Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Ξεκινάει το συσκευαστήριο «ΦΑΝΗΣ ΑΕ»

Γράφτηκε από τον  
    Ξεκινάει το συσκευαστήριο «ΦΑΝΗΣ ΑΕ»Να σημειωθεί, ότι την προσπάθεια για την ενοικίαση, των εγκαταστάσεων του συσκευαστηρίου «ΦΑΝΗΣ ΑΕ», έκανε η εταιρεία «EPIRUS-SPITI» του κ.Σταύρου Κώστα.
Αναμένεται να προωθήσει για
εξαγωγή πάνω από 10.000 τόνους
πορτοκάλια και να απασχολήσει περί
τους τριάντα εργαζόμενους…

 Με τις ευλογίες της εκκλησίας, έκανε την έναρξη λειτουργίας του, το νέο συσκευαστήριο πορτοκαλιών «ΦΑΝΗΣ ΑΕ», ιδιοκτησίας του κ. Φάνη Παπαθεοδώρου, απ’ την Θεσσαλονίκη. Το συσκευαστήριο στεγάζεται στο χώρο, που είχε το συσκευαστήριο Παππάς, δίπλα απ’ το Δημαρχείο, του πρώην Δήμου Φιλοθέης.
Η εταιρεία «ΦΑΝΗΣ ΑΕ» που νοίκιασε τον συγκεκριμένο χώρο και τον εξόπλισε με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα επεξεργασίας και συσκευασίας πορτοκαλιών, δεν είναι άγνωστη στο χώρο. Δραστηριοποιείται στο χώρο του χονδρεμπορίου φρούτων στην Βόρεια Ελλάδα και ένα σημαντικό μέρος της δραστηριότητάς της, αφορά στις εξαγωγές φρούτων, στη Ρωσία, τις χώρες της Βαλκανικής και είναι σε συνεννόηση, για εξαγωγές μεγάλων ποσοτήτων πορτοκαλιών στην Γερμανία.
Το συσκευαστήριο, είναι απ’ τα πιο σύγχρονα της χώρας μας και αναμένεται να λειτουργήσει σε φουλ ρυθμούς απ’ τον επόμενο μήνα, που σημαίνει ότι θα προωθηθούν στο εξωτερικό, οι ποσότητες πορτοκαλιών της Άρτας, ενώ και ένα μέρος θα προωθηθεί στην εσωτερική αγορά, μιας και η εταιρεία έχει την δυνατότητα αυτή.
Όπως είπε στην «Γ», η εκπρόσωπος της εταιρείας Ρούλα Παπαθεοδώρου, η εταιρεία, έχει προγραμματίσει εξαγωγές πορτοκαλιών στην Ρωσία, την Βουλγαρία, τα Σκόπια, την Πολωνία και τη Ρουμανία και τις επόμενες ημέρες, θα κλείσει συμφωνία, για εξαγωγή πορτοκαλιών και στην Γερμανία.
Ιδιαίτερη έμφαση, έδωσε η κα Παπαθεοδώρου και στην διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων στην εσωτερική αγορά, μιας και η εταιρεία «ΦΑΝΗΣ ΑΕ»,έχει εγκαταστάσεις και αποθηκευτικούς χώρους στην Κεντρική Λαχαναγορά της Θεσσαλονίκης, απ’ όπου τα πορτοκάλια θα φύγουν για όλη την Βόρεια Ελλάδα. Επίσης επεσήμανε πως η εταιρεία, εκτός των εγκαταστάσεων που προανέφερε, έχει και τα δικά της μεταφορικά μέσα, που καθιστούν την λειτουργία της, πιο αποτελεσματική.
Επίσης επεσήμανε ότι το συσκευαστήριο στις Χαλκιάδες, θα απασχολήσει τριάντα άτομα απ’ την περιοχή για τους επόμενους μήνες, που για μας είναι ένα σημαντικό γεγονός, αν λάβει κανένας υπ’ όψιν του τα στοιχεία της ανεργίας στην περιοχή μας.
Σήμερα το πρωί, ο εφημέριος των Χαλκιάδων, πατήρ Βασίλειος, τέλεσε αγιασμό στις εγκαταστάσεις του συσκευαστηρίου, ευχόμενος να ευοδωθούν οι στόχοι των ανθρώπων της εταιρείας. Που η ευόδωση των στόχων, σημαίνει και προοπτική για την Άρτα, αλλά και αντιμετώπιση του προβλήματος της προώθησης της παραγωγής πορτοκαλιού, στο εξωτερικό.
Γενικά μιλώντας, με την εκπρόσωπο της εταιρείας κα Ρούλα Παπαθοδώρου, μας έμεινε η εντύπωση, ότι γίνεται μια πολύ συγκροτημένη δουλειά, η οποία θα αναπτυχθεί περαιτέρω τα επόμενα χρόνια και θα έχει την δυνατότητα να προσφέρει πολλά περισσότερα στην Άρτα και τους παραγωγούς.


fanis-55-b
Ο εκπρόσωπος της εταιρείας κ. Θεοφάνης Παπαθεοδώρου,
κατά την διάρκεια του αγιασμού, που έγινε στο συγκευαστήριο.

fanis-55-c
Η εκπρόσωπος της εταιρείας «ΦΑΝΗΣ ΑΕ»
κα Ρούλα Παπαθεοδώρου, που μίλησε στην «Γ».

fanis-55-a
Στιγμιότυπο απ’ τον αγιασμό που έγινε στο
συσκευαστήριο «ΦΑΝΗΣ ΑΕ»

fanis-55-d

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!