Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Ευνοημένος o Δούκας από τον Ανδρουλάκη;

 



Για να δούμε λοιπόν.

Τον ανακοίνωσαν την τελευταία στιγμή στην κυριολεξία, γεγονός που προδίκαζε ότι δεν υπήρχε χρόνος να φτιάξει Συνδυασμό, να οργανώσει την προεκλογική εκστρατεία και να βρει τρόπο να ανταποκριθεί στα έξοδα που απαιτούνταν για ένα τόσο τολμηρό εγχείρημα.

Η ανακοίνωση έγινε στις 3 Αυγούστου του 2023. Ανέλαβε, ουσιαστικά, μια αποστολή καταδικασμένη σε αποτυχία κι όμως τα κατάφερε.

Και μην μου πει κανείς ότι υπήρχε άνθρωπος στο ΠΑΣΟΚ συμπεριλαμβανομένου και του Νίκου Ανδρουλάκη που να πιστεύει ότι μπορούσε να κερδίσει το θηρίο που άκουγε στο όνομα Μπακογιάννης με την κυβέρνηση δίπλα του.

Κι όμως όταν έκανε το ακατόρθωτο, πρώτος έτρεξε ο Ανδρουλάκης να μοιραστεί μαζί του τη νίκη και να την προβάλλει.

Να θυμίσουμε ότι στην Αθήνα το ΠΑΣΟΚ είχε ένα ποσοστό της τάξης του 7%.

Όλες οι προβλέψεις και όλες οι ενδείξεις ήταν εξ αρχής σε βάρος του Δούκα και για την Δεύτερη Κυριακή. Αθροίζοντας μάλιστα τις ψήφους η τα ποσοστά επί τοις εκατό που πήραν ο ίδιος και ο Ζαχαριάδης του Σύριζα την πρώτη Κυριακή, όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι ήταν χαμένο από χέρι υπέρ του Μπακογιάννη που πήρε την πρώτη Κυριακή 41,35% η 57.800 ψήφους, ενώ ο Δούκας 14%, διπλάσιο πάντως από αυτό του ΠΑΣΟΚ .

Η διαφορά εν τούτοις ήταν τεράστια και δεν μπορούσε με τίποτα να καλυφθεί.

Κι όμως την δεύτερη Κυριακή το ποσοστό η ο αριθμός των ψήφων που έλαβε ο Χάρης Δούκας απείχε παρασάγγας από τα ποσοστά που έλαβε την πρώτη Κυριακή.

Μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής και ιδιαίτερα μετά το debate ανέτρεψε το παιχνίδι υπέρ του με την ατζέντα του την οπαία επιδοκίμασαν στην κάλπη 64.555 πολίτες της Αθήνας η 56%.

Ποσοστό πολύ ανώτερο του αναμενομένου. Και οι δυο μαζί Δούκας και Ζαχαριάδης πήραν την πρώτη Κυριακή περίπου μόνο 37.000 ψήφους.

Πήρε δηλαδή παραπάνω του αναμενομένου, περίπου 27.500 ψήφους.

Ποιος λοιπόν ευνόησε ποιον;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!