Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012


Εφαρμόζουν και προωθούν ένα σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα.
  Ο λόγος για την πλειοψηφία του κ.Γιολδάση  αλλά και τις παρατάξεις   μειοψηφίας “Συνεργασία πολιτών “ του Ζυγούρη και “Δημιουργική Πορεία “ του κ. Βογιατζή  στο δήμο  Ζηρού  .
Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 9-12-2011 η πλειοψηφία εισηγείται την κατάργηση 35  οργανικών θέσεων . Οι θέσεις ήταν  κενές γιατί οι δημοτικές αρχές χρόνια τώρα εφαρμόζοντας τις πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ  δεν τις κάλυπταν με μόνιμες  προσλήψεις  αλλά   με συμβάσεις είτε ορισμένου χρόνου, είτε άλλες μορφές ελαστικών εργασιακών σχέσεων.
Ο κ. Ζυγούρης,  επικεφαλής της αντιπολίτευσης, είπε κατά την ομιλία του ναι (… εφ όσον το προβλέπει ο νόμος  θα πούμε ναι.)
Ο Βογιατζής λευκό.
 Η υποκρισία των παρατάξεων των Κ Γιολδάση .Κ Ζυγούρη και κ Βογιατζή για φιλεργατικό ενδιαφέρον φάνηκε στην    ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η Λαϊκή Συσπείρωση λόγω της σπουδαιότητας του θέματος  .
Η πρόταση αυτή προκάλεσε μία αναστάτωση και στην πλειοψηφία (…και μεις θα πούμε όχι γιατί δεν είμαστε κατά των εργαζομένων, είπαν μερικοί σύμβουλοι της).
Τελικά  η πλειοψηφία, αφού  συνεμορφώθειν προς τας υποδείξεις του Δημάρχου κ. Γιολδάση,  είπε ναι.
Και οι υπόλοιποι σύμβουλοι της μειοψηφίας τελικά ψήφισαν  λευκό δηλ ναι..
Καταργούν  (3) θέσεις εργατών  καθαριότητας  , (4) καθαριστριών στα σχολεία,  όταν την ίδια στιγμή προσλαμβάνουν με δίμηνες η ορισμένου χρόνου  συμβάσεις εργαζόμενους  αφού τα κενά είναι πολύ μεγαλύτερα. Επίσης δίνουν με  δημοπρασίες, συντήρηση γηπέδων 45000 ευρώ και πλατειών 45000 χιλιάδες ευρώ .
Καταργούν θέσεις υδραυλικών (1)  ενώ παράλληλα δίνουν σε δημοπρασία έναντι 150000 ευρώ, “ επισκευές και συντήρηση δικτύου ύδρευσης” με το πρόσχημα   ότι δε θα προλαβαίνουν  οι υδραυλικοί . Ταυτόχρονα δίνουν ‘πανωπροίκι’ χιλιάδες ευρώ για τις συνδέσεις  παροχών στους αγωγούς ύδρευσης που αντικαθίσταται και όλως παραδόξως δεν περιλαμβάνονται στη μελέτη (Άσσου ).
Καταργούν θέση ηλεκτρολόγου και ταυτόχρονα δίνουν με δημοπρασία 150000 ευρώ τη συντήρηση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού,  και 15000 τη συντήρηση του βιολογικού Θεσπρωτικού.
Καταργούν (3) θέσεις χειριστών μηχανημάτων και (3)  οδηγών . Την ιδια στιγμή δίνουν χιλιάδες ευρώ για αποκαταστάσεις βατότητας δρόμων.
Επίσης καταργούν 11 θέσεις πανεπιστημιακής εκπαίδευσης από τις 30, και 4 θέσεις τεχνολογικής από τις 13.
Και ενώ προχωρούν στην κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς ταυτόχρονα πρωτοστατούν στο γκρέμισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων μέσω της αποδοχής και προώθησης του προγράμματος της  “κοινωφελούς εργασίας” με τους εξευτελιστικούς μισθούς των 625 ευρώ και μόνο για 5 μήνες.  .
Όλοι μαζί λοιπόν προωθούν τον νέο εργασιακό μεσαίωνα . προωθούν τις πολιτικές των κομμάτων που τους στήριξαν.
Πολιτικές που έχουν κηρύξει τον πόλεμο στο λαό .
Η μόνη δύναμη που  αντιστρατεύεται  και αντιπαλεύει   αυτή την πολιτική  είναι η Λαϊκή Συσπείρωση.
 Γ αυτό και είναι η μόνη δύναμη που  καταψήφισε  την κατάργηση των οργανικών θέσεων.
Καλούμε τους δημότες και τους εργαζόμενους στο Δήμο να βγάλουν τα συμπεράσματα τους  .
Η Λαϊκή Συσπείρωση   καλεί τους νέους και τις νέες ,τους ανέργους, τις γυναίκες   σε αγωνιστική επαγρύπνηση για να μην περάσουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου. Τους καλούμε να παλέψουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη ασφαλιστικά, εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Η πάλη αυτή θα πρέπει να είναι δεμένη με  την πάλη του ταξικού εργατικού κινήματος για μια άλλη πολιτική ,  κόντρα στην Ε.Ε, μονοπώλια  και τους πολιτικούς τους εκφραστές,   για μια άλλη εξουσία προς όφελος του λαού ,για την  λαϊκή εξουσία.

Τσεκούρας Πέτρος  Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!