Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  
Ο  ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΗΣ  ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
Βιογραφικό
ΤΕΩΣ Νομάρχης Πρέβεζας

Ο Βασίλειος Ιωάννου κατάγεται από την Παναγιά του Νομού Πρέβεζας, από πολύτεκνη αγροτική οικογένεια.
Το 1975 εισήχθη στο Μαθηματικό τμήμα της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, απ’ όπου αποφοίτησε το 1980.
Από το 1983 εγκαταστάθηκε στην Πρέβεζα και εργάστηκε, επί σειρά ετών, ως Σύμβουλος Λαϊκής Επιμόρφωσης, ενώ από το 1989 εργάζεται ως Καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση σε δημόσια σχολεία του Νομού.
Με την πολιτική και το συνδικαλισμό ασχολήθηκε από τα φοιτητικά του χρόνια: διετέλεσε Πρόεδρος στα Διοικητικά Συμβούλια των Φοιτητικών Συλλόγων. Διετέλεσε επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Λ.Μ.Ε. Πρέβεζας και Πρόεδρός του για περισσότερα από επτά χρόνια. Στο πρόσφατο Συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. εξελέγη μέλος του Εθνικού Συμβουλίου και ανέλαβε ευθύνες στους τομείς Οργανωτικού και Αυτοδιοίκησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ασχολήθηκε για πρώτη φορά το 1998, οπότε εξελέγη Νομαρχιακός Σύμβουλος Πρέβεζας. Από το 2000 ανέλαβε επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης. Το 2002 εξελέγη Νομάρχης, με την υποστήριξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του Συνασπισμού. Επανεξελέγη Νομάρχης Πρέβεζας τον Οκτώβριο του 2006 με το υψηλό ποσοστό του 53 %.
Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας (Ε.Ν.Α.Ε.) και Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών και Επικοινωνιών της Ε.Ν.Α.Ε.
Μετά την ολοκλήρωση της θητείας του ως Νομάρχης επέστρεψε στα Εκπαιδευτικά του καθήκοντα και πλέον διδάσκει στο 2ο Γυμνάσιο Πρέβεζας.

2 σχόλια:

  1. «Ξύπνα» Βασίλη Τις τελευταίες μέρες, ο πρώην νομάρχης Πρέβεζας με διαρροές στα μέσα μαζικής ενημέρωσης διαδίδει πως δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εκλογές, λόγω της απαξίωσης του πολιτικού συστήματος. Η αλήθεια , όμως, είναι πως ο Βασίλης έχει άλλα πράγματα στο μυαλό του. Επιδιώκει με μεθοδευμένο τρόπο να προταθεί από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Πρέβεζας στα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ, ώστε να παίξει το χαρτί ''δεν ήθελα να κατέβω υποψήφιος, αλλά αφού με πιέζει η παράταξη δε μπορώ να κάνω διαφορετικά''. Μάλιστα, θα υπογραμμίσει πως με τις «ευλογίες» του νέου Προέδρου, η υποψηφιότητά του είναι αναγκαία επιλογή εθνικής συστράτευσης.
    Σ' αυτό το σημείο θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στον αγαπητό Βασίλη πως αυτού του είδους οι παλαιοκομματικές πρακτικές, τα ''κόλπα'', δεν πουλάνε πλέον. Οι εποχές έχουν αλλάξει. Το τέλος της Μεταπολίτευσης που βιώνουμε, σηματοδοτεί και το τέλος των φθαρμένων πολιτικών υλικών του παρελθόντος. Ο τόπος μας έχει ανάγκη από φρέσκα πρόσωπα στη κεντρική πολιτική σκηνή και όχι από επαγγελματίες πολιτικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οποιος πιεζεται δεν καταθετει αιτηση, και αφου ειναι τοσο χρησιμος τον ανακοινωνει ο ιδιος ο προεδρος ,για οπιον γνωριζει περι καταστατικου,τα υπολοιπα ειναι μια απο τα ιδια,περασμενες πρακτικες,ηταν μεχρι να σας μαθουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!