Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Ξεκαθάρισε το πολιτικό τοπίο ο δήμαρχος

Ο Φ. Φίλιος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το 2014 μιλώντας στο Ioannina TV

Μείζονος πολιτικής σημασίας ήταν η συνέντευξη που έδωσε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππος Φίλιος, στον τηλεοπτικό σταθμό ITV και στην εκπομπή Puzzle του δημοσιογράφου Βλάση Ντόκα.Ξεκαθάρισε ότι θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος τον Μάιο του 2014, σημειώνοντας ότι η σημερινή δημοτική αρχή είναι δύο θητειών.Από ‘κεί και πέρα, σημείωσε ότι η παράταξή του θα διευρυνθεί και θα ανανεωθεί με νέους ανθρώπους που έχουν διάθεση για προσφορά, ενώ στην περίπτωση που υπάρξει κάποιος ή κάποιοι από την παράταξη που θα θελήσουν να διεκδικήσουν να είναι επικεφαλής, θα ξεκινήσει διαδικασία επιλογής.Για την πρόσφατη εκδήλωση του Νίκου Γκόντα με την οποία ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης ανακοίνωσε δημόσια τη δική του...
υποψηφιότητα, τόνισε: «Ο Νίκος Γκόντας φοβήθηκε από τις φήμες για νέες υποψηφιότητες στο χώρο του και βιάστηκε να προχωρήσει σε αυτή τη συγκέντρωση, μία συγκέντρωση στην οποία όμως δεν παρεβρέθηκαν πολλά πολιτικά στελέχη. Ο κ. Γκόντας πήρε τη στήριξη της Ν.Δ., όμως οι δύο από τους τρεις βουλευτές του κόμματος στο νομό δεν ήταν παρόντες και αυτό έχει σημασία», τόνισε.
Ειδικά για τον ΣΥΡΙΖΑ, και την κριτική που δέχεται η «κίνηση των πέντε» δημάρχων (Γ. Καμίνης, Γ. Μπουτάρης, Π. Σκοτινιώτης, Γ. Δημαράς, Φ. Φίλιος), ο κ. Φίλιος είπε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λάθος να βρίσκεται απέναντι στην κίνηση των πέντε γιατί θεωρεί λανθασμένα ότι αυτή είναι πρόπλασμα μίας κίνησης που θα δραστηριοποιηθεί στην κεντρική πολιτική σκηνή.«Η κίνηση των πέντε Δημάρχων είναι μόνον αυτοδιοικητική», σημείωσε και ανέφερε ότι ήδη στην παράταξή του βρίσκονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έχει και την υποστήριξη πολλών άλλων στελεχών του τοπικού κόμματος.

Τα έργα
Από ‘κεί και πέρα ο δήμαρχος έκανε αναφορές στα έργα που υλοποιούνται στην πόλη, με παραδείγματα από το μεγάλο έργο εκσυγχρονισμού του αποχετευτικού δικτύου από τη ΔΕΥΑΙ, ή τις πεζοδρομήσεις, παραδέχθηκε όμως ότι υπάρχει πρόβλημα στα έργα για την καθημερινότητα των πολιτών λόγω έλλειψης πόρων.«Οι περικοπές στην αυτοδιοίκηση είναι τεράστιες, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όπως θα θέλαμε τα προβλήματα της καθημερινότητας, όμως παρ’ όλα αυτά με σωστή κατανομή εξασφαλίσαμε 1,8 εκ. ευρώ για έργα καθημερινότητας άμεσα», ανέφερε.Για την υπόθεση με το ταμειακό έλλειμμα στο Δήμο, επανέλαβε ότι η δημοτική αρχή αποκάλυψε το θέμα, και κατήγγειλε την αντιπολίτευση που συνδέει το διπλό φονικό στο Πέραμα με το ταμειακό έλλειμμα, γεγονός που όπως είπε, είναι εντελώς αυθαίρετο και δεν προκύπτει από πουθενά.Ο Δήμος θα διεκδικήσει την επιστροφή των χρημάτων και τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος του ποσού θα επιστρέψει στα ταμεία του Δήμου, εκτίμησε ο δήμαρχος ενώ αναφέρθηκε με συγκίνηση στον εκλιπόντα αντιδήμαρχο Νίκο Μάντη, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του και την εντιμότητά του.Τέλος, ερωτηθείς για τον στίβο θαλάσσιου σκι στο ανάχωμα στην Αμφιθέα, ο Δήμαρχος επανέλαβε ότι τηρήθηκε η νομιμότητα και υπήρξαν όλες οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις για το έργο, το οποίο είναι έργο ιδιαίτερα χρήσιμο για την Παμβώτιδα και για τον αθλητισμό, ενώ τόνισε ότι ο Δήμος δεν έδωσε ούτε με ένα ευρώ για τις εργασίες οι οποίες έγιναν με αυτεπιστασία και με χορηγούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!