Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Πρόεδρος ο Νίκος Γεωργάκος, Αντιπρόεδρος η Τατιάνα Καλογιάννη στον ΦΟΔΣΑ Ηπείρου

 


Η κεντροαριστερά της Ηπείρου έδωσε απλόχερη στήριξη στον κεντροδεξιό δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο και με την σύμπραξη των ιστορικά αντίπαλων παρατάξεων εκείνος εξελέγη νέος πρόεδρος στον Αναγκαστικό Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Ηπείρου.

Μοναδικό αντίπαλο είχε τον επίσης προερχόμενο από την κεντροδεξιά δήμαρχο Ζηρού Γιώργο Ζυγούρη.

Τα μέτωπα που είχαν ανοίξει και στην ΠΕΔ εντός των γαλάζιων της Ηπείρου ήταν αυτά που έκαναν τον Δήμαρχο Πρέβεζας να προσέλθει σε συμφωνία με την κεντροαριστερά για να αποφύγει την ήττα από πιθανές διαρροές που θα υπήρχαν.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής, στην οποία φαίνεται ότι διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου Παναγιώτης Νταής και όπως αναφέρουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες, προτάθηκε για την θέση του Αντιπροέδρου ο αντιδήμαρχος  Ιωαννίνων Μάκης Χρυσοστόμου.

Όμως τελικά Αντιπρόεδρος αναδείχθηκε η Τατιάνα Καλογιάννη, που αφενός βρέθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ μετά από πρόταση του Θωμά Μπέγκα, αφετέρου όμως δεν παύει να αποτελεί στέλεχος της κεντροδεξιάς.

Κάπως έτσι ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος δεν μπόρεσε να ανταποδώσει στην κεντροαριστερά την στήριξη που έλαβε από αυτή. Κι αυτό γιατί δεν κατάφερε να πείσει συναδέλφους του κι άλλους εκλέκτορες για στήριξη της υποψηφιότητας του Μάκη Χρυσοστόμου καθώς εκείνοι ένιωθαν και αυτοδιοικητικά και πολιτικά πιο κοντά στην Τατιάνα Καλογιάννη.

Σε κάθε περίπτωση στους κερδισμένους μπορεί να καταταχθεί και ο Δήμαρχος  Ιωαννίνων Θωμάς  Μπέγκας. Είτε ο Μάκης Χρυσοστόμου έβγαινε στην θέση του αντιπροέδρου, είτε η Τατιάνα Καλογιάννη, ήταν και οι δύο μετά από πρόταση της παράταξής του στη Διοίκηση του ΦΟΔΣΑ.

Στη Γενική Συνέλευση του ΦΟΔΣΑ ήταν παρόντα 29 από τα 30 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο Νίκος Γεωργάκος έλαβε 22 ψήφους, ο Γιώργος Ζυγούρης έξι ενώ υπήρξε και ένα λευκό ψηφοδέλτιο.

Για τη θέση του αντιπροέδρου η Τατιάνα Καλογιάννη πήρε 16 ψήφους και ο Μάκης Χρυσοστόμου 11 ενώ βρέθηκαν δύο λευκά ψηφοδέλτια.

Στην Εκτελεστική Επιτροπή αναδείχθηκαν οι Νίκος Βαίτσης, Αναστάσιος Ζαφείρης, Ιωάννης Τσώλης, Μιχάλης Πλιάκος και Λάμπρος Καρατζάς ενώ αναπληρωματικό μέλος είναι η Ηλιάνα Σπανοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!