Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Πόλεμος εντυπώσεων για τη Δωδώνη, αλλά σε βάρος των κτηνοτρόφων και της Ηπείρου…

Έναν δικαστικό αιφνιδιασμό με στόχο να ματαιώσουν την προγραμματισμένη για τις 3 Ιανουαρίου Γενική Συνέλευση των μετόχων της Δωδώνης επιχείρησαν οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, όμως ούτε αυτή τη φορά κέρδισαν τόσο την ουσία όσο και τις εντυπώσεις.
Το δικαστήριο δεν εξέδωσε προσωρινή αναστολή, όρισε τακτική δικάσιμο για τις 8 Φεβρουαρίου ένα μήνα και κάτι δηλαδή μετά τη Γενική Συνέλευση και οι νέοι ιδιοκτήτες της Δωδώνης βρήκαν την ευκαιρία να πανηγυρίσουν ως αυτό να ήταν το ζητούμενο σε τέτοιες κρίσιμες εποχές που διέρχεται η κτηνοτροφία αλλά και η ίδια η μονάδα.
Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στρέφονταν κατά του πλειοψηφικού μετόχου της εταιρίας και ουσιαστικά είναι συνδεδεμένη με το καταστατικό της Δωδώνης.
Με την κίνηση αυτή οι Ενώσεις δείχνουν αφενός ότι για τις ίδιες το θέμα της πώλησης δεν έχει κλείσει, αφετέρου όμως θα πρέπει να είναι καλύτερα προετοιμασμένες καθώς μέχρι τώρα η επιχειρηματολογία τους δεν δείχνει να δικαιώνεται.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται για υπόθεση με νικητές και ηττημένους. Και φυσικά δεν ενδείκνυται για κανενός είδους πανηγυρισμούς, όπως έσπευσαν να κάνουν οι νέοι ιδιοκτήτες δια του κ. Ιωάννη Βιτάλη. Κι αυτό γιατί οι κτηνοτρόφοι περιμένουν ακόμη την ανακοίνωση των τιμών στο γάλα, ενώ άλλοι , δεκάδες μικροί παραγωγοί σε πολλά χωριά της Ηπείρου, δεν γνωρίζουν αν θα γίνει εισκόμιση ή όχι.
Παρότι ο κ. Βιτάλης με τη δήλωσή του παρουσιάζει μία ιδανική κατάσταση, η πραγματικότητα είναι διαφορετική και πέρα από τις πληροφορίες που μπορεί να φτάνουν, αποτυπώνεται στο επίσημο υπόμνημα που απέστειλε πριν μερικές ημέρες ο Πανηπειρωτικός Κτηνοτροφικός Σύλλογος.
Στη δήλωσή του ο κ. Βιτάλης αναφέρει: «Το δικαστήριο απέρριψε για ακόμη μια φορά τα προσωρινά μέτρα, τα οποία κατέθεσε παραμονές Χριστουγέννων η ΕΑΣ Ιωαννίνων.
Εμείς συνεχίζουμε μεθοδικά και αποτελεσματικά την δουλειά μας που είναι η μεγάλη ΔΩΔΩΝΗ μέσα και έξω από την Ελλάδα όπως επίσης και οι σχέσεις εμπιστοσύνης με τους εργαζόμενους και τους κτηνοτρόφους.
Ισχυρίζονται ότι δεν μας αναγνωρίζουν όταν εμείς πληρώσαμε το δώρο και τους μισθούς του προσωπικού, εξοφλήσαμε με την υψηλότερη τιμή στην αγορά, το γάλα παραγωγής Νοεμβρίου στους κτηνοτρόφους μας, ήδη από τις 17 Δεκεμβρίου, παραλαμβάνουμε ακόμη και τις μικρότερες ποσότητες γάλακτος και από το πιο μικρό ορεινό χωριό, χρηματοδοτούμε καθημερινά τους παραγωγούς για την προμήθεια ζωοτροφών, ενώ συνεχίζουμε σε πολύ θετικό κλίμα τις επαφές μας με τους κτηνοτρόφους σε όλη την Ήπειρο.
Συνεχίζουμε το σοβαρό μας αγώνα για την ανάπτυξη της ΔΩΔΩΝΗΣ, όπως είπαμε από την πρώτη στιγμή.
Αρκετά έχει απαξιωθεί η γαλακτοβιομηχανία, και όλοι γνωρίζουν από ποιους.
Δεν θα παρακολουθήσουμε την ΕΑΣ Ιωαννίνων και δεν αντιλαμβανόμαστε ποιων τα συμφέροντα και τις σκοπιμότητες εξυπηρετεί.
Πάντως δεν εξυπηρετεί, όπως κόπτονται, τη ΔΩΔΩΝΗ, τους εργαζόμενους και τους χιλιάδες παραγωγούς, στους οποίους σπείρουν την αμφιβολία και την αβεβαιότητα, για την εργασία και το μέλλον τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!