Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Ακτινοδιαγνωστικό με έναν γιατρό κι άλλον ένα με «εντέλλεσθε»



 Εκτός λειτουργίας ήταν το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα στο Νοσοκομείο της Άρτας, το προηγούμενο Σάββατο, όταν μεταφέρθηκε ηλικιωμένος βαριά τραυματισμένος, μετά το τροχαίο στο Λούρο.

Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό..

Παρότι το πρόβλημα χρονίζει λύση για την στελέχωση δεν έχει δοθεί ούτε από την 6η ΥΠΕ, ούτε και από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Εγκεφαλικά, ισχαιμικά, ανακοπές, διακομιδές σε ΜΕΘ, τροχαία και άλλα ατυχήματα δε μπορούν να εξυπηρετηθούν χωρίς να λειτουργεί το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα, ενώ οι ήδη νοσηλευόμενοι μπορούν μόνο να ελπίζουν ότι δε θα υπάρξει επιβάρυνση της κατάστασής τους.

Ένα από τα πλέον νευραλγικά τμήματα για τη λειτουργία του νοσοκομείου, βρίσκεται περισσότερο από ένα χρόνο με έναν μόνο μόνιμο γιατρό και μια γιατρό από το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων που εξαναγκάζεται με εντέλλεσθε εδώ και μήνες να μετακινείται στο νοσοκομείο της Άρτας, συχνά καλούμενοι να κάνουν περισσότερες από 10 εφημερίες σε έναν μήνα.

«Το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας βρίσκεται υπό κατάρρευση, με κλειστά τμήματα, με τη ΜΕΘ αποδυναμωμένη, με συνεχώς μειούμενο προσωπικό να υπηρετεί παρουσιάζοντας κενά σε έναν πεπαλαιωμένο οργανισμό, με ιατρούς που παραιτούνται και θέσεις που δεν προκηρύσσονται ή βγαίνουν επίτηδες με το σταγονόμετρο για να μην καλυφθούν.

Οι συνεχίσεις επικλήσεις από τη διοίκηση, τον τοπικό κυβερνητικό βουλευτή επίπεδο μέχρι και τον υπουργό ότι προκηρύσσονται θέσεις και δεν υπάρχει ενδιαφέρον, αποτελούν κοροϊδία όταν στο Ε.Σ.Υ. υπηρετούν επικουρικοί οι οποίοι δεν μονιμοποιούνται και όταν σε τμήματα που υπηρετεί ένας γιατρός προκηρύσσεται θέση για μόλις άλλον έναν. Κανένας ιατρός δε θέλει να εργαστεί σε συνθήκες γαλέρας βάζοντας σε κίνδυνο τη σωματική και ψυχική του υγεία βγάζοντας εφημερίες για τρία άτομα» αναφέρει με αφορμή την κατάσταση αυτή η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών στο Νοσοκομείο της Άρτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!