Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

"Ημερολόγια μοτοσικλέτας" του Αλέξη Τσίπρα στην Λατινική Αμερική με 5 υπαλλήλους της ΕΡΤ για χολυγουντιανή κάλυψη.


Τεχνικό επιτελείο που παραπέμπει σε... μίνι χολιγουντιανή παραγωγή, φέρεται να ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ από την ΕΡΤ, με σκοπό να καλυφθεί η 12μερη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Λατινική Αμερική. Όπως φαίνεται, το σχετικό αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφορά στην αποστολή 5μελούς συνεργείου, το οποίο θα συνοδεύει τον έλληνα πολιτικό στο ταξίδι του που ξεκινά το Σάββατο και ολοκληρώνεται στις 27 Δεκεμβρίου.

Χωρίς το επίσημο πρόγραμμα του κ. Τσίπρα να είναι γνωστό, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να έχει επαφές με προσωπικότητες της κεντρικής πολιτικής σκηνής, θεσμικούς και οικονομικούς παράγοντες, εκπροσώπους κοινωνικών κινημάτων αλλά και πρωτεργάτες ενδιαφερόντων και καινοτόμων συνεργατικών σχημάτων στο χώρο της παραγωγής, ανταποκρινόμενος σε επίσημες προσκλήσεις από τη Βραζιλία και την Αργεντινή. Μέχρι και αυτή την ώρα δεν είναι σαφές αν οι σχετικές προσκλήσεις προέρχονται από τις κυβερνήσεις των ανωτέρω κρατών ή από πολιτικούς χώρους κ.ά.

Σε κάθε περίπτωση, τη στιγμή που πηγές με εμπειρία στο χώρο των δημοσιογραφικών καλύψεων, επικαλούμενες τη συνήθη πρακτική, τονίζουν ότι αρκεί η αποστολή ενός δημοσιογράφου, ενός οπερατέρ κι ενός ηχολήπτη, η αξίωση της Κουμουνδούρου για προσθήκη τόσο σκηνοθέτη όσο και παραγωγού, φαντάζει υπερβολική.
Αν, μάλιστα, συνυπολογιστεί η οικονομική στενωπός από την οποία καλείται να διέλθει η χώρα, συνθήκη που επιβάλλει την περιστολή κρατικών δαπανών, σε εφαρμογή των δημοσιονομικών περιορισμών, αποτελεί ένα αχρείαστο για τη δημόσια τηλεόραση βάρος η απαίτηση συγκρότησης 5μελους, αντί 3μελούς, αποστολής κάλυψης της περιοδείας Τσίπρα.
www.newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!