Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Πλανόδιοι γυρολόγοι της πολιτικής Ο θρόνος της εξουσίας είναι γλυκός!

 


Ο  Οκτώβριος είναι ο μήνας των εκλογών και της ανανέωσης της τοπικής πολιτικής σκηνής σε κάθε Δήμο και Περιφέρεια της χώρας.

Και οι πολίτες που δεν είναι υποψήφιοι παρακολουθούν αποσβολωμένοι όσα εκτυλίσσονται μεταξύ των συνδυασμών, αποτέλεσμα ανθρωπίνων συμπεριφορών και σκοπιμοτήτων.

Τα, είδαμε όλα στο εκλογικό τοπίο  που θυμίζει εμπόλεμη κατάστασή και ξεπούλημα στο παζάρι, δυστυχώς, της Πολιτικής.

Πού φτάσαμε;

Να μιλάμε με όρους αγοράς για την πολιτική!

Περίτρανα δηλώνεται η εμπορευματοποίηση της.

Οι άνθρωποι που έχουν υπηρετήσει με σθένος "πολιτικά πιστεύω" και ιδεολογίες είναι απογοητευμένοι.

Και αναφέρομαι σε εκείνους που άντεξαν και δεν μπήκαν στην ζυγαριά τι να διαλέξουν, τις αξίες που πρεσβεύουν ή την ένταξη σε συνδυασμό που μπορεί να τους αποφέρει το κάτι τι (δόξα, προβολή, εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων).

Και βλέπουμε και μια κατηγορία που με δεύτερο ρόλο(όχι ως υποψήφιοι) αλλά ως χορηγοί ή υποστηρικτές να μεταλλάσσονται σε γυρολόγους!

Ο λόγοςκάποιο όφελος!!

Όπως επίσης γινόμαστε θεατές να βλέπουμε  ανθρώπους που καρπωθήκαν τα μαλλα από τον πολιτικό τους χώρο που εκφράζονταν αλλά και τους εξέφραζε, να ξεπουλούν την ιδεολογική τους πραμάτεια;

Αυθόρμητα αναρωτιέμαι, ήταν ιδεολόγοι η μέσα από το πεδίο αυτό ήθελαν να καρπωθούν ατομικά;

Και πασίδηλη είναι η έπαρση και η αλαζονεία που διακατέχει πολλούς υποψήφιους /ες που μιλούν και συμπεριφέρονται σαν να είναι καρδινάλιοι.

Την σιωπή των πολιτών που θα τους κρίνουν, μην τη θεωρήσουν αδυναμία.

Η κάλπη επιλέξει, επιβραβεύει, επιδοκιμάζει, από δοκιμάζει, καταδικάζει.

Όσοι δεν κατανοούν ότι οι εκλογές δεν είναι μόνο σκορ βραδιάς, αλλά και φυτώριο στελεχών, ιδεών και αντίληψη πολιτικής συμπεριφοράς είναι πίσω για τον τόπο, στο βασίλειο του μαυρογιαλούρου.

Υπάρχουν, υπήρχαν και θα υπάρχουν καταπληκτικά νέα και μεγαλύτερα παιδιά στην μάχη της αυτοδιοίκησης.
Ακούστε τους τι λένε.
Στηρίξτε όλους όσους δεν εκβιάζουν την ψήφο σας, όσους δεν απαιτούν μοναδικότητα, όσους δεν έρχονται ως τοποτηρητές. Όσους δεν παίζουν εκλογικά παιχνίδια με την Πίστη και όσους έχουν αποδείξει ότι είναι καθημερινά μαχητές και εργάτες της ζωής.

Τι; συμπεριφορές; έργα, στάση, θεωρίες; προγράμματα, υποσχέσεις που είναι κενές περιεχομένου και ουσίας. Δυστυχώς αλώθηκε η πολιτική συνείδηση και η οικονομική εξουσία έγινε εκείνη που καθορίζει το πλαίσιο για το πως θα ασκηθεί  η δημοκρατία και η κοινωνική δικαιοσύνη 

Είναι πολύ επίκαιρο τούτο το χωρίο 

Οι  ζωές μας έχουν δοκιμαστεί 10 - 15 χρόνια από συνεχείς κρίσεις, ψέματα και λαϊκιστές.

Από βιοπορισμό μέσω της αυτοδιοίκησης αντί του να υπηρετηθεί η Αυτοδιοίκηση. 

Βοηθήστε όποιον/ οποία αξίζει.

Ουσιαστικά ξέρετε ποιοι είναι!

Τρέμω  αυτούς που είναι υπερβολικά φιλόδοξοι, χωρίς να διαθέτουν όμως  πολιτική σκέψη  και κοινωνικές ευαισθησίες.(Γεωργιος Γεννηματάς). 

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!