Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

ΠΑΡΕΚΑΜΨΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ ΠΡΩΤΟΙ

 Τα δύο στελέχη της ΝΔ Θεσσαλονίκης που έκλεψαν τη σειρά παιδιών με αναπηρία για να εμβολιαστούν αυτοί.
 Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Θεσσαλονίκης και ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Θεσσαλονίκης.


Νέες σοβαρές καταγγελίες για παραβίαση της σειράς προτεραιότητας του εμβολιασμού είδαν το φως της δημοσιότητας, προκαλώντας εισαγγελική παρέμβαση και καρατομήσεις στελεχών της Δημοτικής Αρχής Θεσσαλονίκης.

Το όλο θέμα προέκυψε μετά τις καταγγελίες ότι σε δύο ιδρύματα της Θεσσαλονίκης εμβολιάστηκαν 24 άτομα εκτός σειράς, οι οποίοι δεν είχαν καμία εργασιακή σχέση με τα ιδρύματα. Η επίσημη δικαιολογία για την παράκαμψη της σειράς ήταν ότι δεν υπήρχε κόσμος να εμβολιαστεί και έτσι τα εμβόλια διατέθηκαν σε αυτούς τους ανθρώπους για να μην πεταχτούν. Ωστόσο, εκείνες τις ημέρες, στα δύο ιδρύματα έκαναν μάθημα παιδιά με ειδικές ανάγκες, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν εμβολιαστεί εάν δεν τους έπαιρναν τη σειρά. Δηλαδή, επί της ουσίας στέρησαν το εμβόλιο από παιδιά με ειδικές ανάγκες που τόσο το έχουν ανάγκη.

ΑΑνάμεσα στους 24 που φέρεται να εμβολιάστηκαν παράτυπα ήταν δύο «γαλάζια» στελέχη που ανήκαν στη Δημοτική Αρχή Θεσσαλονίκης: Η αντιδήμαρχος Παιδείας Δ. Ακριτίδου και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Δρ.  Τσαβλής. Μετά το σάλο που προκλήθηκε, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας ζήτησε την παραίτηση τους, ενώ η ΝΔ ανακοίνωσε πως αναστέλλεται η κομματική τους ιδιότητα.

Σημειώνεται πως η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!