Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Δύσκολο να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής

 

Δύσκολο για τις ομάδες  να συνεχίσουν το φετινό Γολγοθά του πρωταθλήματος της Γ’ ΕθνικήςΠέρυσι διέκοψαν το πρωτάθλημα της  Γ´ Εθνικής τρεις αγωνιστικές από το τέλος με ελάχιστα τα κρούσματα στην χώρα και τώρα το ξαναρχίζουν με ολικό lockdown ενώ ξέρουν ότι δεν μπορούν να κατέβουν οι  περισσότερες ομάδες , μόνο και μόνο επειδή έρχονται οι εκλογές στην ΕΠΟ και θέλουν να ρίξουν την ευθύνη στα ερασιτεχνικά σωματεία που μέσα σε ελάχιστο χρόνο καλούνται να προετοιμάσουν τις ομάδες για ένα πρωτάθλημα αλλοιωμένο και χωρίς ενδιαφέρον αφού η εικόνα και η δυναμικότητα των ομάδων θα είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που ξεκίνησαν με την προετοιμασία και το έμψυχο δυναμικό που είχαν στην αρχή της χρονιάς.

Πέρα από το κομμάτι της ετοιμότητας της φυσικής κατάστασης και της διαθεσιμότητας των παικτών (οι περισσότεροι μικροί κάτω των 18 θα έχουν εξετάσεις και δεν θα μπορούν να αγωνιστούν (Τετάρτη και Κυριακή) πως  μπορούν να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα στην Γ’ κατηγορία χωρίς έσοδα από χορηγούς και χωρίς εισιτήρια από φιλάθλους γιατί σε αυτήν την κατηγορία δεν υπάρχει επιχορήγηση (2500) ήταν και δόθηκε σε όλα τα σωματεία τα ερασιτεχνικά.

Ποιος θα πληρώνει τις μετακινήσεις τα τεστ covid κάθε εβδομάδα τις διαιτησίες και ποιος θα εγγυηθεί ότι δεν θα γίνει νέα διακοπή λόγω κρουσμάτων?

Είναι φανερό ότι λόγω πιέσεων η ΓΓ Αθλητισμού αποφάσισε πολύ αργά να πάρει μία απόφαση που δύσκολα θα υλοποιηθεί , και το ξέρει, για να εξευμενίσει κάποιους λόγω των επικείμενων εκλογών της ΕΠΟ που ανέβαλε τόσες φορές θέλοντας να χειραγωγήσει τα σωματεία!

Σε όλες τις συσκέψεις ένα χρόνο τώρα κανένας εκπρόσωπος ερασιτεχνικού σωματείου δεν καλέστηκε ούτε ενημερώθηκε επίσημα από την ΓΓ Αθλητισμού.

Πήραν απόφαση χωρίς να ζητήσουν την γνώμη 138 περίπου συλλόγων της Γ’ Εθνικής ενώ υπήρχε πρόταση την οποία σας καταθέτω από όλες τις ομάδες του 9ου ομίλου:

1. Την διεξαγωγή των αγώνων με παρουσία φιλάθλων στο 50% της χωρητικότητας των γηπέδων. Πέραν ότι μιλάμε για υπαίθριους χώρους οι οποίοι προσφέρουν την δυνατότητα στον φίλαθλο κόσμο να παρευρεθεί κοντά στην ομάδα του, το εισιτήριο αποτελεί το βασικό και πιο άμεσο έσοδο των ομάδων μας

 2. Οι γηπεδούχες ομάδες να αναλάβουν την υποχρέωση να καλύψουν μόνο τα έξοδα της αμοιβής των διαιτητών και των παρατηρητών αγώνα και διαιτησίας με την Ε.Π.Ο. να αναλαμβάνει να καλύψει τα οδοιπορικά των (κάτι το οποίο θα μπορούσε να γίνεται και μέσω των ΕΠΣ δίχως να εμπλέκονται τα σωματεία) καθώς και την αναστολή καταβολής προστίμων λόγω καρτών για την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν.

 3. Κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και διαμονής των ομάδων μέσω των Περιφερειών και των Δήμων.

4. Οικονομική ενίσχυση ύψους 30.000 ευρώ δεδομένης της απώλειας εσόδων (παύση εκδηλώσεων, αδυναμία εξεύρεσης χορηγών, απουσία κόσμου) λόγω της πανδημίας.

5. Την υποχρέωση για Covid Tests να την επωμιστεί η 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων – Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας κι όχι τα ίδια τα σωματεία.

Δίχως την ικανοποίηση των παραπάνω καθίσταται εξαιρετικά δύσκολο για τις ομάδες μας να συνεχίσουν το φετινό Γολγοθά του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής. Πλησιάζουμε την συμπλήρωση σχεδόν ενός έτους δίχως αθλητική/ποδοσφαιρική δραστηριότητα με τον αντίκτυπο σε σωματεία και αθλητές να αποκτά όλο και μεγαλύτερη ζοφερότητα. Η Γ’ Εθνική είναι μία κατηγορία με διευρυμένη βάση και αποτελεί την ανώτερη βαθμίδα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και συγχρόνως τον προθάλαμο των επαγγελματικών κατηγοριών της χώρας. Το ελάχιστο που απαιτούμε από όλους τους αρμόδιους φορείς (ΕΠΟ, ΓΓΑ, Περιφέρειες, Δήμους) είναι να ενδιαφερθούν για την βιωσιμότητα της κατηγορίας και να στηρίξουν τα σωματεία που καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια και να μην πέσει για άλλη μια φορά το βάρος στις ομάδες και στις διοικήσεις των.»

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!