Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Αλγεινές εικόνες αλλά δεν πρόκειται για καταφύγιο...... !!

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν τις τελευταίες ώρες εικόνες από «καταφύγιο αδέσποτων του Δήμου Ζηρού στην Φιλιππιάδα». Οι εικόνες συνοδεύονται από σχόλια ότι ο χώρος αυτός χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 300 χιλιάδων ευρώ. Οι συνθήκες που αποτυπώνονται προκαλούν πράγματι σοκ καθώς στο χώρο έχουν τοποθετηθεί ξύλινα σπιτάκια που καλύπτονται με νάυλον και η βροχή κάνει τα πράγματα δυσκολότερα.

Καιρός είναι να αναλάβουν και οι πολίτες τις ευθύνες τους που αφήνουν τα ζωάκια  και τα  παρατάνε στους δρόμους χωρίς να τα τσιπάρουν και ανεμβολιαστα  και δημιουργούνται όλα αυτά τα προβλήματα ! Ας εκπαιδευτούν και τα μικρά παιδιά στα σχολεία τι σημαίνει υιοθεσίας ζώου και να το μεταφέρουν και στους γονείς τους........

Όμως ο χώρος αυτός δεν αποτελεί το καταφύγιο για το οποίο γίνεται λόγος.............

Παραθέτουμε την απόφαση για την ένταξη στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ  την κατασκευή του Σύγχρονου καταφυγίου αδέσποτων ζώων στον Δήμο Ζηρού και καλό είναι να μην κάνουν αντιπολίτευση ορισμένοι με ψεύτικα στοιχεία χχωρίς βέβαια να αναιρεί την απαράδεκτη κατάσταση που βρίσκονται τα ζώα αυτή την στιγμή....

Δήμος Ζηρού:Εντάχθηκε στο “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ”η κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων

Εντάχθηκε στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ” η κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων, προϋπολογισμού 372.000 €.

Καλαντζής: “Η ασφάλεια και προστασία των δημοτών σε συνδυασμό με την πολιτισμένη διαχείριση των αδέσποτων ζώων αποτελεί υψηλή προτεραιότητά μας”

Εντάχθηκε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ” η “Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων για τη φιλοξενία αδέσποτων ζώων συντροφιάς” συνολικού προϋπολογισμού 372.000 €. Την απόφαση υπέγραψε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κ. Στέλιος Πέτσας.
Ειδικότερα, η εν λόγω έγκριση αφορά στην υποβολή πρότασης από τον Δήμο Ζηρού με αριθμ. 284 η οποία είχε υποβληθεί στις 16.12.2019.
Με αφορμή την ένταξη της πρότασης στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ” ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, δήλωσε: «Η κατασκευή και σωστή λειτουργία του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στον Δήμο μας, αποτελούσε χρόνιο αίτημα των συνδημοτών μας και των φιλοζωικών οργανώσεων με τις οποίες έχουμε άψογη συνεργασία, αλλά και δέσμευσή μας απέναντί τους συμπολίτες μας. Ως δημοτική αρχή έχουμε θέσει σε υψηλή προτεραιότητα τη σωστή και πολιτισμένη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε συνδυασμό με την ασφάλεια των συνδημοτών και την προστασία της δημόσιας υγείας. Η έγκριση της κατασκευής του χώρου φιλοξενίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες δράσεις που ήδη υλοποιούμε, είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς θα συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση ενός σοβαρού ζητήματος. Υπενθυμίζω ότι ήδη ο Δήμος μας σε συνεργάζεται με κτηνίατρο της περιοχής και υλοποιεί πρόγραμμα περισυλλογής, εμβολιασμού και στείρωσης αδέσποτων ζώων.
Το δημοτικό καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς θα είναι ένας σύγχρονος χώρος περίθαλψης και φιλοξενίας, ώστε τα ζώα να απολαμβάνουν την προστασία και το σεβασμό που τους αξίζει και αποτελεί μέρος μιας ολιστικής αντιμετώπισης του συγκεκριμένου ζητήματος. Η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό και ενδιαφέρον με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας και με γνώμονα πάντα την σωστή και πολιτισμένη διαχείριση αυτού του ευαίσθητου ζητήματος, που είναι τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς».

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • katafigio ziros1

Το καταφύγιο αδέσποτων του Δήμου Ζηρού εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» με προϋπολογισμό 300 χιλιάδων ευρώ και το έργο είναι υπό δημοπράτηση.

Ο συγκεκριμένος χώρος από τον οποίο προέρχονται οι φωτογραφίες αποτελεί μία πρόχειρη εγκατάσταση που δημιουργήθηκε σε συνεργασία του Δήμου με φιλοζωική οργάνωση της περιοχής προκειμένου να συγκεντρωθούν δεκάδες αδέσποτα που κυκλοφορούν και συνήθως προκαλούν πλήθος αντιδράσεων από τους πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει μέριμνα για σίτιση των ζώων ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα επισκέπτεται κτηνίατρος ο οποίος έχει σύμβαση με τον Δήμο.

Πηγές από τον Δήμο Ζηρού σημειώνουν ότι ο χώρος αυτός αποτελεί μία προσωρινή λύση και τονίζουν ότι δεν έχει καμία σχέση με το σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο καταφύγιο που θα κατασκευαστεί και θα λειτουργήσει στην περιοχή.



Μάλιστα, σε αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι οργανώσεις διευκρινίζουν πως: «ανοχή τέλος». Όπως παράλληλα επισημαίνουν «100 ζώα πεθαίνουν ζωντανά. Δεν υπάρχει καμία καταγραφή όπως λένε οι αρμόδιοι ούτε φυσικά εμβολιασμός και θεραπείες». Παράλληλα διευκρινίζουν πως ήδη δύο οργανώσεις υπέβαλαν μήνυση κατά του δήμου στον εισαγγελέα.

Οι ίδιες οργανώσεις γνωστοποίησαν την πρόθεσή τους να αναλάβουν όλα τα ζώα του κολαστηρίου του Δήμου Ζηρού με απόφαση εισαγγελέα. Όπως τονίζουν: «στήνουμε για το σκοπό αυτό μηχανισμό διαχείρισης κρίσης και αναζητούμε χώρο για τουλάχιστον δύο μήνες που θα διαμορφώσουμε ειδικά προκειμένου να φιλοξενηθούν τα ζώα, να νοσηλευτούν σταδιακά, να κάνουν θεραπείες και εκπαίδευση και τέλος να υιοθετηθούν όλα».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!