Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Μεταφέρεται στο νέο ΕΣΠΑ το Ξενία Άρτας Αν πραγματικά έχουν βάση όσα περιέχονται στην ψηφιακή πλατφόρμα για τα έργα που έθεσε σε λειτουργία η Κυβέρνηση πριν από λίγες ώρες, τότε έχει… ένα καλό νέο για την Άρτα.

Κι αυτό αφορά στο Ξενία!

Στην επίσημη πλατφόρμα λοιπόν αναφέρεται ότι το έργο του Ξενία με προυπολογισμό 11,8 εκατομμύρια που δεν είχε συμβασιοποιηθεί, μεταφέρεται στο νέο ΕΣΠΑ.

Μάλιστα για πρώτη φορά γίνεται γνωστό ότι θα χρηματοδοτηθεί από τον άξονα «Δίπλα στον πολίτη & Ποιότητα ζωής».

Απομένει βέβαια αυτό να γίνει και πράξη ώστε να υπογραφεί η σύμβαση και να περάσει στη φάση της υλοποίησης.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά στην αξιοποίηση του παλαιού ξενοδοχείου Ξενία  Άρτας ως ενός πρότυπου – καινοτόμου κέντρου πολιτισμού με χρήση δημοτικής βιβλιοθήκης, καλλιτεχνικών εργαστηρίων και τεχνολογίας, δημοτικού ωδείου και αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και καφετέρια – εστιατόριο όπως λειτουργούσε και στο παλιό ξενοδοχείο. Το έργο θα συμπεριλαμβάνει την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου με τη χρήση έξυπνων συστημάτων διαχείρισης ενέργειας. Παράλληλα προβλέπονται αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες για την αναβάθμιση του κτηρίου Ξενία, διαχείριση απορριμμάτων με σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα και προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!