Κυριακή 17 Ιουλίου 2022

Καυτά μέτωπα του Πρωθυπουργού στην Ήπειρο… Συν ένα ακόμη!

 


Στις 21 Ιουλίου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινά επίσημη επίσκεψη στην Ήπειρο, την οποία στη συνέχεια θα μετατρέψει σε ανεπίσημη με διήμερο στο Ζαγόρι.

Ο Πρωθυπουργός θα περιοδεύσει στους Νομούς Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, ενδεχομένως θα κάνει και ένα σύντομο πέρασμα από την πόλη των Ιωαννίνων. Κι αυτό σε ένα χρονικό διάστημα όπου τα μέτωπα που έχει ανοιχτά η Κυβέρνηση στην Ήπειρο είναι πολλά.

Το πλέον θερμό είναι αυτό που άνοιξε η ίδια με την ψήφιση του άρθρου για την διαχείριση των απορριμμάτων. Οι αποστολές Γραφάκου για την δρομολόγηση της επόμενης μέρας δεν έφεραν το αναμενόμενο αποτέλεσμα μέχρι στιγμής.

Έτσι ο γόρδιος δεσμός παραμένει και οι εντάσεις είναι περισσότερες από ότι στο παρελθόν. ΤΕΡΝΑ, Περιφέρεια, ΦΟΔΣΑ και Δήμοι, αποτελούν μέρη του κουβαριού που δεν ξετυλίγεται. Η Κυβερνητική παρέμβαση για διέξοδο στα αδιέξοδα ήταν αφενός απαραίτητη, με τον τρόπο όμως που έγινε δημιούργησε περισσότερα προβλήματα από όσα έλυσε.

Εκ των πραγμάτων λοιπόν το μεγαλύτερο μέτωπο είναι αυτό… Σημειώνεται δε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη επίσκεψη που είχε κάνει ως Πρωθυπουργός στην Ήπειρο, είχε επιλέξει ως πρώτο σταθμό το εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων. Τρία χρόνια μετά τίποτα δεν μοιάζει με την εποχή εκείνη…

Το δεύτερο ανοιχτό μέτωπο της Κυβέρνησης είναι οι οδικοί άξονες… Βέβαια, στελέχη της Κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι όλα είναι δρομολογημένα… Γιάννινα- Κακαβιά θα γίνει μέσω ΕΣΠΑ, όταν φτάσει το πλήρωμα του χρόνου, Πρέβεζα- Ιόνια θα ετοιμαστεί από την Περιφέρεια Ηπείρου..

Για την Πρέβεζα, θέμα που πάντα τίθεται είναι αυτό της ανέγερσης νέου νοσοκομείου, ενώ είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι φορείς και κάτοικοι θα αναμείνουν και δεσμεύσεις για το Τμήμα Λογιστικής..

Για την Θεσπρωτία, η χερσαία ζώνη και η απόδοσή της στην τοπική κοινωνία, είναι ξεχασμένη σε γραφεία υπουργών, ενώ ο κάθετος άξονας Μαυροματίου Λιμανιού είναι για χρόνια στην μελέτη..

Σε αυτά κι άλλα, η κυβέρνηση από μόνη της, προσθέτει ένα ακόμη.. Αυτό της λίμνης των Ιωαννίνων και της αλλαγής στην οριοθέτηση. Επί τρία χρόνια δεν κατάφερε να προχωρήσει το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος και τώρα ανοίγοντας το ζήτημα της αλλαγής των ορίων, ουσιαστικά το παραπέμπει στο μακρινό μέλλον..

Εν τέλει κανείς δεν έχει εξηγήσει τους λόγους που επιβάλλουν την αλλαγή στα όρια της λίμνης κι έτσι από το πουθενά στην κυριολεξία οι κυβερνώντες θα βρεθούν με ένα ακόμη πρόβλημα στα χέρια τους. Με επιλογή τους προφανώς αλλά και με συνέπειες για την περιοχή..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!