Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Χάβρα το Δ.Σ Ζηρού- Άρον – άρον σε επαναλειτουργία το ΚΔΑΠ ΑμεΑ





 Αν το θέατρο του παραλόγου έληξε με την Δευτεριάτικη, κατ΄όνομα συνεδρίαση του Δ.Σ Ζηρού, λογικά την Τρίτη 28 Μαΐου  το ΚΔΑΠ ΑμεΑ Ζηρού πρέπει να λειτουργήσει κανονικά.

Αν επίσης έγιναν καλά κατανοητά απ΄όσα μεταδίδονταν ζωντανά στο διαδίκτυο, οι ίδιες οι υπηρεσίες του Δήμου θεωρούν παράνομη την αναστολή λειτουργίας της Δομής μετά από απόφαση μιας τριμελούς επιτροπής δημοτικών συμβούλων.

Το θέμα της αιφνιδιαστικής αναστολής λειτουργίας του ΚΔΑΠ ΑμεΑ έθεσε προ ημερησίας διατάξεως η αντιπολίτευση του Ν. Καλαντζή.

Η αίθουσα του Δ.Σ ήταν κατάμεστη από δημότες που ενδιαφέρονταν για τη συζήτηση αλλά μόνο συζήτηση δεν παρακολουθούσαν.

Ο δήμαρχος Γιώργος Ζυγούρης απουσίαζε στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης ενώ ο Πρόεδρος του Δ.Σ Δημήτρης Γιολδάσης αδυνατούσε να ανταποκριθεί  στο ρόλο του.

Το μόνο που αποφάσισε το Δ.Σ  σ΄αυτή τη συνεδρίαση ήταν να αναβάλλει τη συζήτηση όλων των άλλων θεμάτων και να ασχοληθεί μόνο με αυτό ως κατεπείγον.

Τελικά απόφαση δεν προέκυψε από ψηφοφορία κι ήταν ο πρώην δήμαρχος Ν. Καλαντζής που έβγαλε από τη δύσκολη θέση τον νυν δήμαρχο Γιώργο Ζυγούρη όταν σηκώθηκε λέγοντας να τελειώσει εκεί το θέμα με τη δέσμευση της άμεσης επαναλειτουργίας της δομής και της συζήτησης επί των προβλημάτων της σε άλλη συνεδρίαση που θα είναι όλοι σε θέση να συμμετέχουν.

Εννοούσε τον Δήμαρχο, που εμφανώς καταβεβλημένος εμφανίστηκε στην αίθουσα τελευταία στιγμή επικαλούμενος αδιαθεσία και ζητώντας χρόνο να ενημερωθεί επί των διαμειβομένων. Νωρίτερα είχε σηκωθεί για να λήξει τη συζήτηση κι ο Πρόεδρος του Δ.Σ Δημήτρης Γιολδάσης που αναγκάστηκε να παραμείνει λόγω εκκλήσεων από συνδικαλιστές  εργαζομένων σε ΚΔΑΠ όλης της χώρας, που ζητούσαν το λόγο.

Ήταν μια συνεδρίαση αποκαλυπτική για όλους. Για τους δημότες που ψήφισαν αλλαγή, για τον Δήμαρχο με την επιλογή του ως προς το Προεδρείο,  για τη δημοτική αρχή ως προς τον τρόπο λειτουργίας της, για την αντιπολίτευση ως προς το ρόλο της από δω και πέρα

Epiruspost


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!