Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Αυτή χώρα δεν σώζεται γιατί εχει σάπια νοοτροπία !

Όταν η Κινετα καιγόταν χθες, αυτοί οι Ελληναρες είχαν κλείσει τη ΛΕΑ, τη λωρίδα έκτακτης κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να μην μπορούν να φτάσουν τα πυροσβεστικά, τα υδροφόρα και οι εθελοντές για να βοηθήσουν στην κατάσβεση. 

Αυτή η χώρα δεν σώζεται γιατί είναι σάπια στη νοοτροπία. Είναι σε βαθιά παρακμή. Και το χειρότερο, οι κάτοικοι της είναι εθισμένοι στην ανομία, στην μαγκιά, στη λογική του "έτσι θέλω, έτσι μ' αρέσει".... Πιστεύετε οτι αυτοί που είχαν μπλοκάρει την κάθε ΛΕΑ είτε προς Κινετα, είτε προς Μάτι, είτε προς Ραφήνα έχουν την παραμικρή τύψη σήμερα για το οτι συνέβαλαν να καούν περισσότεροι άνθρωποι και να καταστραφούν περισσότερα σπίτια; πιστεύετε οτι θα λογοδοτήσουν ποτέ για αυτο; 

Τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν σε αυτήν την τραγωδία είναι πολλα. Δεν είναι ένα. Ο κοινός παρανομαστής όλων όμως βρίσκεται στη σαθρή ελληνική νοοτροπία. Και αυτή δεν θελουμε να αλλάξει με τίποτα. Από αύριο πάλι τα ίδια θα κάνουμε. Εξάλλου εμείς οι Έλληνες είμαστε άξιοι απόγονοι του Περικλή και του Πλατωνα. Για όλα φταίνε πάντα οι άλλοι που μας επιβουλεύονται ....ή ο Θεός. Δεν υπάρχει ελπίδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!