Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Ο Ζορό ξαναχτυπά ....

Δήμος Ζηρού! Ήρθε η ώρα για καλλιστεία ή θα μείνουμε στα δοκιμασμένα, αλλά πεντανόστιμα . σουβλάκια.

 

Κάθε δήμος και περιφέρεια της χώρας έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Έτσι και μείς εδώ το δικό μας το χαβά...

 

Χοιρομητέρα μας χαρακτήρισε πρωτοκλασάτος της πολιτικής σκηνής που επισκέφτηκε και μίλησε σε ακροατήριο στην περιοχή. Με ανακούφιση άκουσε τη λέξη ο δήμαρχος  που επιβεβαίωσε με χαρά το παιχνίδι του γύρω από αυτά τα συμφέροντα και με αυτά τα δεδομένα προχωράει βάζοντας φωτιά στις μηχανές του, να κόβουν αβέρτα σουβλάκια και λουκάνικα μέχρι τις  εκλογές του Μαΐου. 

 

Τα αντίπαλα στρατόπεδα ετοιμάζονται πυρετωδώς και ψάχνουν νέα υλικά να αντιμετωπίσουν την μεγάλη κρεατοεπίθεση.

 

Το άλλο μεγάλο κοπάδι, όλο αλλάζει βοσκοτόπια και θέλει να γίνει αρχιτσελιγκάτο με πιο βελτιωμένες, πιο ανανεωμένες ετούτη τη φορά ράτσες. Έχουν ανοίξει όμως τις πόρτες διάπλατα και δεν υπολογίζουν τον κακό το λύκο, που πάντα βρίσκει την ευκαιρία να χώνει  τη μαύρη μούρη του παντού.

 

Ολική ανατροπή επιχειρείτε με νέο ωραίο, σικάτο και πολλά υποσχόμενο που συσπειρώνει λέει τριαντοσαραντάρηδες στην ομάδα. Η ανατροπή όμως με τι όρους θα γίνει;  Πασαρέλας άραγε η του παλιού επαγγέλματος των παππούδων του; Για να τα καταφέρει βέβαια, δεν θα πρέπει να αγνοεί τα παραδοσιακά υλικά του επαγγέλματος και κυρίως τη γάνα που δεν μπορεί με τίποτα να αποτινάξει από πάνω του;

 

Αέρας όμως μπάζει και από αριστερά της πόλης των πελαργών, με καβαλάρηδες άπειρους, που προσπαθούν να τιθασεύσουν τα αγριεμένα άτια τους. Καβάλα όλοι στ΄ άλογα ψάχνουν ακόμα τον γητευτή τους.

 

Η όμορφη κυρία που κι αυτή είναι κοντά στο χοιροστάσιο, μετράει και ξαναμετράει αλλά δεν της βγαίνει. Επιμένει όμως και απαντάει με αγωνία, η τώρα ή ποτέ!

 

Αμ ο άλλος! O πάντα συνοδευόμενος με πολλές του ετέρου φύλλου, στις κοσμικές συγκεντρώσεις της νύχτας,  τι θα κάνει τελικά; Είναι μέσα ή όχι; Αποφασίστε κύριε να καταλήξουμε και μεις.

 

Οι μόνοι σίγουροι είναι οι πραγματικοί σύντροφοι, που γνωρίζουν μόνο αυτοί τι θέλουν. Την νεκρανάσταση του μεγάλου συντρόφου!

 

Υπάρχει όμως κανένας ξενοδόχος να αποδείξει ότι όλοι λογαριάζουν χωρίς αυτόν;

 

Υπάρχουν ακηδεμόνευτοι άραγε ή έστω λιγότερο εξαρτημένοι και κυρίως χωρίς νταβατζήδες, που η εποχή τους τελείωσε και δεν το καταλαβαίνουν; Όλοι μας τελικά θα φάμε και πάλι κουτόχορτο; Για να δούμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!