Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022

Φοιτητής από την Κρήτη παίζει μουσική για ΑμεΑ στην Άρτα!

 


Μία όμορφη, εθελοντική κίνηση από τον Χρήστο Κατσίδη!

«Δίνουμε το ελάχιστο με τη μουσική μας και παίρνουμε τα χαμόγελα των παιδιών που είναι το πιο όμορφο δώρο ψυχής». Τα λόγια αυτά προέρχονται από τον Χρήστο Κατσίδη, έναν φοιτητή από το Ηράκλειο μόλις 20 ετών!
Ο Χρήστος, απόφοιτος του Μουσικού σχολείου Ηρακλείου, σπουδάσει στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στην Άρτα.

Παίζει πιάνο και κανονάκι, η μουσική είναι η μεγάλη του αγάπη, όμως, και η προσφορά έχει κατακτήσει την καρδιά του.
Η αρχή έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο, τότε έπαιξε για πρώτη φορά μουσική στο Κέντρο ΑμεΑ «Αγία Θεοδώρα».
Πλέον, μαζί με ακόμα δύο συμφοιτητές του κρατούν μουσική συντροφιά στα μέλη του Κέντρου. Ο ίδιος παίζει πιάνο, τον ακολουθεί η Χαριτίνα Ανδριανοπούλου, από τη Σπάρτη, στο τραγούδι και ο Κώστας Κωνσταντάκης, από τον Πειραιά, στο μπουζούκι.

μουσικοί
Ο Χρήστος αναφέρει πως ο εθελοντισμός είναι κάτι που ήθελε να κάνει από παλιά. Από το Λύκειο σκεφτόταν να ασχοληθεί με την ειδική αγωγή, θέλει να συνδυάσει τη μουσική με την προσφορά.

Βλέπει πως τα μέλη του κέντρου ηρεμούν, χαλαρώνουν με τη μουσική, χορεύουν, τους δίνει ενέργεια και αισιοδοξία. Ο ίδιος και οι δύο φίλοι του χαίρονται κι εκείνοι, «ο στόχος μας ήταν αυτός από την αρχή, να κάνουμε κάτι με ανιδιοτέλεια που θα δίνει χαρά».

Όταν τελειώσει τις σπουδές του, θέλει να ασχοληθεί με την Ψυχολογία, να βοηθάει κόσμο μέσα από τη μουσική. «Να προσφέρω χαρά είναι κάτι που με γεμίζει», αναφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!