Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012


Συνέντευξη του Περικλή Βασιλάκη στο Σπύρο Μάλλη

Ο Περικλής Βασιλάκης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Σπύρου Μάλλη “Κυριακή με Δράση” στο Σκαϊ και απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούν το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός Πρέβεζας . O Περικλής Βασιλάκης είναι καθηγητής διαιτησίας και Σύμβουλος του Υφυπουργού Πολιτισμού για θέματα αθλητισμού.

Στην ερώτηση του Σπύρου Μάλλη σχετικά με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, ο κ. Βασιλάκης τόνισε: « Ένας νόμος δεν είναι αρκετός για να επιλυθούν τα προβλήματα του αθλητισμού. Χρειάζεται να συνεισφέρουν και οι φορείς του αθλητισμού. Το νέο νομοσχέδιο έχει 27 άρθρα και παρέχει ένα γενικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των παθογενειών του αθλητισμού. Πιο συγκεκριμένα, ασχολείται και ρυθμίζει μια πληθώρα θεμάτων όπως: την πάταξη της βίας, του ντόπινγκ και των ΄΄στημένων αγώνων΄΄, τη σύσταση του Εθνικού Συμβουλίου Αθλητικού Σχεδιασμού και τη λειτουργία των συνδέσμων των φιλάθλων». Παράλληλα, ο κ. Βασιλάκης πρόσθεσε: « Το Εθνικό Συμβούλιο Αθλητικού Σχεδιασμού (Ε.Σ.Α.Χ.) είναι ένα δεκαπενταμελές  συμβουλευτικό όργανο, το οποίο θα έχει Πρόεδρο τον εκάστοτε Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού. Ο ρόλος του είναι ο σωστός προγραμματισμός και σχεδιασμός του Αθλητισμού της χώρας».
Έπειτα, στην ερώτηση του Σπύρου Μάλλη σχετικά με τις αστοχίες παρελθόντων αθλητικών νομοσχεδίων, ο κ. Βασιλάκης ήταν κατηγορηματικός: «Πιστεύω πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο βάζει σε σωστή βάση τα αθλητικά δρώμενα και ρυθμίζει οριστικά τις δυσλειτουργείες του παρελθόντος».  Ο κ. Βασιλάκης αναφορικά με τη θητεία του στη Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (Δ.Ε.Α.Β.) την περίοδο 2003-2005 και τη σχέση του με τον κ. Βενιζέλο, είπε: «Την περίοδο 2003-2005 είχα τη τιμή να είμαι Πρόεδρος της Δ.Ε.Α.Β. επί Υπουργίας Βαγγέλη Βενιζέλου. Ο Βαγγέλης είναι πανέξυπνος. Ένα πράγμα του έλεγα, δέκα καταλάβαινε. Εκείνο το διάστημα συνεργαστήκαμε συστηματικά για  τη καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα».

Στην ερώτηση του Σπύρου Μάλλη σχετικά με τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βασιλάκης τόνισε: «Η συμπεριφορά του Βαγγέλη Βενιζέλου μετά τις εσωκομματικές εκλογές του 2007 ήταν εξαιρετική. Ο Βαγγέλης ανέλαβε το βαρύ φορτίο των οικονομικών και της διάσωσης της χώρας. Πέρασε από πολλές φουρτούνες και έκανε καλή δουλειά. Λόγω της συνεργασίας μας στο παρελθόν, πιστεύω σ΄ αυτόν και εξακολουθώ να τον στηρίζω πολιτικά».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Σπύρος Μάλλης ρώτησε για τις οικολογικές ανησυχίες των Πρεβεζάνων και ο κ. Βασιλάκης απάντησε: «Σε συνεργασία με τους φορείς στην Πρέβεζα θα αναπτύξουμε δύο δράσεις. Η πρώτη αφορά την αναδάσωση στο Γυμνότοπο του Δήμου Ζηρού και η δεύτερη σχετίζεται με το καθαρισμό της προκυμαίας στην Πρέβεζα». Όσον αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες του νομού Πρέβεζας , ο κ. Βασιλάκης στάθηκε στα προβλήματα της υγείας και  του οδικού δικτύου. Πιο συγκεκριμένα επισήμανε: «Πρόσφατα επισκέφτηκα το Νοσοκομείο Πρέβεζας και είδα πολλά προβλήματα. Υπάρχουν ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή. Η μονάδα τεχνητού νεφρού έχει μόνο ένα γιατρό. Επίσης, η κατάσταση του οδικού δικτύου δεν είναι καλύτερη. Οι δρόμοι Πρέβεζα- Πάργα και Άκτιο –Αντίρριο έχουν γίνει σύγχρονα γεφύρια της Άρτας». Στον επίλογό του ο κ. Βασιλάκης δε ξέχασε  να αναφερθεί στην ηπειρωτική γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει τονίζοντας πως: «η ΔΩΔΩΝΗ χρήζει ιδιαίτερης προσοχής από την Πολιτεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!