Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Η κοινοβουλευτική δραστηριότητα του Κώστα Μπάρκα

Στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα, σας παραθέτουμε τις ερωτήσεις που κατέθεσε το τελευταίο διάστημα, καθώς και μια σειρά απαντήσεων που έλαβε από τα ερωτώμενα Υπουργεία, σε προηγούμενες ερωτήσεις, στο πλαίσιο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.Απαντήσεις δόθηκαν για:
· Την κατάργηση των ΔΟΥ Φιλιππιάδας και Φαναρίου (Φαναρίου – Πάργας)
Στην απάντηση του το Υπουργείο Οικονομικών, αναμασώντας τα συνήθη έωλα επιχειρήματα περί “μείωσης κόστους, δημιουργίας νέων ευέλικτων μονάδων και εξοικονόμηση πόρων” αποφεύγει να απαντήσει στα κρίσιμα ερωτήματα που αφορύν στο πως θα αντιμετωπιστεί το κοινωνικό κόστος για τους πολίτες και για τους εργαζόμενους που θα πληρώνουν οδοιπορικά. Στο βαθμό μάλιστα που οι οικίες Δημοτικές αρχές δύνανται να διαθέσουν δημοτικά κτίρια δωρεάν, ακυρώνοντας στην πράξη τις δικαιολογίες περί “εξοικονόμησης πόρων” που προβάλλει η κυβέρνηση, αποκαλύπτεται ο πραγματικός στόχος των καταργήσεων, που είναι η διάλυση των δομών εξυπηρέτησης των πολιτών.
· Την αναφορά για την λαθροϋλοτόμευση στην Περιοχή της Πρέβεζας
Μια απάντηση – καρμπόν επεφύλαξε το Υπουργείο Περιβάλλοντος στην αναφορά για την καταστροφή που συντελείται στα δάση του Ν. Πρέβεζας. Χωρίς στοιχεία για την περιοχή, χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις για αποτελέσματα και θετική παρέμβαση, η κυβέρνηση αρκέστηκε στο να καθαρογράψει τις δράσεις που είναι πασιφανώς ανεπαρκείς, με μόνη πραγματική παρέμβαση αυτή της υπερωριακής εργασίας και τις Κυριακές, αποφεύγοντας όμως να παραθέσει έστω και ένα στοιχείο για την ως τώρα καταστροφή, για το τι θα γίνει με τις παράνομες μάντρες και γενικά για το συνολικό σχέδιο που -δεν- έχει η κυβέρνηση.
· Τους 24 απλήρωτους ανέργους-καταρτιζόμενους του προγράμματος κατάρτισης “Οικοδομικές εργασίες” που εκπονήθηκε από το “ΚΕΚ Αλληλεγγύη Μ.Κ.Ο της Εκκλησίας της Ελλάδος”.
Πιο συγκεκριμένα, στη σύμβαση που υπογράφθηκε, ορίζεται ρητά “ότι το επίδομα καταβάλλεται το αργότερο ένα μήνα μετά τη λήξη του εκπαιδευτικού μέρους του προγράμματος κατάρτισης”, ενώ το σεμινάριο έληξε στις 27/12/2010. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Συνηγόρου του Πολίτη με την Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων, διαβεβαιώθηκε ότι η εκταμίευση των χρημάτων έχει πραγματοποιηθεί.Στην απάντηση του Υπουργείου Εργασίας όμως, αναφέρεται ότι ενώ από το πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 304.000Ε, έχει εγκριθεί η καταβολή Α' δόσης 121.600Ε καθώς και η ισόποση Β' δόση αργότερα, οι δόσεις δεν εισπράχθηκαν ποτέ από την ΜΚΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ της Εκκλησίας της Ελλάδος, λόγω αδυναμίας προσκόμισης των απαιτούμενων δικαιολογητικών και συγκεκριμένα την φορολογική ενημερότητα.Εν κατακλείδι έχουμε τα εξής: Η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων διαβεβαιώνει τηλεφωνικά ότι η εκταμίευση των χρημάτων έχει πραγματοποιηθεί, το Υπουργείο Εργασίας από την άλλη δηλώνει ότι οι δόσεις ενώ εγκρίθηκαν δεν εισπράχθηκαν ποτέ λόγω αδυναμίας προσκόμισης των απαιτούμενων δικαιολογητικών ( Η ΜΚΟ της Εκκλησίας δεν έχει φορολογική ενημερότητα !!!) και στην μέση είναι οι 24 απλήρωτοι συμπολίτες μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!