπρεπείς μισθούς ,απέναντι στις συνθήκες γαλέρας.
Μίλησε για την κατάργηση των νομοθετημάτων της ΝΔ για το 8ωρο κλπ.
Τον Χάρη Δούκα τον φοβούνται γιατί οι θέσεις κι οι προτάσεις του έχουν σαφές ιδεολογικοπολιτικό στίγμα και θίγουν τα συμφέροντα της ολιγαρχίας που αυτοί υπηρετούν.
Βλέπουν ότι μπορεί να καταφέρει να επαναφέρει τους ψηφοφόρους που για διάφορους λόγους έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ ξανά στην κοίτη τους.
Τρέμουν στην ιδέα ότι μπορεί ο Δούκας να ξανακάνει το ΠΑΣΟΚ μεγάλο και ισχυρό ,όπως ήταν, και να τους στείλει ξανά στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, όπως έλεγε κι ο αείμνηστος Ανδρέας.
Βολεύονται μ' ένα αναιμικό και καχεκτικό ΠΑΣΟΚ.
Γι αυτό κι αυτές οι καθημερινές λυσσαλέες επιθέσεις εναντίον του.
Ο Χάρης Δούκας στην ομιλία του ,την περασμένη Κυριακή, τους ξεμπρόστιασε. Μίλησε για τα τρολ της δεξιάς ,τις χυδαίες επιθέσεις, τους πληρωμένους δημοσιογράφους.
Αγωνιούν στο Μαξίμου ,είπε, για την εκλογή μου. Και τους απαντώ .Καλά κάνουν και αγωνιούν. Γιατί την επόμενη μέρα τίποτε δεν θα είναι όπως το γνώριζαν.
Όπως είπε κι ο Κώστας Σημίτης τώρα είναι η ευκαιρία. Κι οι ευκαιρίες δεν έρχονται πάντα .Εξάλλου είναι γνωστό πως η ευκαιρία που χάθηκε δεν γυρίζει πίσω. Είναι όπως το βέλος που έφυγε.
Κι ο Χάρης Δούκας είναι αυτή τη στιγμή η ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ.
Γιατί εμπνέει, γιατί δίνει ξανά την ελπίδα, γιατί έχει πειθώ, γιατί τελικά τολμά να συγκρουστεί με τα συμφέροντα ,χωρίς να υπολογίζει το κόστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!